Bit pazarında kapak resmi hoşuma gitti diye aldığım rastgele CD Kitaro’nun Silk Road albümü çıktı. İki gündür Kitaro dinliyorum, ortaokul-lise zamanlarımda çok dinlerdim reyizi ama epeydir hiç dinlememiştim. Reyiz döktürmüş vaktiyle.
Bu şarkı bana 1998 yılı yapımı Urban Legend (Gerçek Efsaneler) filmindeki o baştaki unutulmaz sahneyi hatırlatır: Fırtınalı bir gecede kız, bu şarkı eşliğinde benzin istasyonuna yaklaştığı ve korkusunu bastırmak için bu şarkının sesini açarak şarkıya eşlik ettiği sahneyi. Ya peki arka koltukta kendisini nasıl bir sürpriz bekliyordur ?
Müthiş film, efsane şarkı…
Pardus, bizimle hangi parçayı paylaştın ?
Çalan parçayı bilmediğim için sadece ‘‘radyo dinlediğimi’’ paylaştım. Konu başlığına dayanarak. ![]()
Enteresan bir şarkı. Mistik ve tüyler ürpertici. Sevdim.
Muhtemelen siz de biliyorsunuzdur, Tame Impala’nın kurucusu Kevin Parker, 2025 yılında çıkardıkları Deadbeat albümünde yer alan Loser adlı şarkıyı kaydederken, 70’lerin Türk rock-psychedelic müziğinden ve özellikle Barış Manço’dan ilham aldığını açıklamıştır. Zaten şarkıda bu etki açıkça görülmektedir. Benim de severek dinlediğim bir şarkıdır.
Bunu billmiyordum, öğrendiğim iyi oldu. Teşekkürler…