610 Nur Dağı – Hira Mağarası

Öykü Seçkisi'nde okumak için: 610 Nur Dağı – Hira Mağarası – Aylık Öykü Seçkisi

image

“Gerçekten bunu yapabilir misin?” dedi Merve adeta yüreği kaburgalarını tekmelerken. Heyecandan elleri titriyordu. “Bunu yapabilirsen, gerçekten dünyayı değiştirebiliriz. Tarih yeniden yazılabilir. Sen insanlık için bunun ne anlama geldiğinin farkında mısın? Bu, bu… İnanılmaz bir şey!” “Benim için basit.” dedi Lacced. “Gereken tüm bilgiyi sistemime yükledim. İnsanların matematik ve teorik fizik bilgisi zaten bunu yapabilecek kadar… (DEVAMI…)

7 Beğeni

Hemen sonunu merak ettirdi. Şok eden bir son yoktu ama kötü de değildi. :slight_smile:

3 Beğeni

Teşekkür ederim Pardus. Daha iyilerini yazmak için çabalayacağım :slight_smile:

3 Beğeni

Öyküyü beğendim. The man from earth filmine benziyor.
Semavi dinlerin temelde aynı detayda farklı konuyu anlatması konusu.

3 Beğeni

Farklı bir düşünce ve günümüz yapay zekasının gelecekteki hali ile güzel bir uyum. Fikir olarak benim çok hoşuma gitti. Son kısım ise üzerine konuşulacak cinsten. Kaleminize sağlık.

3 Beğeni

Harika bir öykü. Elinize sağlık.

3 Beğeni

Tebrikler gerçekten kaleminize sağlık! Böyle bir son tahmin edemezdim, üzerine kafa yorup, tartışıp, daha fazlasını da okumayı diledim. İlginç bir fikir hakikaten.

3 Beğeni

Pozitif ve teşvik edici yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Öncelikle öyküde kendimi ve benim gibi takıntılı okurları rahatsız edecek olan yazım hataları ve ‘‘etti’’ yazacağıma ‘‘etmedi’’ gibi hatalar yaparak zedelediğim okuma akışı için sizlerden özür dilerim. Bir de Lacced’ı tersten okuyarak öyküyü tekrar kafanızdan geçirmenizi rica ederim slight_smile:

3 Beğeni

Güzel bir öykü olmuş. Akıcıydı ve sıkılmadan okudum. Bende merak uyandırdı ve anlaşılmayı güçleştirecek noktalama hataları yoktu. Yine de bazı sorular bıraktı kafamda. Örneğin Merve birden Minerva oluyor. Merve Minerva’nın kısaltılmışı mı? Bu başkan babasının bir sesleniş tercihi mi? Sonra Merve neden başkanın kızı. Bir genel müdürün veya bakanın veya bilim işlerinden sorumlu bir yerin başkanının kızı olsa daha mı iyi olurdu? Takdir sizin tabii ki. Bir başka konu, paralel evrendekiler yüzyıllarca bize yardım etmeye çalışmışlar da sonra neden iletişim kurmayı bırakmışlar. Yani araştırma devam etseydi olmaz mıydı? Bu soru bana sorulsaydı aklıma gelen ihtimalin bağlantımızın sürüyor olduğu ve din uluları yerine politikacı, sanatçı vb kişileri göndermeye devam ettikleri olacaktı. Son olarak gelişmiş uygarlık neden bir kişiyi gönderiyor. Bölge veya gezegen sorumlusu gibi biri mi? O zaman başka gezegenler başka rehberlikler söz konusu oluyor.
Sonuç olarak akıcı bir öykü, kaleminize sağlık. Yazdıklarınızın devamı gelmeli diyorum…

3 Beğeni

Teşekkür ederim yorumunuz için. Merve(Minerva) konusu şöyle Merve eşimin adı ve ona bir sürpriz yapmak istemiştim, kendisine sürekli Minerva dediğim için ‘‘ağız alışkanlığı’’ olarak orada fark etmeden Minerva yazmışım :slight_smile: Aslında paralel evrendeki üst akılın dünyadakilere yardım ettiğini değil aksine, belli asırlarda elçiler göndererek ‘‘din’’ yoluyla insanlığın bilimsel ve teknolojik gelişimini sekteye uğrattığını kast etmek istemiştim. Çünkü ben gerçekten dini öğretilerin bazı farklı fikirler olsa da temelde ‘‘bırak bu dünyayı, ahirete çalış’’ ideolojisini empoze ettiğini düşünüyorum. Eleştirileriniz çok kıymetli, dikkate alacağım. Tekrar teşekkür ederim.

3 Beğeni

Bu ters etkiyi farketmemişim. Aylar önce bir tren yolculuğumuz rastgele bir şekilde yanyana oturduğumuz bir kişinin ki kendisi sözü dinlenebilecek biriydi ve paralel evren adı geçmese de insanlığa yüzyıllardır dışarıdan destek geldiğini söylemişti. Peygamberleri, bilim adamlarını ve sanatçıları bu parantez içerisinde değerlendiriyordu.

3 Beğeni

Lacced = Deccal… Muazzam detay.
''Deccal, kıyametten önce ortaya çıkacak en büyük fitnedir”

3 Beğeni

Nasıl da gözümden kaçmış.

3 Beğeni