Bugün alsancak Gerekli şeyler mağazadaydım. Amerika da uzun zamandır baskısı yapılmaya Vagabond serisinin şubat ayında baski yaptiğını öğrendim. Bugün itibari ile de gerekli şeyler stoklarına girmiş. Ancak amazon da bulamadım. Uygun fiyata bulabileceğim bir yer var mı bildiğiniz?
Definitive edition’dan mı bahsediyorsunuz?
Vizbig edition olarak.
Ofofoof! Çook güzel.
Sit-com da yapsinlar. Hatta dergiye buton konsun, kahkaha efekti duyalım.
Güzel diziydi bu arada
Bu kadar güncelden takip etmeleri hoş, ben çıkan tüm sayıları okudum şu ana kadar epey hoşuma gitti.
Güzel haber. Güncel seriye bu kadar çabuk başlayacaklarını düşünmemiştim. Tek sorun: devam ciltleri çok geç çıkacak muhtemelen çünkü Amerika’da 3.cilt ön siparişte hâlâ.
Galip Tekin - Mösyö Tristus
Güzel haber de 3 farklı kapağa gerek var mıydı? Bu seri ne kadar satıyor ki 3 farklı kapakla çıkartıyorsun. Böyle şeylerle uğraşacağına seriyi hızlı çıkarmaya odaklansa Arkabahçe daha iyi olmaz mı? Enteresan işler. Bir de 3 farklı kapak var ama bir tanesi bile diğer 12 cilt ile uyumlu değil. Gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Yarım kalmasın diye mecbur alıp okuyacağız. 2 senede 1 de olsa en azıdan yeni ciltler geliyor (20 sene sonra seri tamamlanacak ben o zamana 60 yaşımı geçiyorum, ölmem de okurum umarım). Buna bile razı olduk. Marmara Çizgi Sagalara ciltli özel baskı yapıp devam kitaplarını basmadı mesela.
Tek kapak çıkarsa da basacağı sayı kadar basıyordur yine. Varyant kapak diye farklı fiyat uygulamıyor ya da limitli kafasına girmiyor Arkabahçe.
Normalde 2000 tane basacaksa @Yuso4656 arkadaşımızın dediği gibi yine aynı sayıda ama 1000+500+500 (sayılar sallama) gibi basıyorlar bu şekilde. Okumak için alan ya da bir tane alan sevdiği kapağı aynı fiyattan alabiliyor. Bir de Türkçe ÇR koleksiyoneri olup çıkan tüm kapakları toplayanlar var, bu sayede satış artırmış oluyorlar bir nevi.
Fiyat önceki kitaplar 6-7 bölüm, bu 9 bölüm olduğundan daha kalın olduğu için yüksek olduğu söylendi. Normal kitap kağıdına basılmış, ben yine de fiyatın fazla olduğunu düşünüyorum. O fiyatlardan kuşe alıyoruz, en azından 1. hamur olabilirdi. Seriyi baştan itibaren kuşe topladık, sonradan yılda 1 tane saman kağıda razı olmak zorunda kaldık.