Yeni Çizgi Roman/Manga Haberleri

Aslında değil. DC eskiden sonsuz çoklu evren teorisini kabul ediyordu bu sonradan 52 evrene dönüştü. Zaten yeni 52 New 52 de buradan geliyor. Bunları zaten biliyorsundur muhtemelen. Ama sanırım şu kısmı kaçırıyorsun Earth One ismini defalarca kullandılar başka şeyler için.
Earth-1 | DC Database | Fandom bu bahsettiğimiz serinin geçtiği Earth One bu sanırım

Earth-One | DC Database | Fandom 1945 Earth One
Earth -1 | DC Database | Fandom Dark Multiverse Earth One

Ben Crisis On İnfinite Earths’a kadar çoğunluğunu biliyorum okudu yani. Ama sonrası çok karışık çünkü dc unlimited’a üye oldum okumaya çalıştım o sıra başka şeyler girdi araya falan epey zorlandım yani. Ve üzerinden uzunca zaman geçti. Doğru düzgün spoiler ALMADAN nereden başlamam gerektiğini bulamadığımdan körlemesine daldım başta. :sweat_smile: Bu çizgi romandaki hangi Earth One bilmediğimden ve bağlantı var mı yok mu bilmediğimden sordum.

Doomsday Clock aslında tam bir reboot olacaktı, Watchmen’ı evrene dahil edip (Flashpoint sonrası Vertigo’nun dahil olması gibi) reboot yapacaklardı ancak her zamanki gibi tam olmadı. Ama New 52 sonra Rebirth sonra doomsday geliyor normalde.

İşin içine reboot girince tüm evrenler dahil oluyor konuya malum.

Şöyle bir sıralama izliyorum şuan;

Flashpoint
Justice League New 52 1-8 (Darkseid savaşı vs)
Flash Rebirth 1-3
Batman Rebirth 1-3
Flash Batman Button
Flash Rebirth 4
Süpermanin Son Günleri
Lois Ve Clark
Rebirth Özel Sayı

Burada araya eklemem gereken nir şey var mı? One-Off lar hariç.

Ancak hem Geoff Johns hem Batman sevgim sebeyle Earth One Batman’i şimdi okumak istiyordum :grin:

O seride arada olan event listesi var mı? Türkçe basılmış olanlar var mı ya da :sweat_smile:

Ana evreni sürekli reboot etme konusunda kesinlikle aynı fikirdeyim bu arada. Bundan önce en son baktığımda Convervence diye bangır bangır bağırıyorlardı. Ben Braniac hiç sevmediğimden dönüp bakmadım bile ki beğenilmedi zaten.

Marvel okuyor musun? Utanarak belirtmeliyim ki Infinity Gauntlet haricinde (Adam Warlock ve Silversurfer mevzusu olan) haricinee okumadım hiç sanırım. Başlamak istesem nereden başlamalıyım? :sweat_smile:

1 Beğeni

https://instagram.fesb5-1.fna.fbcdn.net/v/t51.2885-15/e35/127223774_1045376012611075_3361480387629752479_n.jpg?_nc_ht=instagram.fesb5-1.fna.fbcdn.net&_nc_cat=107&_nc_ohc=jcrfHO3oa0MAX9C2eBQ&tp=1&oh=7e99550f2c2eba2991d863756e169feb&oe=5FC328D9&ig_cache_key=MjQ1MDg5MDU4NTQ5ODk3NzMzMQ%3D%3D.2

1 Beğeni

Öncelikle bizim konuştuğumuz Earth-one tamamen yeni bir evren. Zaten orijin hikayeleriyle başlıyor ciltler. New 52 olayını bilmiyordum, sürekli değiştiği için şirketlerin mitolojilerini takip etmek yük geliyor bana. :grin: Bugün bir tweette gördüm bu arada, batman earth-one 3. cilt 2021 yazında çıkacakmış İngilizce olarak.

Ben de aynı sıralamada okudum, bence iyi bir liste. Aklıma bir şey gelmedi başka. Bu bahsettiğim atlama olayı Trinity War hikayesindeydi. Türkçe basılmayan Justice League Dark da işin içine girdiği için sorun oluyor. Keşke basılsa tabi, bir türlü Hellblazer basılamaması şaşırtıyor beni. Şuradan bakarsan eventler aşağı yukarı anlatılmış: Justice League - Wikipedia

Marvel konusunda ben de çok hakim değilim. Bir başlangıç noktası yok bence. X-men örneğini verirsek belki de 2000 fasiküle yayılan bir hikayeden bahsediyoruz. Baştan sona okumak anlamlı değil bence. Bir başlangıç seçip girmek lazım, anlamadıkça da artık internet yardımıyla doldurulur boşluklar. Başlangıç için ben Daredevil öneririm sanırım. Türkçe basılan Avengers’lar vesaire nasıldır bilemiyorum, o kadar kalabalık bir okuma listesine girmek istemedim hiç.
Okuduklarımdan Garth Ennis’in yazdığı Punisher Max+Punisher Doğuyor(11 cilt) serisini öneririm. 4/5’ten az oy verdiğim cilt olmadı. Fakat bu seri pek süper kahraman hikayesi gibi değil. Daha çok bir suç çizgi romanı gibi. Seride Punisher hariç Marvel Evreninden bildiğimiz 3 karakter görünmüyor belki de. Onun dışında Daredevil okudum, Türkçe Basılan Bendis-Malaev serisi gerçekten iyi. Bir de geçen hafta Örümcek Evreni hikayesini okudum, güzeldi.
X-men okumak istiyorum fakat bütün okuma listelerinde gedik var baskısı biten ciltlerden. Ben de bugün tablet alacağım marvel unlimited alıp gönlümce okuyabilmek için. Bir başlangıç seçip başlarım okumaya. :grin:

1 Beğeni

Burada güzel sohbet dönmüş. Eve geçince hepsini okuyayım DC hakkında hiç bilgim yoktu bu yazılara rastladığım iyi oldu.

1 Beğeni

X-men gerçekten çok karmaşık bir evren. Film evreni kadar karışık en az. Ancak bir okuma listesi ile daraltılabilir. Yoksa oturup tüm x-men külliyatı okunmaz cidden. Marvelın çoğu karakteri için durum bu.

DC ise daha yenilerde reboot yaptığı için kolaylıkla okunabileceğini düşünüyorum. Green lantern, batman ve Superman dışında tüm karakterlerin geçmişi sıfırlandı diyebilirim.

1 Beğeni

Hatalı bir sıra ile okuyorsunuz!

Süpermanin Son Günleri ve Lois Ve Clark
Bunlar rebith öncesi new 52 hikayeleri. Keza kitaplar üzerinde de Rebirth’e Doğru etiketi var.

Superman’in son günleri:
“Bu kitap SUPERMAN #51-52, ACTION COMICS #51-52, BATMAN/ SUPERMAN #31-32, ve SUPERMAN/WONDER WOMAN #28- 29’u bir araya getiriyor.”

Rebirth Özel Sayı ile de Rebirth’e giriş yapacaksınız.
Listenizdeki diğer rebirth sayılarını bu kitaptan sonra okumanız gerekiyor: Batman Rebith, Flash Rebirth, Button vs.

FlashPoint ile New 52 Başlıyor.
Flash Point → New 52 kitapları → Rebirth Özel Sayı → Rebith Kitapları sıralamsı ile okuyabilirsiniz.

1 Beğeni

4 Beğeni

Çizgi romanlarla ilgili incelemeler ve listeler için ben altevren. Net sitesini okuyorum
Özellikle marvel tarihi ve dc tarihi yazı dizisi bu konuda çok iyi. Türkçe yayınlanan xmenler ve batman gibi çeşitli çizgiromanları için yazıları var.

3 Beğeni

Tamamdır. Ben nedense Superman’in o iki cildini doomsday öncesi olarak almışım. Neyseki zaten her halükarda ilk flashpointi okuyacaktım ve halen sipariş elime ulaşmadığı için başlamamıştım. Darseid savaşından sonra o ikisi sonra rebirth özel sayı ardından rebirthler doğru oldu sanırım. En son button sonra flash rebirth 4.

Bulabilirsem de batman earth one.bunu herhangibir sırada okuyabilirim sanırım. Bulursam direkt başlarım ama :sweat_smile:

@asfgdjh Marvel’a sanırım yine one-offlarla başlayacağım. Anlamadığım şey bulabildiğim oneofflar hep puanı düşük olanlar. Mesela teslim olmak yok, Eve Dönmek yok vs.çok düşük görünüyorlar. İç savaşla başlayacağım sanırım. Erinmezsem raz araştırıp bir noktadan sonrasını okumaya niyetliyim. Eskisi gibi okuyabildiğim zamanlarım olsa Marvel üyeliği alıp yine oradan en azından biyere kadar gelirdim ama imkansız artık.

@malady Punisher ciltlerini de not aldım. Daredevil dha çekici geliyor aslında. Benim asıl okumak istediğim seri Fantastic Four ama o da inanılmaz çorbaya dönmüş.

@Fahrettin inceleyeyim o siteyi. Özellikle Flashpoint benim miladım sayılır öncesi var sonrası yok bende :sweat_smile:

1 Beğeni

Türkçe olarak çoğu yer ve alt evren sitesi marvel evrenine yeni başlayanları daha çok house m ile başlamalarını salık veriyor.

1 Beğeni

House of M ile değil de Avenger Disassabled - Avengers Dağıldı ile başlanılıyor.
Aslında Avengers ekseninde Gerekli Şeylerin bastığı Avenger serileri sırası ile Marmara Çizginin bastığı bu serilerin arasında yer alan event kitapları zaten okuma sırasını oluşturuyor.

AltEvren’de şöyle bir liste var

Orada (Nick Fury’s) Secret War ile başlıyor ve Inhumans vs. X-Men’e kadar olan okuma sırası mevcut.
Liste hem Avengers hem de X-Men kitaplarını kapsıyor. Araya WWHulk’u ve Captain America
Reborn filan da katmış. Bilmeyenler için karışık gelebilir.

Ayrıca Listede Avengers Disassemble’dan sonra House of M geliyor, sonra da 12 ciltllik New Avengers serisi geliyor. Ama Marmara’nın bastığı House of M cildini Gerekli Şeyler’in bastığı New Avengers 3 cildinden sonra okumak gerekiyor. Keza Civil War - İç savaş cildini de New Avengers 4.ciltten sonra, Gizli İstila’yı da New Avengers 7 den sonra okumak gerekiyor.

Avengers Dağıldı ile baslayan ve Avengers vs X-Men’e kadar olan Türkçe Avengers maceraları yukarıdaki bu sıra ile okunabilir. Gri olanlar Marmara’ın bastığı tek cilttler -event. Diğerleri Gerekli Şeyler sayıları.
Bundan sonrası için de bu şekilde okuma listeleri mevcut. Marvel Now dönemi, ANAD dönemi, Marvel Now 2.0 dönemi vs. X-Menler için de kendi içinde okuma sıraları mevcut ve bu listeler ile de kesişiyor bazı yerlerde.

3 Beğeni

Marvel’ın bazı karakterler için season-one hikayeleri var oradan başlanması en kolay seçenek. Ama Türkçe’ye çevrilmediler malesef. Sadece Daredevil ve Wolverine’in origin hikayeleri Türkçe’de var marvelden diye biliyorum. İç savaş başlangıç olarak nasıl olur bilemem ama Avengers dağıldı ve house of M’den sonra okursanız daha kolay olur diye düşünüyorum. Aradaki sayılar atlanabilir ama bu ikisi okunmalı öncesini biraz kavramak için bence.

Bir de hocam direkt eventları okuyup bütün karakterlere aynı anda hakim olmak yerine karakter karakter gitseniz sizin için daha kolay olur. Ben de çizgi roman okumaya bu şekilde başlamıştım ondan diyorum. Hem Türkçe olarak bulmak, takip etmek zor oluyor hem de Türkçe’ye çevrilmeyen sayılar yüzünden karmaşık oluyor. Karakterler için okuma sırası daha kolay listelenebilir. Ben de bir kaç karakter için yaptığım okuma sırasının hala duruyor olması lazım hatta :joy:. İsterseniz atabilirim de.

1 Beğeni

Daredevil Türkçe bibliyografisi en geniş Marvel karakterlerinden. @asfgdjh 'in dediği gibi orijin hikayesi de var( Frank Miller’ın yazdığı Korkusuz ve Yeniden Doğuş’un ikisi de efsane eserler). Ben Türkçe Daredevil’lar sağolsun karakterin acayip hayranı oldum. Bulması o kadar da zor olmayan 14 cildi var, bir kahramanı uzun uzun okumak isteyen herkese öneririm.

Fantastic Four için son yıllarda Hickman’ın yazarlık yaptığı dönem çok övülüyor fakat Arkabahçe’nin çıkardığı cilt bana biraz karmaşık gelmişti. Benim Marvel DC için kişisel önerim her detaya hakim olmak yerine okuduğunu kabullenmek olur. Yani “bu niye böyle” demek yerine “ha böyle miymiş tamam” diyerek çok kafa yormamak gerekiyor. :grin:
Yoksa one-shot diye pazarlanan serilerde bile işin arkası var. Örneğin Dünyadaki Son Şövalye’nin başlangıcında Snyder’in Batman New 52 serisinin sonlarına bir referans var. Olayı anlamanıza engel değil ama işte bağlantı var yani.

Bu arada ben rebirth’e doğru olayını kaçırmışım @Gelu 'e düzeltme için teşekkür ederim. :sweat_smile: Sabah aklıma gelmemiş de Rebirth’e doğru etiketiyle çıkan Titan Avı var, Rebirth’ün önemli olaylarından birine ön ayak olma hikayesi olduğu için o da eklenebilir listeye. Bir de Titans Rebirth de benzer şekilde okunabilir ancak bu dediklerim Doomsday Clock’a bağlanıyor mu bilmiyorum.

3 Beğeni

Burada yazılanlardan dolayı Daredevil serisine yükseldim fakat serinin 3.cildi hiçbir yerde bulunamıyor. Arkabahçe’nin şu anda yayınlanan serilerini devam ettirmeyeğini duydum ama Daredevil 3.cildinin yeniden basımı hakkında bilgi sahibi olan var mı?

Basılır mı bilmiyorum ama Robinson Crusoe’da stokta var gözüküyor: https://www.rob389.com/daredevil-03-ayaktakimi-brian-michael-bendis/dp/tr/11/9789759050962

Biraz pahalı ama Arkabahçe’de de var:
https://www.arkabahce.com.tr/daredevil-3-ayaktakimi?search=daredevil&limit=75

Satın almadan önce ROB’a sorun. Ellerinde olamayan ürünleri bazen var gibi gösterip haftalarca bekletebiliyorlar.

2 Beğeni

Beni siparişten sonra arayıp stok hatası olmuş elimizde yok demişlerdi.

Blazing Combat için beni 2 hafta beklettiler. Stok hatası olmuş.

Çizgi romanlarımın bir kısmı geldi. Nustice League New 52 içinde 1, 2 küçük boy 4,5,6büyük boy 7 küçük 8 büyük boy. Baya saçma dapan bir görüntüye dönüştü :sweat_smile:

Hasta eder bu durum beni. Diğerlerş neyse de darkseid savaşı iki cilde ayrılmış ikisinin de boyutları farklı çok üzdü bu durum beni.

7 Beğeni

YKY’de nedense böyle bir dengesizlik var. Diğer serilerinde de var aynındurum. Deli oluyorum bende…

2 Beğeni