Adını Hatırlayamadığım Bir Kitap Sorunsalı

Merhaba herkese,

Adını hatırlayamadığım bir kitap sorunsalıyla karşı karşıyayım. Kitabı yıllar önce üniversitedeyken okumuştum, sonrasında arkadaşım istediği için ona hediye etmiştim. Geçenlerde aklıma düştü, bir türlü hatırlayamadım. Arkadaşımla iletişimim koptuğu için ona da soramıyorum haliyle.

Sizlere kitapla ilgili bölük pörçük hatırladıklarımı yazsam, belki okuyanınız hatırlayanınız olur. Umarım… :slight_smile:

  • Kitabın yazarı bir kadın. Yabancı.
  • Yanlış hatırlamıyorsam kitap pembeydi.
  • Romantik bir kitaptı.
  • Kitaptan parça parça kesitleri hatırladığım kadarıyla aktarıyım: Bir kadın, üç ya da dört kadın arkadaşı var. Kadın annesinden öğrendiği şekliyle sabun vb. doğal ürünler yapıyor. Arkadaşlarıyla da bu sayede tanışıyor. Bir de bir çocukluk arkadaşı var. Adamın (bizdeki Avon kataloğu gibi) bir katalog serisi üzerine firması var. Kadın arkadaşları yaptığı bu ürünler üzerine onu destekleyip bir dükkan açmasını sağlamaya çalışıyor ve bu konuda da yardım ediyorlar. Yanlış hatırlamıyorsam dükkanın adı “Bliss” idi. Sonrasında çocukluk arkadaşıyla kataloğa ürünlerini alma konusunda vs. konuşurken ortalık karışıyor, adam kadını kendini kullanmaya çalışmakla suçluyor. Kadın da basıyor atarı gidiyor. Ama ikisi de birbirlerinden hoşlanıyorlar ama toz kondurmuyorlar. Sonra bu adamın annesi, - bu kadını ufaklığından beri tanıyor tabi - kadınla konuşmaya gidiyor. Böyle yapmayın, ikiniz de birbirinizi seviyorsunuz. Bizimki biraz inatçıdır bilirsin. Seviyorsan git konuş bence gibisinden gazlıyor kadını. Kadın da tabi bu gaza gelip gidiyor adamla konuşmaya. Ve mutlu son.