Sene biterken KR forum üyeleri olarak 2024 yılında okuduğunuz ve siz de hayal kırıklığı yaratan kitap hangisi oldu?
Kitabın ilk basıldığı yılı önemli değil, 2024’te okuduğunuz kurgu veya kurgu dışı beklentinizin çok altında kalan, hayal kırıklığı yaratan kitap hangisi oldu.
Not:
1- Çıkış yılı önemli değil.
2- Tek kitap yazacağız.
3- Kitap hakkında kısa bir yorum da iyi olur.
Hiç bulaşmamak gerek. Okuduğumdan tek bir cümlesini bile anlamadım, biraz daha okudum ve yine hiçbir şey anlamadığımı fark edip yarım bıraktım. Uzak durun
Bu yıl okudum ikisini de. Semerkant’ın ilk kısmı güzeldi ama zaman atlamasından sonra hiç beğenmedim.
Alamut’la ilgili beklentim çok büyüktü. Bazı şeyleri aşırı derecede uzatması, önemli yerleri de üstünkörü bir şekilde anlatması hoşuma gitmedi.
Abartıldığını düşünüyorum her iki eserin de. Edebi anlamda çok zayıf kaldılar benim için. Sırf geçmişte yaşanılanlar hatrına okunacak kitaplar sadece. Bir eseri kült addetmem için edebi değerinin yüksek olması gerekiyor. Bunlar ise sınıfta kaldı
Ki aslında özellikle Alamut geçmişte yaşanılanları da doğru anlatmıyor. Batının bir sözcüğe yüklediği anlamdan, Marco Polo’nun hiç gidip görmediği ama anlatıp yazdırdığı uydurmalarından beslenen bir kurgu.
Katılıyorum size. Araştırmıştım sonrasında ben de. Gerçekten yaşanmış değil gibiydi; mazi hissiyatı vermedi bana. İçine de alamadı bir türlü. Çoğu uydurma olduğu şuradan belli bir de; kitapta sona yaklaşırken olayların yaşanma hızı çok absürttü. Bu yılın en sevimsiz kitabıydı bence.
Pek bir beklentim yoktu açıkcası. Terapi kısmı ilgimi çekip almıştım diye hatırlıyorum ama kitap çok sıkıcı geldi bana. Çok klişe ve tahmin edilebilirdi. Pek bir olayı da yoktu.
Zamanına göre çok iyi bulunmuş bir konu ama hikaye gelişimi açısından oldukça kısır bir anlatıma ve ilgi çekicilikten uzak bir ilerleyişe sahipti. Etkilediği kitaplar olan Cesur Yeni Dünya ve 1984 çok daha güzel bir anlatımı ve konu bütünlüğünü içinde barındırıyorlardı.
Benim için Kütüphanelerin Bilinmeyen Dünyası hayal kırıklığı oldu. NYT Bestseller olmasından kıllanmam gerekirdi ama boşluğuma geldi
Daha detaylı ve kapsamlı bir eser bekliyordum fakat feci derecede romantize edilmiş, yazarın kütüphanelerden ve meşhur kütüphane yangınından çok kendi hayatını ve duygusal hislerini aktardığı bir kitap olmuştu. Ben hiç tanımadığım, adını sanını dahi duymadığım Susan Orlean hanımefendinin kitaplara ve kütüphanelere karşı olan duygusal hislerini neden yüzlerce sayfa okuyayım ki deyip sonlara doğru bitirmeden bıraktım.
Körlük ü etkinlikle beraber okuduktan sonra Görmek için de etkinlik düzenlemiştik. O gazla onu da okudum ama Görmek epey hayal kırıklığı olmuştu.
Bir de Witcher Fırtına Mevsimi . Sapkowski reisin bir ara parası bitmiş de bir şeyler karalamış gibi hissettim, bu kitap sayesinde Witcher işlerini de kapadım artık .
Başka beğenmediğim kitaplar da çok aslında ama onları zaten beğenmeyeceğimi bildiğimden çok da hayal kırıklığı olmamış .