2. Geleneksel İzmir İzkitap Fuarı

Başlıkta da belirttiğim gibi belediyenin düzenlediği İzmir Kitap Fuarı (İzkitap) 28 Ekim itibari ile kapılarını açacak. Benim gibi İzmir de olup ziyaret etmeyi düşünenler düşüncelerini yazabilir ve varsa, uzaklarda olup ta yayınevlerine soruları olanları bu başlık altında, ziyaret etmeyi düşünen arkadaşlardan rica edebilir diye düşünüyorum. Fuarın imza günleri ve etkinlik listelerini içeren site linkinide aşağıya bırakıyorum.

Benim sorularım ki aklıma geldikçe güncellerim ;
Alfa’ya geçen sene 1.Kİtap fuarında sorduğum Pardayanlar çevirilerini bu sene biraz kinayeli olarak mutlaka sorucam :slight_smile:

3 Beğeni

Ayrıntı, Literatür, Remzi, Say falan geçtim, İzmir’in öz çocuğu Cem katılmıyor bu yıl. Başka diyecek sözüm yok. Geçen yıl gitmiş ve Cem ile TDK’dan güzel kitaplar almıştım. Bu yıl katılmayı düşünmüyorum. Soracaklarımı telefonla yetkili arkadaşlara iletiyorum artık, Can’a son Carver cildi için yönelttiğim gibi. Stand görevlileri için ilan açmışlardı geçen yıl, çoğu zaten yayınevi takvimine dair bilgi sahibi değil. Cem kendi yönetim ve editör kadrosuyla parlıyordu onlarca ergenus arasında.

İlgilenen varsa İş Bankası’na “Ressam Serisi vardı, n’oldu?” diye sorabilir. Cumhur Bey’in vaktiyle yanıt verdiği mail adresi hata veriyor bir süredir zira.

1 Beğeni
2 Beğeni

Fuar’ın en cazip standı tabi Türk Tarih Kurumu. Etiket fiyatları inanılır gibi değil. Yani belki bir çikolata veya kahve fiyatına inanılmaz derecede güzel ve kaynak bilgiler içeren baskılar var. Kaldı ki o etiket fiyatının üzerine %40 indirim uyguluyorlar. Arkadaşım koca bir poşet kitap doldurdu ve 150 TL verip çıktı. Evet Türk Tarih Kurumu kâr amacı gütmeyen bir kurum ama şu fiyatlarla bile külliyen zarar durumu söz konusu.
Onun dışında standları dolaşınca mutsuzluk hakim, fiyatlar tatsız. Oluşan kalabalığın en yüksek sebebi ellerinde kitaplarla wattpad yazarların kitaplarını imzalatmaya gelen gençler. Onun dışında kimsenin elinde öyle büyük poşetler göremiyorsunuz. Ben her sene fuara gittiğimde eve dönerken poşetlerle mücadele verirdim ama küçük bir poşet ile çıktım bu haftasonu.
Ulaşım rezalet. Büyükşehir Belediyesi maalesef geçen seneden hiç ders çıkartmamış. Umarım Basmane Fuar’ı belediye bir an önce boşaltır ve fuar oraya geçer. Perakende fuarları cidden Gaziemir’de olmuyor.
Bu zamana kadar fuarlarda %30 üzeri görmek mümkün değildi. Ama şu an %45 ve %50 uygulayan yayınevleri bile var ki o indirimlerle bile o fiyatları psikolojik olarak kabul etmek mümkün değil.
Mesela eminim ki artık çoğu okuyucuda “ya alayım dursun, ileride okurum” anlayışı bitmiş durumda. Ancak çok çok banko bir yazar ve sıkı takip edilen bir seri olacak ki öyle alsınlar.
Kaldı ki seri takip etmek bile meziyet artık. Ben son artışlar sonrası Malazan’ı bırakıyorum mesela. Hiç okunmamış ilk 3 cildin satış ilanını yakında siteye açarım.

6 Beğeni

Yapmayın hocam Malazan candır.

2 Beğeni

Başkalarına can olsun, yâr olsun işte ne güzel. :smiley:
Şaka bir yana bende çok dark fantasy olayı yok. Bu yaştan sonra oturup okusam anlayacağımdan da emin değilim. O yüzden kitaplar sıfır gibi sağsalim iken hakkını verecek kişilerde değerlensin.

2 Beğeni

ithaki ve yky stantlarını gezen oldu mu indirim oranları nasıl

1 Beğeni

YKY %20 den aşağı yapmıyor. İthaki de boykotta olduğum için uğramadım semtine dahi :slight_smile:

2 Beğeni

Emin olmamak ile birlikte sanırım İthaki %30 du. Altı olabilir üstü değildir.

2 Beğeni

o zaman uğramaya değmez teşekkürler :slight_smile:

2 Beğeni