Acadie - Dave Hutchinson Mini Okuma Etkinliği

Bir sonraki etkinlik için kısa roman listem, sizin önerilerinizi de bekliyorum.

1. Light Chaser - Peter F. Hamilton → Uzay operası, 170 s. P. F. Hamilton’a başyapıtı olan Pandora’s Star’la (Commonwealth serisinin ilk kitabı) başlamak istiyorum ama adamın en ince kitabı 1000 sayfa olduğu için gözüm yemiyor. Bu novelladan beklentim Hamilton’ın tarzına dair bir izlenim ve eğlenceli bir hard sci-fi.

1. A Psalm For The Wild Built - Becky Chambers → 160 s. Becky Chambers’dan henüz sadece başka bir kısa roman (To Be Taught, If Fortunate) okudum ve öyküyü pek begenmesem de Chambers’in üslubuna bayıldım, müthiş potensiyelini fark ettim. Kasvetli bilim kurgular yerine sıcak, iyimser ve karakter odaklı romanlar yazmayı tercih ettiği söyleniyor. Bu da Robot-Keşiş dizisinin ilk kitabı.

1. Köpek Kalbi - Bulgakov → 136 s. Genç Bir Köy Hekimi enfesti, Ölümcül Yumurtalar ise bilim kurgu türünde sağlam bir kısa romandı. Zamanının Rusya’sıyla bilim kurgu kisvesinde yazdığı eserlerle dalga geçmekte usta olan bir yazar.

1. Whom The Gods Would Destroy - Brian Hodge → 108 s. Brian Hodge korku-bilim kurgu türünde yazıyor. Birkaç hafta önce The Immaculate Void adlı eserini okumuş ve beğenmiştim. Bu kitabında da astronomiyi ve kozmik korkuyu harmanladığını biliyorum: “H. P. Lovecraft ve Carl Sagan’ın dünyaları korkunç bir biçimde buluşuyor.”

1. The Hemingway Hoax - Joe Haldeman → 130 s. 1991 Hugo ve Nebula En İyi Novella Ödülleri. The Forever War’dan tanıdığımız Haldeman’ın Hemingway’i öykünün baş kişisi yaptığı bir zaman yolculuğu/çoklu evren bilim kurgusu.

1. Yakarış Çemberi - P. Djèlí Clark → Tarihi kurgu (KKK), korku-fantezi. 185 s. 2021 Hugo En Iyi Novella Adaylığı, 2021 Nebula ve Locus En İyi Novella Ödülleri.

4 Beğeni

Aynı sebeple elim gitmiyor. Buna hazırlık yapmak lazım.

Küçük Öfkeli Gezegene Yolculuk’u okurken pamuk gibi olmuştum. Büyülü bir tarzı var, okuması seni mutlu ediyor. :heart: Panama bastı ama kıymeti bilinmedi ülkemizde, çevirisi de güzeldi.

Köpek Kalbi’ni beğenerek okudum, Usta ve Margarita sırasını bekliyor.

Ben biraz fantastik kurgu önermek istiyorum.

1. A Pilgrimage of Swords - Anthony Ryan

Kuzgunun Gölgesi serisiyle tanıdığımız yazar. 128 sayfalık bir epik fantezi.

1. Penric’s Demon - Lois McMaster Bujold

Yazarın en ünlü eseri olan The Curse of the Chalion okuma listemde. Aynı evrende geçiyormuş. 103 sayfalık bir high fantasy.

Köpek Kalbi dışında hepsi bana uyar. :+1:

4 Beğeni

Keşke fantastik olsa. :drooling_face:

2 Beğeni

Bana ikisi de uyar. Penric’s Demon’dan zevk alabilmemiz için Curse of Chalion evrenini bilmemiz gerekmiyor, değil mi?

Benim de, ama Bujold’a içten içe asla sıra gelmeyeceğini de hissediyorum. :slight_smile:

Etkinlik yapsak sanki okuyacaksın. :slight_smile:

4 Beğeni

Fantastik de sundum ya? Lobi yap, trafoya kedi sok kazanalım. :smiley: Dediydim Dragons of Deceit’e gelin diye, senede bir kitap tıngır mıngır okuyoruz. Erevis Cale için de girişimlere başlayalım.

Görebildiğim kadarıyla gerekmiyor. :+1:

Biraz geriden geliyo sadece. :slight_smile: Fantastiği okur hem.

3 Beğeni

Benim tarifem de aynı. Ek olarak;

1- Greener Pastures by Michael Wehunt | Goodreads

2- The Past Is Red by Catherynne M. Valente | Goodreads The Past Is Red, Catherynne M. Valente’den 160 sayfalık sci-fi.

4 Beğeni

İkisi de lezzetli duruyor. :slight_smile:

Aslında birer birer seçmek yerine 3-4 tane seçip arka arkaya okumak lazım, insanın diğerlerinde aklı kalıyor. :sweat_smile:

2 Beğeni

100-200 sayfa olursa katılırım. Ogres okudum bak. :slight_smile:

Fantastik de şaka, güzel bir şey olsun, her türlü varım. Sadece ben de Harun gibi köpekli kitaba soğuğum biraz.

4 Beğeni

Ben soğuk değilim, daha önce okuduğum için öyle dedim. Bulgakov’a bir şans ver bence fırsatın olunca. :slight_smile:

2 Beğeni

Greener Pastures uzun zamandır Kindle’ımda yüklü, mutlaka okumak istediğim bir eser. Lakin öykü kitabı olduğu için etkinliğin formatına uyar mı, bilmiyorum.

The Past Is Red’e pek sıcak bakmıyorum, ekolojik bir felaket sonrası hayatta kalanların okyanusta çöp adacıklarında yaşaması konsepti şu an cezbetmiyor.

@periyodiknesriyat, @Lorien_archers : Etkinliğe katılmak isterseniz sizin önerilerinize de açığız. Bizim seçtiğimiz kitaplar arasından meylettikleriniz varsa söyleyin.

5 Beğeni

Usta ile Margarita Storytel’de var da şu anda kafam Bulgakov’u kaldırmaz sanki. Light bir şeyler olsun diye dedim. Onun harici hepsine varım, fantastik olursa ekstra sevinirim. :slight_smile:

4 Beğeni

Çok merak ettim bunu ama ben oy kullanmak istemem çünkü 3 etkinliğe katıldım sadece 1 tanesini bitirebildim. Sizlere çok hevesleniyordum, en azından bir romanla bu güzel etkinliklerden birini deneyimledim.

Yine de, ne seçerseniz seçin, okumaya çalışacağım.

5 Beğeni

Başka bir zaman için yazayım da Bulgakov’a başlamak için Usta ve Margarita iyi bir seçim olmayabilir. Bu kitaptan önce İş Kültür’ün diğer bastıkları veya Şeytani kitabını okumak daha iyi olur gibi.

3 Beğeni

Anket yapalim, kazanana baslayalim. :slight_smile:

Olmaz, siz de oy kullanin.

• Light Chaser
  • Ring Shout
  • Pilgrimage of Swords
  • Penric’s Demon
  • Greener Pastures
0 oylayan

Ek: Kimin neyi oyladigini nasil gösteriyorum? Daha önce hic anket olusturmadim.

3 Beğeni

Ayarı var onun, show voters gibi bir şey. Düzenle hemen, 30 dk geçince değiştiremiyorsun.

1 Beğeni

:joy: dur panik yaptirma.

Nerede o ayar?

2 Beğeni

Son 30 saniye… 29… 28… :joy:

2 Beğeni

Telefondan bağlıyım da, anket oluştur deyince sağ altta ayar tuşu var. Onu basınca en altta oy verenleri göster kutucuğu var.

Edit: Anketi editleyince önceki seçimler uçtu, ne saçma. :sweat_smile:

2 Beğeni

Kusura bakmayin arkadaslar, anketi güncelledim ama oylariniz silindi. Lütfen bir daha. :slight_smile:

3 Beğeni

Anket de kafayı yedi. Oranlara bak. :joy:

3 Beğeni