5. Sınıf için kitap

Kardeşim 5. Sınıfa gidiyor ne tür Kitaplar önerirsiniz sıkılmayacağı bir tür olsun

Küçük Prens, Dinle Küçük Adam ve Corto Maltase öneririm kardeşini

Burada güzel şeyler var. :slight_smile:

1 Beğeni

Benim kardeşim de 5.sınıf ama okumayı sevdiği tek kitaplar o Saftrik Greg kitaplarıydı. Resimli olup kolay bittiği ve günlük gibi olduğundan olabilir. Tavsiye etmiyorum ama kitap okumayı sevdiriyor benim izlenimlerime göre.

*Uçan Sınıf/Erich Kästner
*Ahmet Yılmaz Boyunağa’nın Doludizgin Romanlar diye bir serisi var. Genel olarak Türk tarihinden karakterlerin hikayelerini anlatıyor. Tavsiye ederim.
*Timaş Genç’ten çıkan bir seri var. Serinin adını unuttum ama ilk kitabı Meşhur Olan Fakir Çocuklar idi. Seride meşhur olan bilim adamlarını falan çok akıcı bir dille anlatıyor. Merakını getirebilir.
*Fantastik şeyler seviyorsa Percy Jackson’a başlaması için ideal bir yaş.
Ben bunları okuyordum o yaştayken…Daha vardır da aklıma bunlar geldi…

Benim kardeşim de saftirik okuyor ama başka şeyler okusun istiyorum

Percy uygun olur mu ki

Percy ile aynı yaşlarda olacak…Ya ben o yaşta okumuştum. Ama belki ortaokula kadar da bekleyebilir. Kardeşinin okuma hızını bilmiyorum ama benimki karınca gibi olduğundan 5.sınıfta başlayıp seriyi lisenin başında bitirmiştim…:Dd

Pek kitap okuyan bir çocuk değil o yüzden

O yaştaki çocuklar için bazen isimlerin yabancı olması bile sıkıntı olabiliyor. Mesela benim kardeşim de sırf isimleri Türkçe değil diye verdiğim kitapları okumak istemiyordu…Ama bu konuda sıkıntısı yoksa bence Percy Jackson ideal olabilir. Karışık da gelebilir ama ilk sayfalarda severse kesin devam eder…

Benim kardeşim evde yabancı dizi izlendiği için o tarz olaylara yaşıtlarına göre daha alışkın

Önerilen konuda paylaşmıştım. Buraya da eklemek isterim. Benim kardeşim de okuma konusunda baya sıkıntılıydı. Aşağıya linki bırakıyorum.

1 Beğeni

Benim tavsiyem buraya bir bak. Kardeşin için en iyi başlangıç bu kitaplar olur. Büyüyünce de asıl olan uzun metinlerini okur.
Başlangıç tavsiyem ise Charles Dickens - Oliver Twist

  1. Sınıf için kitap deyince aklıma sadece bir kitap geliyor.

images

Sırf goygoy olmasın ben dedektif kuru kafa alırdım kardeşime galiba ya da Ulysses Moore serisi ama çok kitap var seride fiyatlar da bu haldeyken bilemedim. ://

2 Beğeni

Macera romanları okumayı seviyorsa eğer mercan adası, define adası öneririm ben de o yaşlarda okumuştum bayılmıştım.

Tom Sawyer, Robin Hood.