Açık Kapı

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Açık Kapı – Aylık Öykü Seçkisi

image

Açık kapıyı bulmak zorundaydılar. Çoktan iki arkadaşlarıyla yolları ayrılmıştı bile. Buraya gelirken kahraman olacaklarını sanmışlardı. Efsanelerde anlatılan güçlü savaşçılar gibi bu köşkteki kötü adamı kovacaklardı. Duyduklarına göre Landren’in lordu halkına acı çektiren, köşküne adım atmaya cesaret eden kişilere işkence eden acımasız bir adamdı. Landren halkı gelip onlardan yardım istemişti. “Kahramanlar, bizi ancak sizi kurtarabilirsiniz.” demişlerdi.… (DEVAMI…)

Merhabalar Enes, umarım bugün öyküne yapmış olduğum yorumlar pozitif bir şey olarak sana geri döner.

Bu öykünde maalesef ben kendi açımdan giriş ve sonuç kısımlarını net olarak göremedim. Ek olarak sonuç kısmı beni vurmadı. Biraz öykülerin sonlarının vurucu olması gerektiğini düşünüyorum. Tabii bu senin kalemin. Çehov tarzı bir hikaye -kesit hikayesi- olarak da başarısız buldum. Başka yerlerde hikaye yayınlamıyorsan biraz daha çalış bence. Tabii seni hikaye işinden alıkoyan başka bir işin yoksa.

Kendine iyi bakman dileğiyle.

Atakan.

Merhaba, yorumunuz için cidden teşekkür ederim.

Açıkçası giriş ve sonuç kısımlarının net olmaması sıkıntı değil, aklımdaki hikayeye uygun olmuş orası. Ama sonuç kısmının vurucu olmadığı doğru sanırım, tekrardan bakınca biraz tahmin edilebilir olduğunu fark ettim ben de. Çehov tarzından etkilenmiş olabilirim ama sanırım vuruculuk ya da en azından etkileyici bir atmosferin varlığını tam verememişim.

Eleştiriniz için teşekkür ederim. :slight_smile:

1 Beğeni

Günaydın:
Bu seride okuduğum ilk öykü ama maalesef bende olumlu etki bırakmadı. Öncelikle okuduğumda beni rahatsız eden kelimeyi söylemek istiyorum. Lord mu? yoksa Lort mu?. Hemen cevaplıyayım Lord. Bir kaç yerde okuduğum Lort okuma tempomu düşürdü. Sonra iyi bir baskın hikayesi yakalamışsınız ama eksiklikler çok fazla. Salon betimlemesi fena değil, Lordumuzu da iyi tanıtmışsın da asıl kahramanlarımız arka planda kalmış sanki. Doğal olarak Landren halkının Efendisi ön planda olmalıydı da ister para için ister şöhret için o köşke girenler biraz daha tanıtılmalıydı.
Sonuç olarak bir kaç kere daha üzerinden geçseydin daha iyi olurdu kanaatimce. Kalemine, emeğine sağlık

Açıkçası ben de “lord” olarak biliyordum fakat emin olmak için internetten bakınca “lort” doğru diyordu, ben de nolur nolmaz lort olarak kullandım. Beni de baya rahatsız etti yazarken. Ana kahramanları özellikle detaylandırmamıştım ama üzerlerine biraz daha düşsem daha etkili bir hikaye olabilirdi belki de. Tekrardan bakınca istediğim kadar vurucu olmadığını fark ettim, belki de ana karakterlerle yeterince bağ kurdurmadığım için olmuştur.

Yorumlarınız için teşekkürler :slight_smile:

Moral bozmak yok, devam.