Acele Zamanlar

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Acele Zamanlar – Aylık Öykü Seçkisi

image

Enterzamansal gemilerimiz beklenenden kısa sürede dönüş yaptı. Zaman gemileri gerekli yüksek spin hızından dolayı uzay gemileri gibi büyük inşa edilemez. Büyük spin hızı yüzünden çok kararlı da hareket edemez. Atmosfere girdiklerinden alevlenen yüzeyleri ile rastgele savrulmuş topaçlar gibi gözükürler. Çarpışmayı önlemek için dünyanın farklı noktalarından atmosfere giriş yaparız… Bu yolculuğun her yolcu için karakteristik özelliği… (DEVAMI…)

4 Beğeni

Kısa ve tadımlık güzel bir öykü. Bazı yerlerdeki imla hataları da düzeltilirse daha hoş görünecektir öyküleriniz. Yalnız hasat makinesinin işleyişi hakkında biraz daha bilgi verilebilirdi.

2 Beğeni

Kısa ve öz, güzel bir hikayeydi.

1 Beğeni

Kısa ve özlü bir öyküydü. Kaleminize sağlık. Gerekli şartlar altında insanoğlunun ne kadar acımasız olup bir de yaptıklarını meşrulaştıracağını ve ölümsüzlük hissinin verdiği kibri iyi yansıtmış. Öykünün devamı da belli… Bütün zamanları tüketip kendilerini yok edecekler… Başkarakter de yaşamını anlamlandırma yeminini asla tutamayacak gibi görünüyor. Çünkü tüketim üstüne kurulu bir yaşam anlamsızdır.

Beğendiğiniz için teşekkür ederim. Aslında son gün yazdığım için yeterince editleyemedim. (Tabi üç hafta daha sürem olduğunu bilseydim daha iyi olurdu). İmla konusunda haklısınız, sanırım denetim yapan bir editöre terfi etmem gerekiyor.

Öyküyü yazarken pirimiz Hemingway’in “Atlayabileceğiniz her şeyi atlayabilirsiniz ve atlanan kısım hikayeyi güçlendirecek ve insanların anladıklarından daha fazlasını hissetmelerini sağlayacaktır.” mottosunun etkisinde kaldım biraz. Sonra yazdığım özet gibi geldi, çok anlattın biraz tasvir et dedim ama sanırım fazlasıyla geç kalmıştım. Sanırım beyinden akan söz öbekleri tuşlandıktan sonra olduğu yere kazınıyor. Beğeni için teşekkür ederim.

1 Beğeni

Öykünüz çok başaralı tebrik ederim ,öykünüz ile alakalı proje geliştirmek için sizinle iletişim kurabileceğim bir mail veya telefon numarası paylaşabilir misiniz? Siteye yeni üye oldum mesaj yollayabileceğim bir alan göremedim . (artofkaan@hotmail.com)

Öykünüzü çok beğendim. Okuyucu olarak bana pek çok şey düşündürdü. Mesela bazı geçmiş medeniyetlerin başına bir şey gelmemiş dahi olsa neden kan bağının daha belirgin devam etmediğini sorguladığınızı anladım ve bunu zaman zaman bende sorguluyorum. Yani yakaladığınız nokta bir meraka fantastik bir cevap gibi olunca okuyucuda ilgi uyandırdı. Ufoların şekline ve uçuşuna atıf yaparak okuyucuya bildiği bir noktadan ufak bir kabullenme yaşatıp sonra hasat makinesi ile şaşırtmanızda güzel olmuş. Ayrıca bence hasat makinasını bize anlatsaydınız okuyucu olarak kesinlikle tatmin olamazdık ve hikâyenin tadı kaçardı. Olduğu haliyle bence gayet etkileyici. Yukarıda bahsettiğim hikâyeyi ele alış şeklinizdeki tüm yaklaşımlarınızı çok beğendim bende sonraki hikâyelerimde bu hususlara dikkat edeceğim.

1 Beğeni

Güzel bir öykü, elinize sağlık.

1 Beğeni