22.50 Tl’ye aldığım gün aklıma geldi hey gidi eski yıllar hey(1 buçuk yıl önce). İyi ki almışım valla.
Yeni sert kapaklılar. Fiyat konusuna hiç girmiyorum. Belki de serinin en pahalı 2 kitabı
Hey maşallah fiyatlara bak.
Zamanında seriden 20-25 tane sert kapak almıştım. Yatırıma dönüşeceği aklıma gelmemişti. Biraz daha beklersem onları satıp küçük bir motosiklet alabilirim sanırım.
Sert kapak baskı
Yeni bandrollerde sert kapak yok. Acaba bitti mi sert kapak olayı tamamen?
Bir duyum mu var acaba ?
Pahalı falan ama seçmece alıyoruz ne güzel, pilavdan dönenin yok o değil, bu baskıdan dönenin kitap satışları düşsün.
Maalesef bir duyum alamadım. Yine gecikmeli geleceğini ümit ediyorum ama içimden bir ses bitti diyor.
Seride eksik olan kitaplar;
2 | Bilinmeyen Bir Adanın Öyküsü[a] | Jose Saramago |
---|---|---|
8 | Kopyalanmış Adam[b] | Jose Saramago |
13 | A.B.D. 42.Enlem | John Dos Passos |
20 | A.B.D. 2 1919 | John Dos Passos |
25 | Çocuksu Bir Şey | Katherine Mansfield |
30 | Bir Yazarın Günlüğü | Virginia Woolf |
Bakalım bu eserleri bulabilecek miyim?
Ben hepsini kısmetimin sayesinde buldum. Fakat hobi amaçlı araştırmama rağmen bir yazarın günlüğü bulunabilecek gibi değil. Satan hiç görmedim.Diğerlerini maddi anlamda sıkıntınız yoksa bulmanız zor değil. İnşallah tamamlarsınız.
Bir Yazarın Günlüğü dışında hepsini buldum biraz tuzlu olsalar da. Bir Yazarın Günlüğü de bu altılı arasında basılma ihtimali olan tek kitap diye yana yakıla aramıyorum. Bir gün tekrar basılacaktır bence.
Evet geçen sene ben maille sorduğumda basacaklarını fakat yeniden çevrildiğini söylemişlerdi. Anne Frank’a ihtimal vermemişlerdi şaşırtıcı bi şekilde. Onu ucuza bulunca aldım ama Woolf’u bulmak mümkün değil. Bana cevap veren editörün yalancısıyım. Umarım değişmemiştir kararları. ^^
Ayrıca zor bulunan bu kitapları Dolap-nadirkitap-Gardrops ve zebramo uygulamalarını sürekli takip ederek buldum.Şu anda uygun fiyata Çocuksu bir şey mevcut dolap ta. Kitabı almadan mutlaka kitabın durumu hakkında bilgi alın.
Benim bir sorum olacaktı. Amazon’un indirimleriyle beraber İş Bankası Modern Klasikler Dizisi’nden 24 adet kitap satın aldım. Bu kitapların 23’ünün dışı bildiğimiz karton kapak şeklinde fakat aralarından Köpek Kalbi isimli kitabın dışı saman (kraft) kağıttan bir kapak gibi. Bu kitabın baskısı mı bu şekilde yoksa bana gelen ürün mü sıkıntılı?
Modern klasiklerde bir süredir iki farklı baskı var.
Karton kapak
ve ciltli sert kapak, (şömizli olan baskı.) Bu baskının diğer karton kapak baskıya göre özellikle kağıdı çok iyi.
Bahsettiğim farklı kitabın dışı da karton kapak, sadece yapıldığı materyal farklı. El sürtünce pütürlü gibi. Öyle pek rahatsızlık verici bir şey olmadığı için iade düşünmüyorum, meraktan sormak istedim
Bu seride mutlaka okunması gerek ben çok beğendim dediğiniz kitaplar nelerdir öneri alabilir miyim ? Tüm seriyi toplamak istemiyorum önerilerinize göre alacağım.
Çıkış sırasına göre göz gezdirdim, benim tavsiyelerim:
Beyaz Diş (Jack London)
Üç Büyük Usta (Stefan Zweig)
Martin Eden (Jack London)
Ben, Claudius (Robert Graves)
Dr. Jekyll ile Bay Hyde (Robert Louis Stevenson)
İnsanın Esareti (W. Somerset Maugham)
Doktor Moreau’nun Adası (H. G. Wells)
Usta ve Margarita (Mihail Bulgakov)
Şeytan Tozu (Leo Perutz)
On İki Sandalye (İlya İlf, Yevgeni Petrov)
Zweigler ve Çehovlar çok sayıda olduğu ve pek çok toplu basımı olduğu için pas geçtim. Gizli Bahçe, Define Adası, Küçük Kadınlar gibi klasikleri de kendim başka yayınevlerinden topladığım için değerlendirme dışı bıraktım.