Her ne kadar çoğuna uyamasam da 2021 için de şöyle bir liste yapmıştım.
Hem belki reading partner bulurum hem de kendimi biraz daha zorlayabilirim diye 2022 için de liste yapmaya karar verdim. Geçen seneki gibi uçup kaçmadan en çok okumak istediklerimi seçtim. Sıralama bu şekilde olacak ama eğer birisi “Şu kitabı beraber okuyalım” derse öne çekebilirim.
Kitaplar şöyle (Ayıp olmasın diye araya 1-2 tane BK sıkıştırdım):
Yazar
Seri
Kitaplar
Joe Abercrombie
First Law Standalones
Best Served Cold, The Heroes, Red Country, Sharp Ends
Steven Erikson
Tales of Broach and Bouchleain
Blood Follows, The Healthy Dead, The Lees of Laughter’s End, Crack’d Pot Trail, The Wurms of Blearmouth, The Fiends of Nightmaria, Upon a Dark of Evil Overlords
Joe Abercrombie
The Age of Madness
A Little Hatred, The Trouble With Peace, The Wisdom of Crowds
Çok güzel kitaplar Fonda Lee’nin kitabını okumuştum çevirisi kötü değil türkçe de bakabilirsiniz. Bu arada Adrian Tchaikovsky- Guns of the Dawn okumayı düşünen varsa ben de okuma arkadaşı arıyorum elimdeki kitaplar azalınca ilk işim bu kitabı okumak olucak konusu ve tarzı çok iyi siz de sevebilirsiniz okumadıysanız. @isos81
Geçen sene o kadar odak dağıtım ki hedeften aşırı saptım. Bu sene tamamen kendi TBR listeme odaklıyım.
Şu an okuduğum Perdido Sokağı İstasyonu hem aşırı güzel bir kitap (ilginç bir kitap, türü de bu zaten, weird fantasy) hem de hiç gitmeyen, kendini okutmayan bir kitap. Bunu nasıl başarıyor bilmiyorum. Belki @HamdemitAbi’nin konuyla ilgili görüşü vardır.
O biterse Mort olabilir ama daha yarısına gelemedim.
Perdido elimde olsa hemen başlarım ama maalesef baskısı tükenmiş. O da aklımda. Yazarın kitaplarını çok merak ediyorum ama bir türlü emin olamayıp erteliyorum her seferinde.