Üçüncü Anket: İthaki BKK (1 ve 92) Kitaplardan Hangilerini Okudunuz? (Ocak 2024)

Kızıl Mars okurken elimde parçalanandı.
Müthiş İthaki baskı kalitesi.

O zamanlar kalitesiz zamk kullandığı için matbaayı suçlamışlardı, sanki matbaayı ben seçiyorum.

3 Beğeni

Benim diziden şu aralar okumakta olduğum kitabı dahil etmezsem okumadığım 12 kitap var.

Son 3 BKK kitabı henüz almadım. Muhtemelen sene bitmeden 92. kitaba kadar olan okumadğım 11 kitabı okurum, Kızıl Mars’ı ise üçleme tamamlanmadan okumam gibi.

4 Beğeni

92 kitaptan 33’ünü okumuşum. Bu yıl hedef 70’e ulaşmak.

1 Beğeni

Çekin kurtarın beni bu bataktan. :slight_smile:

Şaka bir yana, işlerim ekstra yoğunlaştı. Okuyamıyorum pek ama dinleyebiliyorum. BKK kitaplarından birkaç tane de Storytel’e geldi. Onlar olursa muhtemelen katılırım. Novella olursa da elimden geleni yaparım.

Bu arada Snowcrash Türkçe’ye Parazit olarak çevrildi. Bende var o kitap. O olursa ona da dahil olurum belki (söz veremiyorum, malum, son zamanlarda pek tutamadım sözlerimi).

3 Beğeni

Mekanik’ten bi 100 küsür sayfa okudum ben sonra araya bir şeyler girdi kenara kaldırdım kitabı sonra da başka bir kitaba başlayınca (Diskdünya beni çağırmıştı galiba ama çağrıya kulak verince biz değildik dediler de iş işten geçmiş ben kitaba başlamış bulunmuştum) öylece kaldı kitap. Ben ona geri döneyim hazır hatırlamışken elimdeki kitap bitince, etkinliğe kalmaz bitiririm sanırım ama güzel kitap, çok farklı bir atmosferi var.

Başka bir kitapla etkinlik yapılırsa katılırım ama.

3 Beğeni

Kurtarıcaz! :smiley:

Ayarlarız güzelce, Snowcrash’i seçme sebebim çevirisinin de olması (Anathem biraz daha bekleyecek gibi ama hedef senede en az bir Neal reyiz okumak artık), sende olması daha da güzel oldu. Storytel’deki BKK kitapları hangileriymiş bakarım onlara da. :+1:

@Lorien_archers Beğenmen içimi rahatlattı, katılımı geniş tutabilmek için biraz ince elemek lazım. Bu sene fantastikte zincirleri Khralım. (Pun intended)

4 Beğeni

Bu seriden bende her sene bir kitap okuyordum ama bu sene birkaç tane okuyacağım sanırım. Seriden okuduğum bazı kitaplar beni gerçekten sarmamıştı. İlk çıkanlar gerçekten klasik niteliğinde oluduğu için bende farklı yayın evlerinden okumuştum. Bu seri için biraz daha hızlanmak gerekiyor sanırım daha yarıya ulaşmadım.

1 Beğeni

25 Ocak 2024 saat 18:30 itibariyle anket sonuçlarına göre:

1 ve 70 arası kitaplar için toplam oy kullanan forum üyesi 88 ve yüzde 60 üzeri olan kitaplar.

1. 1984 - yüzde 80
  2. Cesur Yeni Dünya - Yüzde 79
  3. Hayvan çifdtliği - Yüzde 77
  4. Fahrenheit 451 - Yüzde 76
  5. Dune - Yüzde 71
  6. Maymunlar Gezegeni - yüzde 64
  7. Zaman Makinesi - Yüzde 63
  8. Ben, Robot - yüzde 62
  9. Çocukluğun Sonu - Yüzde 62
  10. Dune Mesihi - yüzde 61

71 ve 92 arası kitaplarda oy kullanan forum üyesi 43 ve en çok okunan ilk 5 kitap.

1. Mevki Uygarlığı
  2. Geri Giden Saat
  3. Neuromancer
  4. Cennetin Çeşmeleri
  5. Kara Bulut

1000Kitap da ise bilim-kurgu olarak kategorilendirilmiş kitaplar arasında en çok okunan 15 kitap şunlar.

5 Beğeni

KIZIL MARS KİTABI KİTAPLIĞINIZ DA VAR MI? başlığının altında ‘‘Hayır yok. İleride alıp okumayı düşünüyorum.’’ seçeneği olsaydı onu işaretlerdim. :slight_smile:

2 Beğeni

Ben de çıkar çıkmaz büyük bir hevesle sarılmıştım kitaba ama yeterince tatmin etmedi gerçekten. Aynı duyguların daha yoğununu Ölüme Yazgılı Şehir için hissediyorum. Kitabın konusuna aldanıp okumaya başlayacaklar için küçük bir uyarı olsun. Lütfen öncesinde, benim yaptığım aksine, kitabı araştırıp öyle okumaya başlayın yoksa beklentilerinizi karşılamayabilir.

1 Beğeni