5 Temmuz 1992

Öykü Seçkisi'nde okumak için: 5 Temmuz 1992 – Aylık Öykü Seçkisi

“Evrende, insanın her arzusunun karşılığı vardır.” Şehrin henüz pek dönüşmemiş eski apartmanlarla dolu bir semtinde, ara sokaklardan birinde bulunan, alüminyum doğrama vitrinli ufacık bir dükkandaki yaşlı emlakçıya nasıl bir ev aradığımı anlattığımda, adamın bana söylediği ilk cümle bu olmuştu. O anda hayatım değişmişti, ama ben bunu henüz bilmiyordum. Plaza katlarındaki kübiklere mahkum yaşayan her beyaz…

5 Beğeni

Öykünüzü çok beğendim. Tam da konusu zaman yolculuğu olan bir öykü üzerine düşünürken karşıma sizin öykünüzün çıkması mutluluk verici. Ne kadar çocukluğumu 90’larda yaşamamış biri olsam da öykünüzü dili ve özellikle “kurgusu” gayet akıcı. Başka öykülerde görüşmek dileğiyle!

Merhaba,
Uzun zamandır buralarda değildim. Sizin öykülerinizi beğenerek okuyorum. Özellikle "doksanları yaşamaya devam etme isteği"nin bende giderek artması üzerine böyle bir öyküye denk gelmek şifa gibi geldi. :slight_smile:
Kaleminize sağlık, sevgiler…

Temayı ele alış biçiminizi çok beğendim. Karakterin arayışı ve bunun nedenlerini çok güzel anlatmışsınız. Kaleminize sağlık!

Sevgili Erdem güzel, temiz bir öykü. Mercan’ın da dediği gibi temayı ela alış şeklin değişik bir kere. Biraz Mahir Ünsal Eriş hikayeleri geldi aklıma. Benim de çocukluğumun geçtiği 80’li yıllar.
Öykünün devamını merak ettim. Burada bitmeyen bir hikaye anlatmışsın. Açılabilir gibi geldi. Ne dersin?
Sevgiler,
Dilek

Kurgusu, anlatış biçimi çok güzel. Güçlü bir hikaye. Emlakçıda bir şeytanlık var.

Sonunu da beğendim. Ben aile üyelerini de bekledim sonunda.

Merhaba,

Eskiye özlem, beyaz yakalıların hayalleri gibi okumaktan keyif aldığım konuları ele almışsınız. Yazıyı çok beğendim. Ben de 90’lar çocuğuyum. O nedenle hepsini hatırladıkça ayrı ayrı tebessüm ettim.

Kaleminize sağlık.

Sevgiler,
Sena