1000kitap ile ilgili bir konu olduğunu biliyorum ama temiz bir başlık açmanın daha iyi olduğunu düşündüm kendim için.
Kullanıyorum. Anlık sosyal medya gibi paylaşım da yapıyorum, okuduklarımdan alıntı da paylaşıyorum ve bitirdiğim kitabın da incelemesini vs. yapıyorum.
Kendi soruma kendi yanıtımı vereyim:
1000kitap kendisini okur sosyal ağı olarak tanıtıyor. Ki aslında bu tabir, 1000kitap’ın sadece inceleme yazılan kitap arşivinin ötesinde daha kapsamlı bir kullanım şekline hitap ettiğini gösteriyor.
Yani biri normal şekilde paylaşım da yapabilir, sevdiği bir altıntıyı da paylaşabilir ve inceleme zaten… Bunda beis bir durum şahsen görmüyorum.
Evet, işlevsiz yahut düşük değer yazılar olabilir. Ama bu da öznel bir durumdur. Siz ne düşünüyorsunuz?
İnternette çöplük ama kullanmasını bilirsen aynı zamanda büyük nimet. Ben 1000k’da çok inceleme yazmıyorum ama çokça alıntı paylaşıyorum, okuduğum kitapları puanlıyorum ve bence bu yönlerden kullanışlı. Merak ettiğim bazı kitaplarda da yorumları okuyorum ve iyi kötü bir fikir oluşuyor. Yararı ve zararı size ve nasıl, hangi amaçla kullandığınıza göre değişir diyebilirim.
Kullanıyorum ve ana amacım: kitap okuma hedefimi pekiştirmesi. Ayrıca incelemeler de yapıyorum ki hem arşiv niteliğinde olsun hem de aklımda yer etsin. Dönüp bakma ihtiyacım olduğunda eski fikirlerimi göreyim. Akış kısmında takılmıyorum. Kitabımı okuyup incelemesini yapıp çıkıyorum. Mutluyum
Ben 1000kitap’ı okuduğum kitapları kaydetmek için kullanıyorum. Bunu yapmak için girdiğimde ancak bakabiliyorum kim ne okumuş ne yazmış diye. Bunun dışında pek bakamıyorum. Diskdünya yorumlarını kesin okuyorum ne zaman seriden bir kitabı bitirsem. En fazla yaptığım işlem dilimize kazandırılmamış kitapları siteye ekletmek olsa gerek.
Bana hitap etmiyor. Hızlı akan, sürekli yenilenen sosyal medya formatlarını samimi bulmuyorum. Bunun yerine forum yapısının, özellikle kitap gibi fikir özlü yapıtlarda, daha işlevsel olduğunu düşünüyorum.
Size katılıyorum. Kütüphanemin online telefonumda olmasını seviyorum. Ana akışta pek dolanmıyorum ama merak ettiğim yazarların kitapalarına bakmak, yorumları okumak hatta aldığım kitapları terar almamak için kullanışlı buluyorum.
1000kitap gittikçe gelişiyor ama bu gelişme sonucunda çöp kullanıcılar da birikti. Bunlarla uğraşmamak için çoğunlukla akışta takılmıyorum. Ayrıca genelde Rıhtım kullanıcılarının hesaplarını veya onların filtresinden geçip de beni takip edenleri takip ediyorum. Rıhtım dışındakilerin ne okudukları pek ilgimi çekmiyor açıkçası.
Alıntı paylaşmayı önceden kullanmıyordum ama çok mantıklı olduğunu fark ettim. Google Lens ile kitabı tarayıp hemen siteye ekliyorum, lazım olunca da topluca görebiliyorum.
Mesajlaşma kısmı da çok gelişmiş, İnstagram maliyesinde neredeyse.
Bunun dışında video paylaşan ve kitap okumadan takipçi kasanlardan uzak durunca hiç de fena bir yer değil. X’ten daha iyi en azından.