Adem ile Badem

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Adem ile Badem – Aylık Öykü Seçkisi

image

Yıksanız da âlemi vermem size Adem’i. Karnımı bugün dışarıda doyurdum. Her gün 20 dakika kadar sabah akşam yürüyorum. Zorunlu hizmet. Yürüdükçe acıkıyorum. Yemek demişken önceki hayatımda dokumalık mekik falan mıydım acaba? Kalp kalbe olağanüstü karşıydı bizim evlerde. Telefonum çaldı bir gün annem, “Gel de sütlaç yaptım Mine Abla’nlara onu götür,” diye aramış. Tamam anne. Kapattık… (DEVAMI…)

Merhaba

Yazdığınız metinde temaya bir yakınlık aradım ama bulamadım. Nedense bana çala kalem yazılmış bir yazı gibi geldi. Metninizi, aşkın Adem ile Havva’dan ya da Badem’den kalan eski bir yalan olduğu üzerinde geliştirseydiniz keşke, Pinokyo’da bir yerde çıkardı sahneye belki o zaman.

Kolay Gelsin

Merhaba,
Öncelikle çok teşekkür ederim yorumunuz kıymetli benim için, malesef bu sıkıntıyı ben de yaşıyorum çala kalem olması niyetinde değildim elbet ama yazı bütünlüğü ve konuyu bağlama konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyorum varsa öneriniz seve seve dinlerim.

Ben olsam nasıl yapardım diye düşünürsem öncelikle yazdıktan sonra biraz uzaklaşır, nadasa bırakır sonra tekrar tekrar yazıma dönerdim. Sonra mesela yukarıdaki metni belki bir günlük biçimine getirebilirdim, sonra mesela kardeşi Adem’e aşık edip Adem’i yalancı :lying_face: yapardım ve kardeşe ayrılmasını salık veren bir abladan aldığı tavsiye ile ademe giden kardeş “tüm yaşananlar yalanmış” şarkısını söyleyen bir pinokyo hediye ederek sahneyi terk eder öyküyü bitirirdi. :slight_smile:

Kolay gelsin