Türkiye İş Bankası Modern Klasikler Dizisi

Selamlar, selamlar. Bu seriyi toplamaya bir kaç ay önce başladım, hatta bu forumdan da bazı arkadaşları darladığım oldu hakkınız helal edin :slight_smile:

Listede 8 kitap var ve bulmak gerçekten zor. Önce bu kitaplara yoğunlaşmaya karar verdim ve ilk olarak Anne Frank’ın Hatıra Defterini satın aldım. Satın aldıktan sonra fark ettim ki kitap ilk baskı ve kendi kenime “Neden ilk baskılarını toplamıyorum?” diye sordum. Nedense çok mantıklı geldi ve serinin ilk baskılarını aramaya başladım (ilk 25 hariç).

Bu gün geldiğim noktada 6 kitap eksiğim var, ama hiç biri telif hakkı başka yayın evinde olan kitaplar değil. Mesela Muhteşem Gatsby var, ilk baskısını bulamıyorum nedense. Dar Kapı, Pollyanna ve Adem ve Havvanın Günlükleri eksik. Bir de Milenaya Mektupları almadım daha.

Bahçede eğlence ve Bir yazarın günlüğü ikişer tane var. Bahçede eğlence 2 ve 4. baskı, elinde ilk baskı olan varsa takas veya satın alma seçeneklerine açığım. Bir yazarın günlüğü de iki tane var ve en kıymetlisi o benim için. Garip bir şekilde emlakçılık yapan birinde buldum kitabı ve bir ay içerisinde 3 tane sattı aynı kitaptan, enteresan bir emlakçı :slight_smile: Birini ileride kıymetini anlayacak birine hediye ederim belki diye tutuyorum elimde.

Elinde Muhteşem Gatsby, Demir Ökçe, Mozart ve Deyyuslar, Dönüşüm, Kule, Deniz Kurdu, Gezgin ve Ademden Önce kitaplarının ilk baskısı olan varsa takasa veya satın alma seçeneğine açığım. Saygı ve sevgiyle.

1 Beğeni

Sert Kapaklarin hepsi zaten ilk baski. Sert kapaklara 2. baski yapılmıyor. Eger istersen sana detaylı excel liste gönderebilirim, Modern Klasiklerin tamamini kapsayan.

5 Beğeni

benimde 5 eksiğim var ve deli danalar gibi "Bir yazarın günlüğü (Yeni) " nü arıyorum. :face_with_spiral_eyes:

2 Beğeni

Ben karton kapak baskılarını topluyorum, mesajımda bu detayı belirtmeyi unutmuşum. Kendime bir liste de yaptım tabi ama daha sade, Seri numarası, Kitap İsmi ve Yazardan ibaret :smiley: Bir yazarın günlüğünü karton kapaklı arıyorsan ben de bakıyorum her gün, denk gelirsem sana seslenirim :wink:

1 Beğeni

Bu arada, bir yazarın günlüğü harici Nadir de var, fiyatlar biraz tuzlu tabi. Nice yiğit bu yolda bezip topladığı seriyi olduğu gibi sahafa satmış, ama sen pes etme elbet bulunur bir yerden :slight_smile:

1 Beğeni