Abartılı Karakterler

Sinema, edebiyat dünyasında iyi yazılmamış kadın karakterlere Mary Sue adı verildiğini öğrendim bugün. Bu karakterlerin erkek versiyonuna da Gary Stu deniliyor. Her zaman en doğru şeyi yapıp da hiç hata yapmayan, aşırı güçlendirilmiş gerçekçilikten uzak karakterler bunlar. Hepimiz bir yerde denk gelmişizdir bu tarz karakterlere. Örnek olarak çoğu kişi Rey’i veriyor Star Wars’un son üçlemesinden. (Son üçlemeyi izlemedigim için bu konuda yorum yapamayacağım.)

Bana kalırsa Harry Potter’dan Ginny weasley (kitaptaki değil filmdeki versiyonu) buna güzel bir örnek olabilir. Ya da DCU Superman’i. Sizin aklınıza bu şekilde gelen karakterler var mı? Okuduğunuz kitaptan ya da izlediğiniz dizi/filmlerden hangi karakterler Gary Stu/Mary Sue?

6 Beğeni

Mary Sue terimini ilk olarak bu kanaldan duymuştum. İngilizce bilenlerin kanalı takip etmesini öneririm.

3 Beğeni

Hulk olabilir mi mesela? Matrix’ten Neo da olabilir.

Umarım oyun karakterleri bu konu kapsamındadır.

Ben iki ayrı oyundan iki karakter vermek istiyorum. İkisinden de o kadar gıcık alıyorum ki her oyun yasaklarım. Aşırı güçlülerdir.

Biri League of Legends oyunundan Yasuo.

İkincisi de Dota 2’den Windranger.

İkisi de sinir eder beni. Bu kadar saçma bu kadar güçlü karakter yoktur benim için.

3 Beğeni

Captain Marvel

One Above All

nefret etmiyorum hepsi benim canım ciğerim. :vulcan_salute:

3 Beğeni

Captain Marvel’a kesinlikle katılıyorum.

1 Beğeni

Rakım Efendi o kadar abartılı iyi karakter ki asla yanlış bir harekette bulunmaz bulunsa da derdini alıp hemen düzeltir. Bu yüzden hizmetçisinden Madam’ına, Madam’ından İngiliz hanımefendisine herkes onunla sevişmek ister.

Bunun tersi aşırı kötü karakterler de İnce Memed’deki ağalar ve jandarmalardır. Köylünün elindeki her şeyi alır üzerine bin araba dayak atar kimse de ne yapıyorsun demez ta ki Slim Memed teşrif edene kadar.

2 Beğeni

Bir karakter olarak değil ama elflerin çok abartıldığını düşünüyorum. Cüceler adamdır. Du bekar

2 Beğeni