Yeni RoboCop'un Başında Neill Blomkamp Olacak

Kolay kolay küsecek biri değil. Ridley Scott, Alien devamını çektirtmeyince ne oldu? Gitti, kendi stüdyosunu kurup, kısa filmler çekti ve kendini piyasaya bir kez daha ispatladı. Bir başkası olsa, zaten uzun metrajım var, deyip, piyasa değerimi bilmiyor, düşüncesiyle kendi kabuğuna çekilirdi.

Ama evet… Yapımda ne kadar söz sahibi olacağı, lafını ne kadar geçirebileceği, büyük sorun. 2014 tarihli rebootun en büyük talihsizliklerinden biri, yapımcılar ile yönetmen anlaşmazlığıydı. O film, hoş ayrıntılarına rağmen, bir şeylerin eksikliği veya tam yerine oturmaması itibariyle olmamışlık hissi vermişti. Bunda o çatışmanın etkisi olabileceğini düşünüyorum.

Neyse, haberler geldikçe, ufukta bizi neyin beklediğini anlamaya çalışacağız. Yapımcının inadı tutup, “Neill’cığım, filmin güzel de, bizim de bi’ editör tanıdığımız var. Acaba, senin güzel işi kurgu masasında ona mı emanet etsek?” gibi tuhaflıklar çıkmasın da başına. Bir filmin, yönetmen, yapımcı, o da yetmedi, yapımcının eşi kurgusu olmak üzere, türlü versiyonu bile çıkabiliyor. Sinema sektörü bazı konularda tuhaf mı tuhaf :sweat:

Bekle ve gör, mod on :face_with_monocle:

1 Beğeni