10 Kitap Seçecek Olsaydınız Bu Kitaplar Hangileri Olurdu?

Merhaba :slight_smile:
Herkesin bir ilk 10 listesi vardır elbet .
Hem forumca farklı tarzlar öğrenmek görmek için hemde sizin ilk onunuzu hatırlamanız için buyurunuz efendim :slight_smile: :heart_eyes::heart_eyes:

8 Beğeni

Hayvan Çiftliği, 1984, Körlük, Görmek, Monte Cristo Kontu, Üç Silahşor, Siyah Lale, Siyasetname, Notre Dame’ın Kamburu, Nutuk.

Ekleme: Bozkurtlar, Ruh Adam kitaplarını yazmadan rahat edemeyeceğim :sweat_smile:

Ekleme 2: Sabahattin Ali kitaplarını okuyorum şuan eklemek istedim. Eklemezsem haksızlık ediyormuşum gibi hissediyorum :sweat_smile: (Başka eklemem heralde öyle umut ediyorum :smile:)

6 Beğeni

3 silahşor ve siyah lale okumadım merakta ediyorum :slight_smile:
Listende kitapligimin baş köşesi ise monte kristo kontuna aittir . Ne harıkaydı ama :heart:

2 Beğeni

Gazap üzümleri (john steinbeck)
Oblomov (gonçarov)
Tatar çölü (dino buzzati)
Mağara (jose saramago)
Bozkırkurdu (Hermann hesse)
Usta ile margarita (mihail bulgakov)
Puslu kıtalar atlası (ihsan oktay anar)
Gülün adı (umberto eco)
Yeniden çarmıha gerilen isa (kazancakis)
Solaris (stanislaw lem)
—şu an aklıma gelenler bunlar ama listem devamlı da değişiyor. :frowning: 10 tane seçmek çok zormuş gerçekten.

11 Beğeni

@Okuryorum listen cok guzel dino buzzati heryerde karşıma çıkıyor :woman_facepalming:
Listeme ekleme zamanı geldi …

2 Beğeni

Alexandre Dumas çok sevdiğim bir yazar. Şu ana kadar İş Kültürden çıkan her kitabını okudum. Üç Silahşor çok güzel bir kitaptır. Kendinizi gerçek dostlarla maceralar içinde bulursunuz ve nasıl bittiğini anlamazsınız su gibi akıp gider. Siyah Lale yine çok sevdiğim bir eseridir. 2 kitabı da alıp okumanızı tavsiye ederim. Monte Cristo Kontu kesinlikle muhteşemdir.

4 Beğeni

Teşekkür ederim. Tatar çölü ve mağara’yı özellikle tavsiye ederim. Bir de don quijote’yi unutmuşum. Sevgili alonso quijano’dan çok özür dilerim :frowning: don quijote’nin tam metnini mutlaka okumalı herkes. Ve de tiyatro olarak Wolfgang borchert’dan ‘kapıların dışında’, hemen herkese tavsiye ettiğim bir diğer eser… Liste daha uzar gider :frowning:

3 Beğeni

Hemen ekliyorum :)) teşekkür ederim

1 Beğeni

Keyifli okumalar dilerim :slight_smile:

2 Beğeni

Don quijote bu sene listemde yapı krediden temin ettim . Grup okumalarım bittiğinde başlayacağım :slight_smile:

1 Beğeni

1- Vadideki Zambak
2- Puslu Kıtalar Atlası
3- Değiştirilmiş Karbon
4- Morte Cristo Kontu
5- Ejderha Dövmeli Kız
6- Gözyaşı Kapısı
7- Rüzgar Gibi Geçti
8- 1984
9- Suç ve Ceza
10- Sefiller
Sıralamayı aklıma geldiği gibi yaptım. Öncelik sırasına göre değil.

3 Beğeni

O zaman yarın en guzel on 'u bekliyoruz :sweat_smile:

1 Beğeni

Bende Oblomov’u merak ediyorum ama daha alıp okuma fırsatı bulamadım :frowning:

Aynen bende zorlandım 10 tane seçerken. Bunu mu yazsam yoksa şunu mu yazsam diye :smiley:

3 Beğeni

Oblomov u kesinlikle okuyun hocam geçen aylarda okudum ve o hafta hep etkisinde idim . Kalın ama bir çırpıda bitiyor :hugs:

2 Beğeni

Bir sonraki alışverişime listeme ekleyeceğim teşekkür ederim :slight_smile: Epeydir alayım diyordum ama başka kitaplar araya giriyordu. Bu kez listeme almak üzere ekledim.

1 Beğeni

Kutadgu Bilig
Dede Korkut(Orijinal Metin olacak, o eski Türkçe’nin dadına varılacak.)
Kürk Mantolu Madonna
Karıncanın Su İçtiği
Aynadaki Yalan
İyi Kalpli Erendira
Şato
Tristram Shandy
Kralkatili Güncesi
Huzur

5 Beğeni

Karıncanın su içtiği ve aynadaki yalan i merak ettm diğerleri cok guzel kutadgu bilig ve dedem korkutu yeni aldım :slight_smile:
Dadina varılacak olan basım hangisidir ?

Kral Katili Güncesi: Benim okuduğum en iyi kitaplardan birisi olabilir, elimden bırakamıyordum inanılmaz akıcı bir kitap. Fantastik açlığımı doyurmadı ama bana bambaşka kapılar açtı.

Zaman Çarkı: Bu seri ile derin hikayelerim var. :rofl: Şuan bende bulunan 4. tam set sanırım forumda en çok ZÇ kitabı alan kişi ben olabilirim. Foruma üye olduktan sonra tanıştığım kişilerin ortak noktası Zaman Çarkı olunca, bende tekrar seti satın almaya ve okumaya karar verdim. Henüz 1. kitabı bitirdim ama okurken oldukça eğlendim. :expressionless: hikayenin girift bir anlatımı var ( Selam Buse) her şey o kadar girift ki okurken muhakkak not alın. Ben sadece 1. kitaptan 46 sayfa not almışım. :rofl:

Fırtınaışığı Arşivi: Henüz tam olarak okuyamadım çünkü önce Brandon Sanderson’un diğer kitaplarını bitirmem gerekiyormuş. Ama duyduğuma göre Zaman Çarkından daha iyiymiş, ancak ben henüz okumadığım için ZÇ nin altına konumlandırdım.

Sissoylu: Müthiş, okurken inanılmaz keyif alıyorum. Kelsier yazıp bırakıyorum.

YERDENİZ: Tek kelime ile harika, fantastik seviyorsanız muhakkak okuyun. Yazarken spoiler veriyordum yanlışlıkla. :sweat_smile: Açtığı yoldan ilerleyen ve ileriye taşıyan çok yazar oldu bunlardan en iyisi Patrick Rothfuss’dur kesinlikle. Daha iyisi varsa da ben bilmiyorum.

LOTR: Yazmaya gerek yok sanırım.

Centilmen Piç : Her detayı ilmek ilmek işlenmiş son derece güzel yazılmış bir eser. İçerisinde pek fantastik öge yok daha çok macera kitabı diyebilirim. Hatta fantastiğe başlamak için doğru bir tercih bile olabilir. Okuyanı kesinlikle üzmez.

Diskdünya: Agape’nin önerileri sayesinde almış olduğum şahane kitaplardan birisi. Önerdiği bir çok kitabı aldım henüz onlara bakma fırsatım olmadı ama eminim ki çok güzellerdir. (Vrak) Sir Terry Pratchett olağan üstü bir yazar. Seri 41 kitaptan oluşuyor, ilk iki kitaptan sonrasını kendi içinde bağımsız olarak okuyabilirsiniz.

Malazan: Malazan niye bu kadar aşağıda derseniz, henüz fazla okuyamadım. Okudukça sıralamasını değiştiririm.

Drizzt: Drizzt’den 1 kitap okudum çok yoğun bir dönemimdi pek iyi bir okuma olmadı. Tek cilt baskısını alıp sakin kafa ile okuyacağım tekrar.

8 Beğeni

Ya o kadar güzel seriler ki ve bende hic biri yok desem :woman_facepalming::woman_facepalming::woman_facepalming:
Fantastige o kadar uzağım ki çok aşırı ciddi bir kütüphanem var galiba :grimacing:
Ama bu sene forum sayesinde
Yüzüklerin efendisi yerdeniz ve harry potter okuyacağım :smile::smile:cemiyetlere uyeyim .
Ayrıca sizin listenizden kral katili güncesini onlarca kez duydum inceleyeceğim :hugs::hugs:

2 Beğeni

Harry Potter ile fantastik edebiyatına giriş yapabilirsiniz. Yüzüklerin efendisini de direkt okumayın, önce hobbit okumanızı öneririm. LOTR’u okuduktan sonrada YERDENİZ de okuyabilirsiniz. Hatta Harry Pottera ilham kaynağı olmuş bile diyebilirim.

Kral Katili Güncesi konusunda ben tarafsız değilim, ben gereğinden fazla övüyor olabilirim. O yüzden okurken çok büyük beklentiler ile okumayın. Gerçi bunu hemen hemen her şeyde uygulamakta fayda var. Ne kadar düşük beklenti ile girişirseniz bir işe, sonuç kötü çıkarsa pek üzülmezsiniz ama iyi çıkarsa da epey mutlu olursunuz.

Unutmadan ekleyeyim seri tamamlanmadı 3. ana kitabın çıkmasını bekliyoruz, alıp okursanız beklemek zorunda kalacaksınız. Ama yok ben alıp okuyacağım derseniz kitap hakkında konuşabiliriz.

1 Beğeni