Adı Ruhi

Öykü Seçkisi’nde okumak için: Adı Ruhi – Aylık Öykü Seçkisi



Balkonda oturmuş güneşleniyor, çayımı yudumluyordum. Kapı zili çaldı. Kalkıp kapıya yürüdüm, kapıcı olmalıydı. İki ekmek, beş litre su, kimyon, bir kilo da patates. Tam dört parça, bu defa da eksik almayayım diye saydım. Kapıyı açtığımda kimse yoktu. Kafamı uzatıp koridora baktım, apartmanda da hiç ses yoktu. Tam kapıyı kapatacaktım ki yerde duran minik kutuyu fark… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Merhaba; Çok güzel, eğlenceli, keyifle okunan öykünüz için sizi kutlarım. Parktaki atmosferi çok güzel yaratmışsınız. Kaleminize, yüreğinize sağlık…

Merhaba!
Çok teşekkür ederim, ne mutlu bana :slight_smile:

Bir solukta okudum … Kaleminiz hiç susmasın.
Sevgiler …

Merhaba @mervelous,
Sevimli ve sıcak bir dolaylı dilek hikayesi okudum. Sonunu merak ettirmesi de ayrı bir güzellikti.

İki de geri bildirim vereyim;

İlki, paragrafların çok uzun olması. Bölünerek, diyaloglar satır satır ayrılarak, akıcılık çok daha iyi sağlanabilir. Aslında zaten akıcı ama göz korkutabilir bu haliyle. Bunu böyle rahat söylüyorum, çünkü sadece paragrafları bölmek gibi basit bir yolla izale edilebilir bir durum bu.

İkincisi, ana karakterin psikolojisindeki pişmanlık öğesinin -öykünün çatısı olduğunun farkında olmakla birlikte- çok gerçekçi olmadığını düşünüyorum. O derece sert bir kavganın pişmanlığı o kadar çabuk ele geçirmez erkek karakteri diye düşünüyorum. Ve perinin eski sevgilisi ile ayrılıklarına dair analizin de yine çatıdaki görevini yapmakla birlikte realiteden bir tık daha derin olduğunu şerh düşmek isterim.

Uzun bir eleştiri gibi görünebilir ama sadece birkaç “enter” daha öneriyorum aslında. Onun dışında son derece keyif alarak ve tekrar etmek gerekirse uzun paragraflarına rağmen son derece akıcı bir öykü okudum.

Elinize sağlık.

Çok teşekkür ederim :slight_smile:
Sevgiler,

Teşekkür ederim yorumlarınız için :slight_smile:
Uzun paragraflar konusunda haklısınız, son öykümde bolca enter yaptım.

Bazı tartışmalar sonunda pişmanlık karakteri çabuk ele geçirmeyebilir haklısınız. Ana karakterin eşiyle tartışması sırasında onu pişmanlığa iten lafı gizli tuttum. Çünkü bazı laflar silah kadar öldürücü olabilir, ağızdan çıktığı anda insana pişmanlık hissettirebilir. Karakter ettiği laf ile yüzleşecek cesareti olmadığı için de kendini yollara vurarak uzaklaşmış.
Peri karakterleri arasında ise süregelen bir tartışma ortamı hakim ama ilişkiyi bitiren yine pişmanlık verici bir laf ve yüzleşecek cesaretin olmaması durumu. Ama perinin insandan farklı olarak bu laf dışında da kendisine yediremediği bazı durumları var tabii.

Ama anlatmak istediğiniz gerçekçiliği anladım. Yorumunuz çok değerli teşekkür ederim.

1 Beğeni