1899 Dizi Yorumları

image

1899 dizisi hakkında yorum yapabileceğiniz ana konudur.

Dizinin Konusu

1989, Amerika’ya doğru yola çıkan ve bu yolculuk esnasında hayatları değişen Avrupalı göçmenlerin hikayesini konu ediyor. Avrupa’nın farklı bölgelerinden bir araya gelen insanların büyük umutlarla çıktıkları bu yolculukta onları türlü zorluklar bekler. Yeni yüzyıla ve kendilerini bekleyen yeni hayata yaklaşmakta olan insanlar, okyanusta sürüklenen bir göçmen botuyla karşılaşırlar. Bu beklenmedik durum onların hayatlarının değişmesine, korkunç bir kabusun içine sürüklenmelerine neden olur.

UYARI: SPOİLER NİTELİĞİ TAŞIYAN YORUMLARINIZI LÜTFEN BLUR İLE GİZLEMEYİ UNUTMAYINIZ.

Çok net bir şey sormak istiyorum aslında. Bu film Dark gibi kafa yakmadan düz izlenebiliyor mu? :joy:

1 Beğeni

Öncelikle 2020-2022 yılları arasında film ve dizi anlamında umduğumu bulamadığım yıllardı. Bundan sonra da ne gösterir bilemem. Ama 1899 son zamanlarda sürükleyicilik açısından beni oldukça tatmin etti. Dark’ın ilk bölümünü izleyip bırakmıştım. Çok yavaştı ve farklı bir dil beni izlememeye itmişti. O yüzden bu diziyi de bırakırım diye başladım fakat neredeyse tek gecede bitirdim diyebilirim.

Gizemi bol, draması minimum seviyede harika bir dizi. Elbette Bilimkurgu tarafı da oldukça tatmin edici bana göre. Yine de dizide olmasa dediğim -birçok kişi gibi- kısımlar da vardı. Ama bu kısımların fazla olmaması da gayet iyi.

Demem o ki ben bayağı beğendim. Ama birçok soruyla beraber öylece kalakaldım. Bu nedenle de bu konuyu açtım. Belki fikir alışverişi yaparak ve dizi hakkında fark edilmeyen detayları inceleyerek birçok şeyi açığa kavuşturabiliriz.

@erdo bilemiyorum. Kararsızım. :smiley:

4 Beğeni

Ben aldım cevabımı :joy:

3 Beğeni

Ben diziyi genel olarak beğendim. Konusu(umarım çalıntı değildir), müzikleri, dekor/kostümleri ve cast seçimi çok hoşuma gitti. Bazen sır içinde sır olması beni sinir etsede yine de güzel bir yapım olduğunu düşünüyorum. Bence dark gibi sıkıcı ve kafa yakıcı değil.

1 Beğeni

Dinsel, mitolojik, edebi ve sembolik göndermeler diziye zenginlik katmış. Bulmaca gibi kurgusuyla gizem dolu bir dizi. Dark kadar kafa karıştırıcı değil diyorum ilk sezon için ama kalan iki sezon için ne olur izleyip göreceğiz.

Aşağıda video ise dizideki detaylar paylaşılmış.

1 Beğeni

Yerdeki üçgen desenleri farketmemişim. :joy: Bir de aklıma takılan bir şey var. 3. Bölümde kaptan ve Maura tekrar Prometheus’a gittiklerinde gemiler arka arkaya iken sandalda Prometheus yan konumda. Sanırım ilk çekimlerde çektikleri sahneyi koymuşlar. Yoksa Kerberostan ayrılıp U çekerek mi gittiler bir nedenden dolayı?

Son zamanlarda izlediğim en iyi dizilerden. Artık dizi film sektörü o kadar tek düze hale geldi ki hepsi birbirlerinin kopyası gibi olmaya başladı. Hatta artık yaratıcılık kalmadığından ötürü yapımcılar romanlara sarmış vaziyette sonuç yine hüsran birçok örneği var. Bu yüzden bu tarz yapımlar benim hoşuma gidiyor. Bu arada bu yapımında bir çizgi romandan çalındığı iddiası var umarım doğru bir iddia değildir.

2 Beğeni

%90 Avrupalı çizgi roman sanatçısının intihal davası açacağım diyip açmış olması.Şuan sonuç ne olursa olsun davanın süresi belli değil ve dava süresince çekemezler.Netflix kısa yoldan dönelim demiştir.

Yeni sezon gelmeyeceği için vaktimi boşa harcamış gibi hissettim. Keşke getirselerdi yeni sezonu.

Yarım kaldığını bilmeme ve sezon finalinden spoiler yememe rağmen ilk bölümü izleyerek başladım. Gerçi spoiler yemeseydim de insan beyninin genişliği ve derinliğinden bahseden ilk repliklerle, doktor baş karakterin gördükleri ve davranışları sayesinde bir simülasyon döndüğünü tahmin edebilirmişim (mi acaba?) Dark kadar derin görünmemekle birlikte ilk bölümden ortaya attığı gizemler tatmin edici. Kaçı çözülecek merak ediyorum.