2022 Crunchyroll Anime Ödülleri Açıklandı

Kayıp Rıhtım'da tamamını okumak için: https://kayiprihtim.com/haberler/oduller/2022-crunchyroll-anime-odulleri-aciklandi/

image

2022 Crunchyroll Anime Ödülleri açıklandı. Ünlü anime yayın servisi, büyük bir jüri topluluğuyla, çeşitli kategorilerde en iyileri belirledi. Yılın Animesi Attack on Titan oldu. Son sezonuyla anime listelerini değiştiren Attack on Titan 4. sezon, 1. kısmı ile Yılın Animesi seçildi. Ayrıca En İyi Karşı Karakter, En İyi Açılış ve En İyi Japonca Seslendirme ödüllerini aldı.… (DEVAMI…)

4 Beğeni

Aot fanları coşmuş yine. :smile: Aot’yi o kadar sevsem de mappa’nın 4. sezonu batırdığını düşünüyorum. Mangasını okuduğum için de 2. partı hiç izlemedim daha.

2 Beğeni

Büyük oranda popülarite ödülleri olmuş yahu. Gözlerim Vivy, Fruits Basket ve Mushoku Tensei’yi aradı baya bir kategoride ama AoT spami buldu :confused:

2 Beğeni

İkinci yarıyı çok güzel toparladılar. Tavsiye ederim.

1 Beğeni

Aot içinde korkunç 3DCG sahneleri gördük ve çalışanların mappa içinde neler yaşadıklarına dair neler neler okuduk buna rağmen en iyi animenin Aot olması korkunç, bu sezon ama 2021 yılında daha düzgün pek çok anime var. Açıkçası sosyal medya ve kitlesinin çığırtkanlığı ile bu kadar büyüdü. Pek çok insan corona döneminde animelerle tanıştı, geçmişte nasıl bir tokyo ghoul, naruto faciası yaşadıysa anime kitlesi aynını Aot, Ds ve Jujutsu için yaşıyoruz şu an. Crunchyroll ise Türkiye içinde çok az kullanıcıya sahip bizde genelde fan kitleleri tarafından yapılan ücretsiz kullanıma açık çevirilere rağbet var. Türk Anime beğenilen bölümlere bakarsak KnY’nın Türkiye içinde daha önemli bir yer tutttuğunu görüyoruz. Açıkçası batının çok sevmemesine rağmen bu sene çıkan en iyi iş Evangelion: 3.0+1.0 oldu. Diğer filmlere oranla her şeyi bu kadar iyi toparlayabilmeleri inanılmazdı buna rağmen evangelionun sadece tek bir dalda adaylığı var :slight_smile: . Onun dışında Violet Evergarden: The Movie 2021 yılı içinde yayınlandı (japonya dışı dünyanın geri kalanına) ve bu konuda onun oylamaya katılmaması çok saçma bir durum. Ödül töreni animelerin ne olduğu, ne yaptığı bağımsız bir biçimde sadece kitleleri doğrultusunda kararlar verilmesi bu ödüller üzerinde oluşan algının ciddiyetini etkiliyor. Adaylık bile verilmeyen çok iyi şeylerin varlığını görmezden gelmek ise üzücü…

1 Beğeni

Bunun yerine Tokyo Anime Award daha mantıklı, anime stüdyolarında çalışanlar, akademisyenler vsvs kısaca uzmanlar her yıl birer tane anime filmi ve dizisi seçiyor ayrıca bir de fan seçimi oluyor ki akıllara zarar, Japon anime izleyicileri batıda kimsenin takmadığı animeleri seçiyor.

Tokyo Anime Award’ın ödül verdiği animelere buradan bakabilirsiniz.

Edit: 2022 de açıklanmış:

4 Beğeni

Hiçbirine bir gram içim acımadı hepsi hak ediyor yerlerini fanlara iş bırakmayacaksın gerçekten…

1 Beğeni

Bana Frozen biraz ilginç geldi. Anime Award diyince batı animasyonu beklemiyordum. Ayrıca neden bilmiyorum hiç sevemediğim bir film.

2 Beğeni

Animasyon ile uğraşan insanların teknik anlamda Frozen’a taptığı bir dönem oldu. Fakat haksız değilsiniz.

Onu ben de anlamadım ama ödül alanlar arasıda en güzel film In This Corner of the World en sevdiğim anime filmidir zaten.

Fanların son yıllardaki seçimleri ilginç cidden, idol olayının Japonya’da çok hastası var sanırım.