İnternette dolaşırken denk geldim. İlgimi çekti, belki sizin de ilginizi çeker.
Not: Başlığa da uygun bir isim bulamadım. Önerisi olan varsa değiştirebilirim.
SATIN ALDIĞIM SON KİTAP
Şu an siparişte olanları saymazsak Piranesi ve Hayali Yerler Sözlüğü.
TEKRAR OKUDUĞUM SON KİTAP
Hiçbir kitabı tekrar okumadım şu ana kadar.
YARIM BIRAKTIĞIM SON KİTAP
Gideon the Ninth’i çok zorlayıp bırakmıştım. Prince of Nothing de öyleydi.
Yarım bıraktığım ama okumaya devam edeceğim kitaplar da var:
Yakınlaşmalar
Perdido Sokağı İstasyonu
Tatar Çölü
OKUDUM DEDİĞİM AMA ASLINDA OKUMADIĞIM SON KİTAP
Listede var diye çıkarmadım. Bunu yapanlar var mı ki?
ÜZERİNE NOT ALDIĞIM SON KİTAP
Herhalde üniversite sınavlarına hazırlanırken çiziktirdiğim deneme kitaplarıdır.
İMZALLATTIĞIM SON KİTAP
Steven Erikson. Alper Canıgüz’ü de hastalık sebebiyle kaçırdım
KAYBETTİĞİM SON KİTAP
Bir sürü kayıp var. Drow Kızı serisi vardı aklımda kalan. Birkaç tane de Dan Brown var gidip gelmeyen.
YENİDEN ALDIĞIM / DEĞİŞTİRDİĞİM SON KİTAP
Pek değişime tenezzül etmem. İkinci kez aldığım Dan Brown’lar var ama (set olarak aldığım için 2 kitaptan 2 adet var).
Ekleme: Zaman Çarkı eski kapakları sattım, yeni karton kapaklı olanları aldım. Bunu bugün yapmama rağmen hatırlayamayışım da takdire şayan.
ÜZERİNDE TARTIŞTIĞIM / İKNA ETMEYE ÇALIŞTIĞIM SON KİTAP
Okuma etkinliklerinde sıkça tartışıyoruz ama soru sanırım birisini bir kitabın iyi olduğuna ikna etme üzerine yoğunlaşmış. Eşime Hakan Günday okutmaya çalıştım ama yarım bıraktı Allahsız.
Forumda @Pyrewrath hocamı Paternus’a ikna ettim ama beğenmedi. Şimdi korkarak da olsa şansımı Orconomics ile denemek istiyorum. Bu da tutmazsa daha da Davos’a gelmem.
ARAYIP DA BULAMADIĞIM SON KİTAP
Aslında bulamadım değil de sipariş verirken İş Bilim serisinden bir kitap o sitede yoktu, sepete ekleyemedim. Bir de makul fiyata En İyi Bilim Kurgu Öyküleri kitabını bulamıyorum haliyle (bulamasam da olur gerçi).
Projekt Lightspeed - Joe Miller, Uğur Şahin, Özlem Türeci
Tekrar okumam, hayat kısa.
Paul Auster - Leviathan
Efendim?
Not almam, hayat kısa.
İMZALLATTIĞIM SON KİTAP
–
KAYBETTİĞİM SON KİTAP
–
–
İkna etmek değil de, @Pyrewrath’i qtnm- Antimemetics Division’ı ve John Scalzi - The God Engines’i okumaya gaza getirdim diyelim. En son üzerine tartıştığımız kitaplar Drizzt Homecoming serisi, Malazan Gardens of the Moon.
@Abraxas Gaza getirmeye devam et hocam, sen ve @isos81 sağolun tamamen farklı eserlere ulaşmaya başladım. Sırada Orconomics var, @isos81 uzun zamandır şans ver diyor.
SATIN ALDIĞIM SON KİTAP
Naomi Novik - Kartalların Zaferi
Clive Cussler - Batık (Kaçıncı tekrar okuyuşum hatırlayamıyorum ama artık çevirisi gözüme batıyor)
Ender’in Oyunu - Orson Scott Card. (6:45 faciası Türkçe çevirisini yarım bırakıp İngilizce bitirmiştim.)
Ecnebilere özgü bişey sanırım.
Test kitapları dışında elim gitmez öyle bir vahşete.
İMZALLATTIĞIM SON KİTAP
Siftahım olmadığı doğrudur.
KAYBETTİĞİM SON KİTAP
Hobbit, yeğenim sağolsun.
Bir kaç yıl önce Üç Silahşörler Alfa baskısını hasarlı diye değiştirmiştim.
İkna etmeye çalışmak diyim ben de, @Abraxas 'a Cradle.
Makul bir fiyata bulamadım. Hükümran Taş 2 - Kayıp Taşın Muhafızları.
Ders için aldıklarımı saymazsam Ayrıntı Yayınlarından Karanlığın Kültürleri.
Tekrar okuma yapmam genelde. Sadece yıllar önce lisedeyken ayrı zamanlarda iki kez Hayvan Çiftliği ödev olarak verilmişti, ikinci verilişinde tekrar okumuştum.
Çok nadir yarım bırakırım, sevmesem de zorlansam da bitirmeye çalışırım ama en son İletişim’den Antik Yunan’ın Kısa Tarihi’ni çevirisinden dolayı asla ilerleyemediğim için yarım bırakmıştım.
Sayılıyorsa kitaplığımı görüp “Bunların hepsini okudun mu? Nasıl okuyacaksın?” tarzı imalı sorular soranlara sinir olup hepsini ya da çoğunu okuduğumu söylüyorum.
Üzerine not almam hiçbir zaman, not defterine alırım. Bunu da Ezoterik Sözlük’ü okurken yaptım en son. Kitap çok hacimli olduğu için ara ara okuyorum, henüz bitmedi.
İMZALLATTIĞIM SON KİTAP
Hiç olmadı.
KAYBETTİĞİM SON KİTAP
Başlangıcından Bugüne Heavy Metal kitabını geçen raflarımı düzenlerken bulamadım, kayıp mı ettim @taurenim’e mi vermiştim hatırlamıyorum asla. Umarım ikincisidir.
Madam Bovary’yi lisede okuduğumda pek bilinmeyen bir yayınevinden almışım o yüzden HAY baskısını aldım geçen sene.
@taurenim’e çok yapıyorum bunu ama en son hangi kitap olduğunu hatırlayamadım.
En son Notos’tan Britanya Edebiyatından Öyküler kitabını çok aramıştım. Hepsiburada’da bir kitapçıdan bulup sipariş ettiğimde stokta olmadığını söyleyip iptal etmişlerdi.
Pandeminin başlarında kapanmanın ilk zamanlarıydı ve Yüzüklerin Efendisini okumuştum.
3. YARIM BIRAKTIĞIM SON KİTAP
Tuhaf gelecek sizlere ama Jose Saramago’nun Lizbon Kuşatmasının Tarihi kitabına yeni başlamışken küçük bir mola verdim. Yazarın okumadığım az bir kitabı kaldı onun etkisi olabilir ama kışın tekrar Saramagolara dönüşe geçeceğim
4. OKUDUM DEDİĞİM AMA ASLINDA OKUMADIĞIM SON KİTAP
Cendere - Barış Terkoğlu&Barış Pehlivan ve Katli Vacip - Fethi Yılmaz.
7. KAYBETTİĞİM SON KİTAP
Yok
8. YENİDEN ALDIĞIM/ DEĞİŞTİRDİĞİM SON KİTAP
Böyle bir sıkıntı da yaşamadım.
9. ÜZERİNE TARTIŞTIĞIM/ İKNA ETMEYE ÇALIŞTIĞIM SON KİTAP
İlla seveceksin uleeeyyyn! gibi bir şeyim olmadı ama tavsiye ederim. Tavsiyem üzerine arkadaş kitabı almış ve yazarı beğenmişse hoşuma gidiyor açıkçası. Benim sevdiğim bir yazarı başka birisi daha tanımış sevmiş oluyor. Yok beğenmemişse de zorla seveceksin moduna girmem. Zevk renk meselesi. Şimdi düşününce acaba yanlış mı yapıyorum Böyle yapmayıp denetmenlerden rica edip kitabı beğenene kadar banlatsam mı acaba
10. ARAYIP DA BULAMADIĞIM SON KİTAP
Hiç denk gelmedim. Benim aldığım kitaplar genellikle kolay bulunuyor.
Gregor ve Yeraltı Günlükleri-Kan Kehaneti. Konfor serilerimden biri. Genelde çok bunalınca çok sevdiğim bir kitabı tekrar okurum.
Körleşme, Elias Canetti. Karantinada genel olarak okuyamadığım için yarım kaldı. Güzel kitaptı tekrar okunacak.
Üniversite ders okuma kitapları sayılıyorsa Guyton. Kurgu kitaplara not almıyorum.
İMZALLATTIĞIM SON KİTAP
İmza da nedir.
KAYBETTİĞİM SON KİTAP
Kitap ödünç verme kriterlerim çok olduğu için kaybolmuyor.
Fahrenheit 451. Küçük baskı vardı, Neil Gaiman önsözlü olanı da almak istedim.
Kaplan! Kaplan! Birkaç yerde önerdim ve sonu hakkında tartıştım. Ama çok sevdiğim bir kitap olduğu için sorulmadığı sürece artık önermiyorum.
Ravenloft. İllegale de razıyım ama türkçesi internette bile yok.
Yedi Krallık Şövalyesi, Pan’ın Labirenti, Sis ve Gece
Hayvan Çiftliği 50. Yıl edisyonu vesilesi ile tekrar okumuş oldum. Çoook uzun yıllardır tekrar okuma yapmıyordum vakitsizlikten. Lisede Lotr x3, Hp x5 WoT x2 yapmışlığım vardır en az. Good old days .
Kuzey Suları. Başladığım herhangi bir şeyi yarım bırakmama gibi kendime de zarar veren bir takıntım mevcut maalesef. Bu kitabı bilerek nadasa bıraktım The North Water dizisini izledikten 1 hafta sonra uyarlandığı eseri de hemen alıp okuyayım demiştim. İlk chapterı okuduktan sonra gördüğüm en aslına sadık uyarlamalardan olduğunu fark edince araya zaman verip diziyi biraz daha unutmayı bekliyorum şu an.
Şakacılarr
Kalem tutan eller çarpılır Hiç not alma huyum yoktur, eğitim hayatımda bile kitap/deftere not almadan devam ettik bir şekil. Okurken not çok uzak kavram bana.
İMZALLATTIĞIM SON KİTAP
İlkokulda Muzaffer İzgü ya da başka bir çocuk kitabı yazarıdır muhtemelen Okula gelirlerdi, bir heyecan dalgası olurdu tüm bıcırıklar sıralara girer kitap alır imzalatırdık fln. Sonrasında pek imza alma aşkım olmadı açıkçası. İstanbul’da olsam ve fuara sevdiğim yabancı yazar gelse ona imza istemeye giderdim belki. ( Robert Jordan reis bir kere geldiğinde habersizdim be, neyi hatırlattı bana soruya bak )
KAYBETTİĞİM SON KİTAP
Ödünç alınıp geri gelmeyen onlarca kitaptan en acıtanı Ejderha Mızrağının tüm serisi elde varken yıllar içinde 8-10 eksik olmasıydı sanırım. Sonra tekrar tamamladım ama mini bir servet aktı tabi .
Hatırlayamadım ama bir DnR ya da İdefix siparişi sonrası 40-45 gün Gondolinin Düşüşü için uğraştığımı hatırlıyorum. Hiç koliye koymamışlardı kitabı .
Bu cumartesi yaklaşık 45 dakika Dune tartıştık arkadaşla, filmin etkisi de büyük tabi.
Aradıklarımın hepsini buldum sanırım, bir tek Fred Saberhagen’ın Gizem Kılıcı isimli bende eksik olan bir ara kitabını bulamamıştım. Onu da sonradan buldum ama değmeyecek bir fiyat istemişlerdi ve almamıştım.
Önümüzdeki yıl bir ayımızı verip okusak mı? Ben küçükken kısa versiyonunu okumuştum, o nedenle bir türlü okumadım bu eseri ama okumak da istiyorum bir yandan.
Şu yarım saatte bir kitap bitiren bir eleman vardı ya burada bir ara, devamlı kitap hediye ediliyordu, onun gibiler için koymuşlar sanırım abi bunu.
@MelihAntepli tamamdır ayarlayalım bir ara, beraber girişelim kitaba.