Aditi

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Aditi – Aylık Öykü Seçkisi

Nitimur İn Vetitum… Yasaklanmış olana erişmek için çabalarız. “Şeytan, ayıp yerlerini kendilerine göstermek için onlara fısıldadı: Rabbinizin size bu ağacı yasaklaması melek olmanız veya burada temelli kalmanızı önlemek içindir.” (A’raf, 7) Adem ve Havva’nın cennetten kovulmasına neden olan bu ilk fısıltı, Adem’in oğullarından Karun’un, kardeşi Harun’u öldürmeden önce duyduğu fısıltıydı. Ve Dünya üzerindeki amansız kötülüğün…

1 Beğeni

Merhaba

Öykünüzde Xasiork ve Orkun Uçar’dan etkilendiğiniz açıkça görülüyor. Hikayedeki zaman geçişleri çok hızlı olmasına rağmen bunu pek yansıtamamışsınız. Özellikle bu öykünüzde kopukluklara yol açmış. Yani olaylar gerçekleşiyor ama hangi aralıklarla gerçekleştiği net değil. Kısacası başlıklarla Veda, Araf ve Kıyamet olarak ayırmış olsanız da içerik sanki tek bir bütünmüş gibi duruyor.

Öykünüzün bende bıraktığı etki bu. Kaleminize sağlık.

1 Beğeni

Merhaba Alperen öykünün tarzı benim pek hakim olmadığım bir alan. Dolayısıyla benden önce yorum yapan Ahmet gibi çok net bir şey söyleyemeyeceğiz. Sadece okuduğumdan çıkarttığımı belirtebilirim ki o da karakterini yaşatmayı başarmışsın. Sürükleyici bir kurgu oluşturmuşsun ama zaman geçişleri konusunda Ahmet’e katılıyorum.
Bu arada hem islamda hem de yuhudilikte geçerli dini bir takım temeller üzerine insanın varoluşunu sorgulaman da güzel geldi.
Kalemine sağlık,
Dilek

1 Beğeni

Aslında insanın narsistliğinin ve kötülüğünün kaynağını Dilek hanımın dediği gibi dini temellerden yola çıkarak sorgulamak istedim. Yunan mitlerindeki Titanlar Savaşı, Kuran ayetlerinde bahsi geçen, bozgunculuk çıkartarak yeryüzünden silinen cinler vs… Bu anlatıların her birinde bu nefretin getirdiği savaşlardan bahsediliyor.
Zaman ayırdığınız ve yorumlarınızla verdiğiniz destek için teşekkür ederim. :slight_smile: Daha özgün olmaya gayret edicem.