@Everfever hocam haklı, bunların hepsi kuantum… (Yemin edebilirim ama ispat edemem)
Not: Bazen bilim dallarının çakıştığı zamanlar olabiliyor. Mesela, güneş gibi yıldızların uzay zaman düzlemine ağır geldiği ve bu durumda yıldızlara yakın bölümlerde zamanın daha yavaş aktığının, dolayısıyla zaman kipleri konusuna dil bilimcilere anlamsız yere daha çok iş çıkacağı anlamına gelir. (Bu noktada dil bilimcilerin, kuantum fiziği ile uğraşanlara saydıracağı kelimelerin, mevcut olan kelime haznelerinde yeterli olmayacağı ve daha fazla dil bilimcinin istihdam edilmesi sonucunda, ekonomistlere yeni iş sahaları açılacağını öngörebiliriz)
Amazon Prime üyeliği olan hesapta yaptığım alışverişler AGT adlı şirketle her zaman rötarla teslim ediliyor. Ertesi gün gelmiyor. İşin komik kısmı ise yeni hesap açıp yaptığım indirimli alışverişlerde prime seçeneğini seçmesem bile normal seçenekle aldığım şeyler ertesi gün elime ulaşıyor. Prime alıyoruz, üstüne para veriyoruz ve prime üyesi çekmek için kullanılan tüm normal kullanıcı indirimlerinden yararlanamıyor üstüne hızlı kargo imkanını vaat edildiği şekilde kullanamıyoruz. Böyle saçma iş mi olur ya? Ben senin bi’ ayağı çukurda video servis hizmetini zaten kullanmıyorum kardeşim. Sana gelene kadar kaç tane servis ve yöntem var zaten. Vay arkadaş, nasıl canım sıkılıyor ya derde bak. Prime’ın benim için tek kullanışlı özelliği kendi evde olacağım güne göre sipariş geçebiliyor olmamdı. Onu da AGT illeti ile çalışmaya başladıklarından beridir kullanamaz oldum.
Birşey aklıma geldide, sizce kişinin içinde doğduğu kültür, kişinin ırkı siyasi görüşünü ne boyutta etkileyebilir? Genele göre zıtlıklar olduğu zaman bu kişilerin sen şu değil misin neden bu görüştesin gibi sorulara maruz kalması ne kadar mantıklı? (Bilerek isimlerle örneklemedim)
Kişi çocukluk çağında etkilere açıktır bu yüzden ağaç yaş iken eğilir deriz. Aile içinde sorgulamayı öğrenen, herkese yalnızca insan olarak bakmayı öğrenen bir çocuk olsanız da çevrede çok fazla uyaran olduğu için ister istemez içinde bulunduğunuz toplumun kültürünü ve tarihini benimsersiniz. Hele ki okullar bu işi sistematik bir şekilde yapar. Sizi milliyetçi, tarihine ve kültürüne bağlı bireyler haline getirmek için çabalar.
Belki sorulacak soru “kültür bireyi etkiliyor mu?” değil de “bu durum yanlış mıdır?” olabilir. Bence insan haklarına aykırı durumlar (soykırımları haklı çıkarmaya çalışmak, ırkçılık empoze etmek gibi) olmadığı sürece bu doğal bir işleyiştir. İnsan sosyal bir varlık. Aidiyet duygusu hissetmezse boşluğa düşebilir.
@mete_hun adlı üyemiz @Seroo adlı üyemize yönelik hakareti nedeniyle 1 günlüğüne susturulmuştur. Lütfen tartışmayı uzatmayınız. Hem burası da tartışılacak bölüm değil.
Ek olarak tartışmayla alakalı olan gönderiler silinmiştir.
Arkadaş Atatürk düşmanı bir şahsın üstatlığını sorgulamış sadece. Sizinle ilgili bir eleştiride bulunmamış. Sizin direkt kendisine yapmış olduğunuz itham daha rahatsız edici. Naçizane görüşüm budur.
Kime göre Atatürk düşmanı belirli bir kesime göre, bana göre ve benim gibi düşünenlere göre değil… Nerede düşünme özgürlüğü nerede eleştirel bakış o zaman. Resmi ideolojiye göre mi yorum yapacağız o zaman tek tip faşizanca düşünme şekli var onun haricinde yoktur diye anayasaya göre hüküm konulsun böyle bir saçmalık olamaz. Ben düşüncemi söylerim isteyen beğenir, isteyen beğenmez. Gülme yerine yorumu beğenmedim deseydi taşlama yeri tek söz söylemezdim… Teşekkür ederim yorumun için takip ettiğim birisin her ne kadar fikirlerimiz uyusmasa da…
İnsanlardan bir nebze de olsa saygı bekliyorsanız ki bu mecrada özgürce paylaşım yapmak karşılıklı saygından dolayı mümkün olabiliyor. Siz de saygılı olmalısınız. Diğer forumdaş arkadaş kişiliğinize ait bir ithamda bulunmuyorken direkt ‘’norMAL’’ şeklinde vurgulama ile ona karşı bir yanıt gerçekten hoş değil. Türkiye Devleti’nin Ata’sı hakkında hoş şekilde konuşmayan çoğu insana da saygı göstermem, okumayı da tercih etmem. Okumakta özgürsünüz fakat bizler de yorum yapmakta özgürüz, biliyorsunuzdur ki.
Ben de bu arkadaşın M. Kemal ile bir paylaşım yapsa ben de desem ki; Kemal mi veya ona atfedilen bir sıfata yönelik gülme tuttu beni diye. Burada linç edersiniz. İki yüzlü olmamak lazım. O arkadaşa da giydirsene madem haktan yanasın. Bekliyorum!
Rica ederim. Dediğim gibi sadece kişisel görüşüm. Farkındaysanız sadece arkadaşa karşı tutumunuz hakkında eleştiri yaptım. Okuduğunuz kitaplar veya dünya görüşünüze dair bir eleştiride bulunmadım. Evet fikirlerimiz uyuşmuyor ve Türkiye’yi bırakın dünya yapısına göre bile bu çok normal bir şey. Kime göre Atatürk düşmanı demişsiniz. Misal bana göre. Fikirleriniz uyuyor olabilir, veya sadece bu adam ne yazmış acaba diyerek fikir edinmek anlamında okuyor da olabilirsiniz. Saygı duyuyorum.
Olayı çarptırmayın. Biri devlet büyüğü ve sevmeseniz bile bu sınırlar arasında yaşayan herkesin saygı göstermesi gerektiğini düşünüyorum hatta zorunlu da buluyorum. Aynı şekilde tepkimi de uygun bir dille belirtirim.
Sanırım siz konuştukça daha fazla hakaret etmeye başlayacaksınız, susturmak en iyisi. Sizlere iyi forumlar.
Üstad deyince bi gülme almıştı tutamadım kendimi arkadaşlar kusura bakmayın konuyu baltalamak şeysinde değildim. Normalde yorum yazmam ama naparsınız tutamadım
Not: Bu arkadaşı daha önce bloklamıştım ama sonra tekrar açtım. Ama tekrar blokluyorum. Atatürk, cumhuriyet ve laiklik düşmanı kişilerin görüşlerini okumak istemiyorum. Yeterince varlar zaten.
Bahsi geçen zat Atatürk heykelleri için “köpek leşi gibi sürüklendiğini göreceksiniz” diyen bir adam. “Köpek leşi” diyen adama üstat deyince garip kaçması da bu yüzden. Atatürkçü olmak kanun zoruyla değil, ama saygı da hakedene gösterilir. (Mısırlıoğlu’ndan bahsediyorum)
Bu mesaj da okununca silinsin ama şunu da yazmalıyım mesajları bence silmek yerine “tartışma” başlığına taşınmalıydı. Zaten toplumun belleği yok forumun belleği silinmesin.
Kurtuluş Savaşı sırasında Türk Ordusunun galip geleceğini anlayınca İngiltereye kaçabilmek için işgalci İngiliz subaylarının altına yatan şeyhlerin torunları olan fesli meczuplar ile Atatürk’ün adının aynı cümlede kullanılması bile utanç sebebi.