Tabii üretim adedi, baskı maliyeti vs denerek buna normal denebilir ama psikolojik olarak 1 omnibus+1 absolute fiyatına çıkış yapması beni hayal kırıklığına uğrattı. Cilt 1, 1 Omnibus fiyatına geliyordu ama bu sefer ikiye katlanması… ![]()
Yurt dışında Omnibuslar ortalama 5 bin ile 10 bin adet basılıyor hal böyle olunca maliyetleri düşük oluyor ama ülkemizde ortalama 2 bin kopya basılan TPB ciltler 4-5 yılda kimi durumda 7-8 senede bitiyor. Kraven’ın Son Avı ciltlerinden 1 tanesinin 1.baskısının tamamı 7 sene sattı. Çuvaldızıda okuyucular olarak kendimize batırmalıyız yeni bir çizgi roman/kitap serisi basılmaya başlanıyor tüm seri tamamlansın öyle alırım diyoruz ama ilk cilt 1500 adet satsın ikinci cilt 1250 üçüncü cilt 1000 adet dördüncü cilt 500 adet olunca yayınevleri bu seri satmadı diyip bırakıyor seriyi.
Bana da pahalı geldi. Seri eksik kalmasın diye verdim siparişi.
Kutu 200 adet ile sınırlı olacakmış. Trendyol ve İstanbul Kitap Fuarında 100’er adet satışta olacakmış.
Keşke Dorohedoro’nun telifini de Athica alaymış. Ne güzel 3er 3er basıyor.
Bizde Absolute Batman basılmıyor değil mi?
JBC basacağız dedi ama ne zaman bilinmez.
Yüksek ihtimalle seneye bu zamanlar olacaktır ya da bir ihtimal Batman Günü’nde görme şansımız olabilir.
@JBC ramak kaldı demeyin de ![]()
Uzun zamandır bekliyordum. Sert kapağa özel 16 sayfa ekstra içerik var. Amazon’a gelir gelmez alıyorum.