Öykü Seçkisi'nde okumak için: 1010 Vordonisi – 2024 Nibiru – Aylık Öykü Seçkisi
“Konuşturabildiniz mi?’’ “Deli bu amirim. Kırmış kafayı.’’ “Niye ki?’’ “Ne biliyim, güya başka bir gezegenden gelmiş. ‘Kıyamet yaklaştı, beni dinlemezseniz yok olacaksınız’ falan diyor. Bir sürü şey zırvaladı. Bence paçayı sıyırmak için deli taklidi yapıyor!’’ “Ne diyorsun lan?’’ “Sorma amirim.’’ Dedi Komiser Yardımcısı Tümay. “Bir de o kadar gerçekçi anlatıyor ki, insanın sinirini bozuyor herif!’’… (DEVAMI…)
Tanıdık bir kıyamet bileşkesi. Sonuna kadar okutturdu kendisini. Ayrıca Ebbad da tanıdık geldi okur okumaz. Hoş bir hikayeydi.
Teşekkürler Pardus Burası zaten çok kaliteli bir okur kitlesine sahip, sizin gibi leb demeden Crispr Cas9 teknolojisini kavrayan bir gruba gereksiz detay vererek sıkmamak lazım. Keyif aldıysanız ne mutlu bana.
Eğlenceli anlatım dilini sevdim. Yanımda kitabı varken Erhan Altunay la karşılaşmak güldürdü. Öykü de sonuna kadar okuttu kendini. Daha vurucu bir son istedim sanki:) Bir tek gözüme batan “bırak masal okumayı” oldu. Kaleminize sağlık.
Teşekkür ederim Dilay Hanım. Masal okumak kısmı şüphelinin anlattığı hikayenin sert fantazi içermesinden ötürü karakterin doğal bir reaksiyonu aslında, masala bir hakaret etmedi Semih Başkomiser Erhan Altunay’ı kolay kolay kimse fark etmezdi tebrik ediyorum. Final için de aslında ben aradan epey de zaman geçmesine rağmen yine de değiştirmeyi düşünmedim, keşke şöyle yazsaydım demedim. Final konusunda bence siz fazla dikkatli bir okuyucu olduğunuz için tahmin etmiş olabilirsiniz ya da en azından beklentiniz farklı oluşmuş olabilir. Fakat Semih’in isminde saklanan mesih anagramını ilk bakışta çoğu insanın fark ettiğini düşünmüyorum, bence bu anagramı 'Uzaylı Komutan’n ağzından duyunca anladığımız kısım ve finalde Semih’in/Mesih’in savaşmak için ekibini toplaması ve aradığı kişinin isminin Mehdi olması, Semavi dinlerde Mehdi’ni, Mesih’e yardım edeceği konusu… ve savaşacakları kişinin Ebbad=Dabbe olması, bence iyi göndermeler içeren keyifli ve vurucu bir sondu. En azından bana yazarken çok parlak bir fikir gibi gelmişti…
Elinize sağlık. Polis tepkilerin sinir bozucu gerçekliği rahatsız etti beni(eleştirim size değil, düzene :)) .
Sonunda daha çok detay görmeyi isterdim. Belki başlar biraz kısaltılıp, sonu detaylanabilirdi. Şimdi bir devam hikayesi borçlusunuz.
İyi öyküler.