Acadie - Dave Hutchinson Mini Okuma Etkinliği

Sevgili @Pyrewrath’le okuyacağımız yeni novellamızın ismi Acadie. Dave Hutchinson’ın yazmış olduğu kısacık ama karanlık bir uzay operası.

Büyük bir insan kolonisi Dünya’yı terk ediyor ve kendilerine yeni bir gezegende yeni bir hayat kuruyorlar. Burada istediklerini yapmakta, kendi ütopyalarını yaratmakta özgürler. Yüz yılların ardından artık yeni dünyalarına uyum sağlamış ve belli yönlerden evrim geçirmiş vaziyetteler.

Ne var ki ataları olan Dünyalı insanların onlarla olan işi henüz bitmemiş; bu “kaçakları” evrenin diğer ucunda da olsa yakalayıp imha etmeye ant içmişler. (Manyak mısınız oğlum, rahat bıraksanıza çocuklarınızı.)

Katılmak isteyen herkesi bekleriz. :slight_smile:

7 Beğeni

Vay be, hızınıza yetişlimiyor. :slight_smile: Keyifli okumalar. :open_book:

3 Beğeni

Teşekkürler, sana sormadık Motieciklerle meşgulsün diye. Harun eylülde EM okuyacak, o zamana kadar araya kısa kısa bir şeyler sıkıştırıyoruz. :slight_smile:

3 Beğeni

Teşekkürler. :slight_smile:

PS: Ogres’ı okuma listene mutlaka almalısın. :+1:

@Abraxas Akşama başlarım ben.

3 Beğeni

İyi yapmışsınız, yetişemiyorum size zaten.

Bu arada sizle kitap okumak aşırı keyifli, sadece zaman ayırma konusunda sorun yaşıyorum (bazı problemler var çözmem gereken). Umarım Diaspora veya Hominids’te eşlik edebilirim.

Aslında epub olarak var bende, sürpriz yapabilirim diye düşünmüştüm. Ben kitabı bulup indirene kadar siz kitabı okuyup bitirmişsiniz bile. :sweat_smile:

2 Beğeni

Yazarla yeni tanışmış olmama rağmen yazım stili çok tanıdık geliyor. Sende de var mı böyle bir his?

%33 şuna çok güldüm. :joy:

I sighed and shook my head. This was what happened when a bunch of Tolkien geeks got the power of life and death over an entire solar system, and I was almost exactly the wrong generation to appreciate it.

2 Beğeni

Biraz sonra başlayacağım okumaya. Tanıdık derken, kime benzettin?

Dennis E. Taylor’a sanırım. Yeni bir yazarı İngilizce okurken alışma sürecim oluyor benim, bu sefer bir kaç sayfada aşina gelmeye başladı.

2 saate de bitirirsin muhtemelen. Vakit olsa bir oturuşta okumalık, keyifli bayağı. :slight_smile:

1 Beğeni

Taylor’ın sevimli bir dili vardı, bakalım ben de o izlenimi alacak mıyım. :slight_smile:

Sıradaki mini etkinliğe kitap bakmaya başla abi o zaman :joy:

1 Beğeni

Sesli güldüm. :joy:

Aklına gelen bir şey olursa söyle sen, araya felsefe sıkıştırmam lazım benim. :face_holding_back_tears:

Naomi Novik okudunuz mu hiç?

Ya da R. J. Barker’ın novella olmasa da güzel standalone’ları varmış (mesela The Folding Knife gibi), onlara ne dersiniz?

1 Beğeni

Temeraire :heart: İlk 8 kitabını okudum, devamı basılmadı herhalde henüz, ama sıkıcılaşabiliyor bazen. :slight_smile: The Folding Knife daha önce de bahsettiğin bir eser, okuruz onu da. :+1: Saloninus isimli 3 novellalık bir mini serisi de varmış, puanları da güzel.

1 Beğeni

Yetiştim, % 35.

D.E. Taylor’a benzetmekte haklısın, baş karakterin sarkastik mizahı Bob’u anımsatıyor. Ben bu arada her birkaç sayfada bir yarılıyorum, kitap çok komik. :slight_smile:

On the principle that anyone seeking political power wasn’t to be trusted with it, the only people who were allowed on the advisory body were those who absolutely did not want to be on it.

Bunları anlattıktan sonra ana karakterin sistem dışında meşgul olmasını fırsat bilip bunu koloniye başkan seçmeleri güldürdü.

“No downtime? Blackouts? Cometary perturbations?” I’d learned that last phrase a few years ago. I still had no clear idea what it meant, but it seemed to make the dewline techs think I knew what I was talking about.

“I was just in your office,” she said, snapping her fingers at the bartender. “Lovely office. Really great furniture and fittings. Lacking something, though. I wonder what it could be? Hm . . .” She made a show of thinking. “Oh yes,” she said finally. “That’s what it’s lacking. You.”

:smile:

Dünya’nın bunları neden asırlardır bulmaya çalıştığını çıtlattılar. Isabel Potter’in gen teknolojisine mi sahip olmak istiyorlar? 5 asırdır o teknolojiyi kendiniz icat edemediniz mi yav? Yoksa ellerinden kaçan bir suçluyu ve koloni gemisini yakalayıp intikam almak mı amaç?

NN okumadim.

The Folding Knife da senin gediklilerinden. :slight_smile: Okunur ama 432 sayfa, onu bitirmesi 2-3 haftayı bulabilir. Başka bir zaman atsak daha iyi olabilir. Önümüzdeki bir haftada okunabilecek kısalıktaki tavsiyelere açığım.

2 Beğeni

Utku’nun Serçe’si ile benim Folding Knife her zaman listede olacak ama asla okunmayacak iki kitap. Harun’a da bir tane bulduk mu tamamdır. :sweat_smile:

2 Beğeni

K. J. Parker ve R. J. Barker, adamlar klon. :slight_smile:

2 Beğeni

Keyifli okumalar. Ağız sulandırıyor yorumlarınız. Bu kitaba bakındım bulamadım acep nereden temin edebiliriz? Normalde katılmayacaktım ama We are Bob gerçekten güzeldi. Üslubu onun gibiyse bu kitabı da denemek isterim. Biraz maymun iştahlıyım kusura bakmayın ama bu etkinlikler sayesinde çok güzel kitaplarla tanıştırıyorsunuz, tekrar teşekkürler.

Etkinlikleri sıkı bir şekilde takip etmeye devam. Sıradaki kitabı merakla bekliyorum.

2 Beğeni

Aynen, eğlenceli olmuş okuması.

Bence gen teknolojisinin peşindeler. Dünyayı değiştirecek bir şey. Kolonide neler başardıklarına atıfta bulunuyor az ileride.

Saloninus’un tanıtımı, bence denemek lazım.

‘Well, let me see,’ I said, as the innkeeper poured me a beer. ‘In the morning I discovered the secret of changing base metal into gold. In the afternoon, I murdered my wife.’
For a man as remarkable as the philosopher Saloninus, just another day.
Of course, we only have his word for it, and Saloninus has been known to be creative with the truth. Little white lies are inevitable expedients when you’re one jump ahead of the secret police and on the brink of one of the greatest discoveries in the history of alchemy. But why would a scientist with the world’s most generous, forgiving patron be so desperate to run away? And what, if anything, has blue got to do with gold?

Vardı sanki de hatırlayamadım. Buluruz ayıp ettin. :smiley: Onları da okuyacağız elbet. :slight_smile:

Gel hocam su çok güzel. 75 sayfa bişey zaten, tam çerez. :slight_smile:

2 Beğeni

Saloninus 1 tam aradığımız şeye benziyor, ben varım.

1 Beğeni

Üstünkörü bakındım ama epub bulamadım. Daha detaylı bakarım gece. :+1:

%70, Acadie’ye zevkle devam ediyorum.

  • Potter’ın genetik harikası olan Kids’i Manifold: Time’daki dahi downstreamers çocuklara benzettim. Onlar da kendi yaratıkları dillerde konuşuyorlardı galiba.

  • Tolkien göndermesi güzeldi. Valla ben de görünüşümü Elf veya Jedi olarak modifiye ettirebilirdim de, orc ne abi? Kim etrafta orc gibi gezmek ister ki? :slight_smile:

  • Bob’dan hatırladığımız virtual reality ortamı: Yak puronu, yanına viski ve sınırsız kitap. İyisiniz hadi.

  • Micrometeoridlere karşı gemilerin pruvalarındaki asteroid/buz kalkanları, antimatter propulsion, strong AI. Var babam var. :slight_smile:

2 Beğeni