Yıldızınızın Barışmadığı Kelimeler

Birisinin bana: sana bir şey söylicem diyerek cümleye başlamasından hiç hoşlanmıyorum. Çünkü o kişinin bana ne söylediğini çok merak ediyorum ve anlık kalp krizi geçiriyorum :sweat_smile::sweat_smile:

5 Beğeni

Bir de sadece ismim yazılarak atılan mesajlar beni çok gerer. Söyle işte aaaa :smiley:

4 Beğeni

Tabi bi de o var :sweat_smile: 🤦🤦

4 Beğeni

Canım kelimesi. Özellikle yeni tanıştığım kişilerin söylemesi cidden sinirlerimi yerinden oynatıyor. Yıllardır tanıdığım kişilerin bile bunu demesi sinirimi bozarken hiç tanımadığın birinin demesi cidden tiksindirici.

4 Beğeni

‘‘Kıskıvrak’’ olabilir.

3 Beğeni

Bir dönem medya ve stres kelimelerini hiç sevmezdim. Yıl tahminen 1994-95.

3 Beğeni

Özleştik…

4 Beğeni

Şoke olmak, yani şok olmayı anladım da şoke nedir? :grimacing:

3 Beğeni

Doğrusu şoke olmak, şok olmak değil (en azından TDK’ya göre).

Şoke (TDK): “Birdenbire şaşırtmak, hoşa gitmeyecek bir şey yapmak” anlamlarındaki şoke etmek ve “birdenbire şaşırmak, hoşa gitmeyecek bir şeyle karşılaşmak” anlamlarındaki şoke olmak deyimlerinde kullanılan bir söz.

Birisi zamanında şöyle demişti: Şoke olunur, şok geçirilir/yaşanır.

4 Beğeni

Olmak kısmına takılmayın :grin:, şoke sözünü sevmiyorum. :upside_down_face:

1 Beğeni

Ben de o kanka, kanki vs sözcüklerden iğreniyorun

1 Beğeni

İstanbul’da yaşamak zorunda olduğum bir dönem çok da iyi tanımadığım kimselerle girilen diyaloglar sonucu öğrendiğim “canım, aşkım, hayatım, bebeğim, cicim, tatlım” vb. gibi aslında yakın kişilere söylenmesi gereken kelimelerin alelade ve sürekli kullanılması sonucu bu kelimelerden 2 sene boyunca soğumuştum; hala bu kelimelere mesafeliyim.

5 Beğeni

Baba, babo, babuş, felan, mrom, hee(bunu genelde bayan arkadaşlarımız kullanıyor). Gibi kelimeler ve türevlerini sevmiyorum.

Bonus, dün duyduğum ve uzunca üzerine düşündüğüm kelime. SATE, meğerse ZATEN demekmiş… Kıza dedim ki demin bir şey söyledin ama ben anlayamadım. Ne söyledin dedim. Dedi ki, sate dedim. Yeni trend my sunny side up.

3 Beğeni

Yıldızımın barışmadığı kelimeler değil de son zamanlarda herkesin dilinde olmasından dolayı bıktığım kelimeler :

Hercai
Meftun
Naif
Zarif
Narin
Lavinia
Mavi

Özellikle kullanıcı adlarında bunları o kadar çok gördüm ki gına geldi artık.

4 Beğeni

Tek kelimelik kalıplara alınmış, olur olmaz her paylaşımın yanına yakıştırdıkları
‘’…en bi sevdiğim’'i görünce doğaya koşasım geliyor. :ghost:

4 Beğeni

olsundu…
Bunu kullanan kişiden soğuyorum resmen.

10 Beğeni

Emredersiniz,komutanım.

Ergin Altay çevirilerinde sık sık “serinlemek” kelimesine rastlıyorum. Anlamı: sezer gibi olmak, sezmek imiş. E peki sezmek manasındaysa neden boş yere -lemek ile uzatılıyor?

1 Beğeni

Instagramda orada burada kendine nickname olarak sucukludondurma, pastırmalıwaffle vb. gibi saçma sapan yemek tarifleri oluşturan insanları sevmiyorum ben meselamki.

6 Beğeni

Ama meselamki güzelmiş :smiley:

1 Beğeni