The Rings of Power Yorumları (Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri Dizisi)

İlk 45 dakikasını izledim, eğlenceli bir söyleşi olmuş. Sol üstteki ve alttaki arkadaşları tanımıyordum, komik adamlarmış. Özellikle sol üstteki amca biraz asabi ama haklı tavırlarıyla yer yer güldürdü. :slight_smile:

“Ya Númenor size de Bodrum’u anımsatmadı mı?” :smile:

Her üçü de 3. bölümü ilk iki bölüme kıyasla daha derli toplu bulmuşlar, lakin senaryonun buna rağmen ne kadar eksik ve tutarsız, yönetmenliğin bazen ne kadar gülünç olduğu konularında (Galadriel’in slow motion ata binme sahnesi, hay allahım ya) hemfikirler.

• Elendil’in kitaplardan farklı olarak çapsız bir kaptan olarak lanse edilmesine rağmen Kraliçe’yle doğrudan görüştürülmesi sahnesi. “Elendil gibi düşük seviyeli biri zırt diye Kraliçe’yle görüşebilir mi böyle? Arada bir makam yok mu? Ya suikastçi olsaydı?” :slight_smile:

• Halbrand’ın Elendil’e sarıldığı sırada kılıcı hacılaması sahnesi. Çocuk mu kandırıyorsunuz abi neydi o öyle.

• Galadriel’in 3000 yaşında görmüş geçirmiş kudretli bir elf olmasının tamamen göz ardı edilmesi. Toy bir genç kız davranışları sergilemesi, Elendil’e bıçak çekmesi.

• Binlerce yıldır Orta Dünya’yla herhangi bir ticareti veya ilişkisi bulunmayan Númenor’un düzenli bir orduya sahip olması.

• Gereksiz bir ergen Isildur - sert baba Elendil ilişkisi.

• 3000 yıl süren ikinci çağı dizide 200 yıla sığdıracaklarmış. Bilmiyordum. İlginç bir karar…

Yorumlara katılmamak elde değil. Daha böyle gidiyordur senaryo saçmalıkları.

Númenor’un set ve dekorlarını çok iyi bulmuşlar, ayrıca kıyafetleri de beğenmişler. Kıyafet konusunda aynı fikirde değilim: Elendil’in gemisindeki mürettabatın ve saraydaki askerlerin zırhları, giysileri falan bana uyduruk gelmeye devam ediyor. Genel olarak bir yapmacıklık var kıyafetlerde. Galadriel’in gümüş zırhı da gözüme batıyordu.

Elendil’i canlandıran oyuncunun iyi bir performans sergilediğine katılıyorum; karizmatik ve güzel diksiyonu olan bir abimiz.

Bu ne hakikaten?

12 Beğeni