2024'te Hayal Kırıklığı Yaratan Kitaplar

Sene biterken KR forum üyeleri olarak 2024 yılında okuduğunuz ve siz de hayal kırıklığı yaratan kitap hangisi oldu?

Kitabın ilk basıldığı yılı önemli değil, 2024’te okuduğunuz kurgu veya kurgu dışı beklentinizin çok altında kalan, hayal kırıklığı yaratan kitap hangisi oldu.

Not:
1- Çıkış yılı önemli değil.
2- Tek kitap yazacağız.
3- Kitap hakkında kısa bir yorum da iyi olur.

2 Beğeni

Neuromancer - William Gibson

Hiç bulaşmamak gerek. Okuduğumdan tek bir cümlesini bile anlamadım, biraz daha okudum ve yine hiçbir şey anlamadığımı fark edip yarım bıraktım. Uzak durun :sweat_smile:

5 Beğeni

Dokudünya-Clive Barker

200 sayfa okudum ve neredeyse hiçbir olay olmadı. Sanki koca bir giriş paragrafında takılı kalmış gibi hissettim. Hâlbuki yazarı çok övmüşlerdi.

5 Beğeni

Dune Rahibeler Meclisi
Yanmayan Kitap
Neuromancer
Yanan Krom
Hayalet Tugay

Yanan Krom hariç diğerleri yarım bıraktıklarım.

4 Beğeni

Bu kitabı nasıl sevmedin anlamıyorum, neyse ki mod değilim yoksa ban attıydım :joy:

2 Beğeni

Yanmayan Kitap listemden çıkarılmış bulunuyor :white_check_mark:

1 Beğeni

Karar sizin. :slight_smile: Ucundan bir okuyun belki beğenirsiniz diyeceğim ama etkilemiş olabilirim en başta.

1 Beğeni

Yakın-Octavia E.Butler
Algernon’a Çiçekler
Bin muhteşem güneş
Son Yıllar-Osamu Dazai
Aileni nasıl öldürürsün

linç yiyebilirim ama bunları sevmedim :smiley:

3 Beğeni

Zaten hiç içim ısınmamıştı, artık ısınamadığım kitapları almıyorum. Ders oldu :slight_smile:

1 Beğeni

Algernon’a çiçekler’i sevmeyen birini görmek mutlu etti :melting_face:

2 Beğeni

Semerkant ve Alamut

Bu yıl okudum ikisini de. Semerkant’ın ilk kısmı güzeldi ama zaman atlamasından sonra hiç beğenmedim.

Alamut’la ilgili beklentim çok büyüktü. Bazı şeyleri aşırı derecede uzatması, önemli yerleri de üstünkörü bir şekilde anlatması hoşuma gitmedi.

Abartıldığını düşünüyorum her iki eserin de. Edebi anlamda çok zayıf kaldılar benim için. Sırf geçmişte yaşanılanlar hatrına okunacak kitaplar sadece. Bir eseri kült addetmem için edebi değerinin yüksek olması gerekiyor. Bunlar ise sınıfta kaldı :slight_smile:

4 Beğeni

Ki aslında özellikle Alamut geçmişte yaşanılanları da doğru anlatmıyor. Batının bir sözcüğe yüklediği anlamdan, Marco Polo’nun hiç gidip görmediği ama anlatıp yazdırdığı uydurmalarından beslenen bir kurgu.

2 Beğeni

Katılıyorum size. Araştırmıştım sonrasında ben de. Gerçekten yaşanmış değil gibiydi; mazi hissiyatı vermedi bana. İçine de alamadı bir türlü. Çoğu uydurma olduğu şuradan belli bir de; kitapta sona yaklaşırken olayların yaşanma hızı çok absürttü. Bu yılın en sevimsiz kitabıydı bence.

1 Beğeni

Algernon’da beğenmediğiniz noktaları merak ettim şimdi.

Kanından Biraz - Theodore Sturgeon

Pek bir beklentim yoktu açıkcası. Terapi kısmı ilgimi çekip almıştım diye hatırlıyorum ama kitap çok sıkıcı geldi bana. Çok klişe ve tahmin edilebilirdi. Pek bir olayı da yoktu.

1 Beğeni

Biz - Yevgeni Zamyatin

Zamanına göre çok iyi bulunmuş bir konu ama hikaye gelişimi açısından oldukça kısır bir anlatıma ve ilgi çekicilikten uzak bir ilerleyişe sahipti. Etkilediği kitaplar olan Cesur Yeni Dünya ve 1984 çok daha güzel bir anlatımı ve konu bütünlüğünü içinde barındırıyorlardı.

3 Beğeni

Bana fazla basit geldi çok övüldüğü için biraz daha özel bir kitap bekliyordum

1 Beğeni

Benim için Kütüphanelerin Bilinmeyen Dünyası hayal kırıklığı oldu. NYT Bestseller olmasından kıllanmam gerekirdi ama boşluğuma geldi :slight_smile:

Daha detaylı ve kapsamlı bir eser bekliyordum fakat feci derecede romantize edilmiş, yazarın kütüphanelerden ve meşhur kütüphane yangınından çok kendi hayatını ve duygusal hislerini aktardığı bir kitap olmuştu. Ben hiç tanımadığım, adını sanını dahi duymadığım Susan Orlean hanımefendinin kitaplara ve kütüphanelere karşı olan duygusal hislerini neden yüzlerce sayfa okuyayım ki deyip sonlara doğru bitirmeden bıraktım.

5 Beğeni

Körlük ü etkinlikle beraber okuduktan sonra Görmek için de etkinlik düzenlemiştik. O gazla onu da okudum ama Görmek epey hayal kırıklığı olmuştu.

Bir de Witcher Fırtına Mevsimi :upside_down_face: . Sapkowski reisin bir ara parası bitmiş de bir şeyler karalamış gibi hissettim, bu kitap sayesinde Witcher işlerini de kapadım artık :smile: .

Başka beğenmediğim kitaplar da çok aslında ama onları zaten beğenmeyeceğimi bildiğimden çok da hayal kırıklığı olmamış :smile: .

5 Beğeni

3 yıldız alanlar genelde okurken yer yer sıkıldığım, bitse de başka kitaba geçsem dedirten kitaplar.

3 Beğeni