6. Kahramanmaraş Kitap Fuarı (17-27 ekim 2019)

Şiirin ve edebiyatın başkenti (bunu ben de yeni öğrendim) Kahramanmaraş’ta geleneksel hale gelmiş kitap fuarının tarihleri belli oldu.

Yüzlerce yayınevinin ve yüzbinlerce katılımcının ilgisiyle Anadolu’nun en büyük fuarı ünvanını almış büyük bir fuar yapılacak.

Fuarın sloganı “okumadığın gün karanlıktasın.”

Ben elbette bir fahri Maraş’lı olarak orada olacağım. :smile: Yakınlarda olan, gelmek isteyen, tanışmak isteyen herkesle görüşebiliriz. 11 gün sürecek fuarımıza hepinizi bekliyoruz.

2 Beğeni

Kahramanmaraş, şiir , edebiyat, başkent… bunu iddia ederken emin miydi yazan acaba?

Neyse kitap kurağı bu bölgede böyle bir fuarın başlayıp devam etmesine sevindim. Komşu Gaziantep’ten selamlar.Burada tarihin en kötü kitap fuarları yapıldı ve devamı gelmedi.

Misafir ağırlayacak olmasam o tarihlerde gelir bir merhaba derdim size.

Biraz araştırdım, gerçekten Maraş’ın böyle bir yönü var. Ben de bilmiyordum ama özellikle Nuri Pakdil, Cahit Zarifoğlu gibi ünlü şairler buralı olup, Sezai Karakoç, Akif İnan gibi isimler ise bir süre bu şehrimizde yaşamışlar.

Yani yine de küçümsemeyelim :slight_smile:

Biraz iddialı olsa da gerçeklik payı olan bir cümle :slight_smile:

Bu bölgenin geçmişine bakıldığında Kahramanmaraş olsun,Gaziantep olsun, Şanlıurfa olsun ozanları bol bir bölge haklısınız. Ancak ülke olarak maalesef edebiyat ve şiirde geçmişten daha kötü durumdayız.

Kahramanmaraş’ı küçümsemek değil amacım. Çok gidip geldim hala gidip geliyorum, bölge insanı ve şehri bildiğimden şu an için edebiyat ve şiir başkenti demek çok iddialı olur. Bu bölgenin sanat damarının koparıldığına eminim sadece. Yoksa geçmişten gelen birikim bir yerde kesilmeseydi, ülkenin sanatçı şehri diyebilirdik ki Kahramanmaraş oldukça ilham verici doğa güzelliklerine ve garip bir şekilde huzura sahip.