Vakıf Serisi, Televizyon Dizisi Oluyor

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: Vakıf Serisi, Televizyon Dizisi Oluyor – Kayıp Rıhtım

image

Isaac Asimov’un dünyaca ünlü bilimkurgu serisi Vakıf, Apple tarafından televizyon dizisi hâline getiriliyor. (DEVAMI…)

5 Beğeni

Umarım kafalarda “aksiyon” olacak gibi bi’ düşünce yoktur.

1 Beğeni

Mutsuzum. İzlemeyi düşünmüyorum şimdilik :confused: Bakalım…

image

1 Beğeni

Güzel kitap serilerinin televizyona çıkmasından pek hoşnut değilim ben. Evet ben de okuduğum serileri canlı, kanlı görmek isterim ancak işin içine reyting kaygısı girince genellikle kitabın seviyesini aşağı çekiyor.

Bunun yanında sevdiğim şeylerin (kitap, oyun vb ne olursa) bana özel kalmasını isteyen biri olarak kitapların dizi olmasını sevmiyorum(evet kıskanç biriyimdir.). Benim özel bağ kurduğum, kendimle özdeşleştirdiğim bir karakteri okulda veya başka bir yerde herhangi birinin saçma sapan esprilerinde kullanmasını yahut yarım yamalak bilgisi ile hakkında atıp tutmasını da sevmiyorum.

Velhasılıkelam ben sevdiğim şeylerin kalitesinin düşüp herkesin diline pelesenk olmasından hoşnut değilim. Bu yüzden de kitapların dizi olmasını sevmiyorum. Vakıf serisini daha okumadım ancak yeni basımlar ile birlikte okumayı düşünüyorum. Umarım güzel bir dizi olurda kitapları okurken diziyi de keyifle seyrederim. Aksi takdirde kitapların dizi olması hususunda ki ön yargım daha da artacak.

Bu konu vesilesiyle içimi de dökmüş oldum. :smile:

1 Beğeni

Harika bir serinin çöp oluşunu izlemeyiz umarım. Üzer :frowning:

1 Beğeni

Bi o kalmıştı içine etmediğiniź.

Dizi mi? Vakıf serisini dizi yapmak zor olur. İzlenecek hale getirmek için kendileri araya bişeyler sokar bu da kitabın o tanımlayamadığım havasını bozabilir. Bence Vakıf daha film yapılası bir seri.

1 Beğeni

Bu soruyu sormak için doğru yerde miyim bilmiyorum ama bu dizi şu anlık sadece ilk kitabımı kapsıyor ?

Bu herşeyi dizi yapma hevesi hiç iyi değil bence. Gidip Dune, Zaman Çarkı, Vakıf ve Silmarillion gibi kitapları reyting uğruna dizi veya film yapmaya kalkışınca sonuş kötü olur genellikle. Çünkü kitapların havasını,vermek istediği anlamları ve kurgusunu ekrana taşımak için iyi bir senarist ve yönetmen gerekir.Kitapları ekrana yansıtınca mecburen bazı şeyleri kesmeniz gerekiyor. İyi senarist neyi kesip neyi ekleyeceğini bildiği için kitap havasını alabilirsin. Fakat bunu yapabilcek senarist de az.

1 Beğeni