A-Blok ve Bi'Glock

Öykü Seçkisi'nde okumak için:  A-Blok ve Bi’Glock – Aylık Öykü Seçkisi

image

Hapishane nakli gerçekleşmeden bir süre önce, yerel saatle 11.54’te, kendine Ödrik diyen bir adam şehir meydanında bomba yüklü bir araç patlattı. Siyah minibüsteki, cıva fülminat paketleri bağlanmış on altı kiloluk oktanitrokübanın patlamasıyla kolu bacağı kopan on bir kişinin, Ödrik denen bir adamdan haberleri yoktu. Kimi kahve içmeye, kimi sinemaya gidiyordu ve hiçbiri ölmek istemiyordu. Ödrik… (DEVAMI…)

Güzel bir öykü, hızlı hareketli ve konu hakkında bilimsel bilginizin olduğu belli olan bir öykü. Bir kere okudum pek anlamadım sonra bir kere daha okuyunca sonlardaki bir cümle konuyu toparlamama neden oldu; Mobius sarmalı. Yanılıyor muyum.
Yinede bir nokta var kafama takılan, ödrik kim ve neden bunları yapıyor, sıkıntısı nedir bilmek isterdim. Elinize sağlık…

Güzel, özenli bir twist, yine güzel anlatılmış bir bilimsel konsept ve arka plandaki eleştiri/duruşuyla kaliteli bir işti.

Geri bildirim vermek istesem zorlanırım; şöyle ki, iyi bir fikir var ortada ve çok ağırlıklı bu fikir. Ama aktarında dil, imla da temiz. Kısaca iyi bir fikir iyi işlenmiş -iyi, çok iyi vs.- ama belki içine girmekte zorlanmış olabilirim okur olarak. Çok muntazamdı sanırım.

Ellerinize sağlık.