Afili Robot

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Afili Robot – Aylık Öykü Seçkisi

image

Kapı iki kere hafifçe vuruldu ve herhangi bir karşılık beklemeden hızlıca açıldı. Pürüzsüz metalinden gençlik fışkıran genç robot, kafasını kapıdan uzattı ve “Girebilir miyim?” dedi. Bunu söylerken ses frekansı korkuyla karışık bir heyecanla cızırdamıştı, cevap beklemeden içeri girdiği için biraz tedirgin oldu. Neyse ki bembeyaz olan odanın duvarları birden laciverte dönüştü ve genç robot rahatlayıp… (DEVAMI…)

1 Beğeni

Gayet güzel bir öykü olmuş. Ufak tefek hatalar var ama çok göze batmıyor. Girişten itibaren uzun soluklu izlenimi yaratsa da okurken sonu çok çabuk geldi gibi bana. Sonu güzel ama bu şekilde bitecekse ortalarda biraz daha detaya inseniz harika olurdu. Elinize sağlık.

Çok teşekkürler :slight_smile:
Hissettiğiniz şeyde çok haklısınız, bu maalesef aceleye getirilmiş bir öykü.
Girişini daha rahat bir zamanımda detaylarıyla yazabildim ama iş yoğunluğuyla devamını çok sonra yazabildim ve az olan vaktimle hızlıca sonuca ulaştırmam gerekti. Bu da ne yazık ki öykünün devamını detaylarından etti.
Bir dahakine böyle olmayacağını umut ediyorum.

Elinize sağlık güzel olmuş. Robotlıuktan insanlığa geçiş aşamalarını iyi vermişsiniz. Allah biliyor ya ben bir mesaj bekledim. Şöyle davranırsan böyle olursun gibi. Yazdıklarınız bir alegori miydi bilmiyorum ama iyi giden bir öykünün sonu bana garip geldi. Kendimi sormak zorunda hissediyorum.Tüm mahcubiyetimle diyorum ki ruhsuz olmayı ZZ92 kendisi mi seçti. Bu bir intihar vakası mıydı? Teşekkür ederim

Çok teşekkür ederim :slight_smile:
Estağfurullah tabii ki sorabilirsiniz. Hayır bu bir intihar vakası değildi. ZZ92 robot olmayı sevmeyen ve insan olmayı isteyen bir karakterdi. Yeni model ve göz alıcı olmasına rağmen onun için ne kadar parlaksa o kadar zehirliydi. Bu düşüncesi aslında onun dünyaya olan ilgi ve alakasını da bize açık ediyor. Doğadaki hayvanlar için kullanılan bir tabirdir bu, ne kadar parlaksa o kadar zehirlidir. Çok hevesliydi, gençti, aceleciydi. Ruh seçimini istemsizce atlamayıp mutlu bir şekilde dünyaya da gidebilirdi ama atladı. İnsanların dünyasında seçimler çok değerli ve bazılarının sonucu geri döndürülemez. ZZ92’de yalnızca kötü bir başlangıç yaptı. İçinden düşen küçük vidasına kadar detaylıca düşünürken bu derece küçük bir hatanın kurbanı olması bir trajedi.

Teşekkür ederim, biraz daha dikkatli okumalıydım

Açıkçası öykünü bir solukta okudum. Merak ettiğim sorunun cevabını da yorumlarda görmüş oldum. Evet sonu biraz hızlı bitmiş. Ama “içinden düşen vidasina kadar ayrıntılı düşünürken küçük hatasinin kurbanı olması” ayrıntısı her şeyi açıkladı. Gerçekten çok etkileyiciydi :clap::clap: Kaleminize sağlık :relaxed: Yeni öykünüzü merakla bekliyor olacağım.

Alegorik yapısı ve ritmi ile güzel bir öyküydü. Öğrenmeye pek hevesli değildi sanırım parlak robot. Onu hissettim. Paragraflar kararındaydı bu sefer diye düşünüyorum.
Elinize sağlık.

Çok teşekkür ederim, mutlu oldum :slight_smile:

Çok teşekkürler :slight_smile:
Yeterince öğrendiğini düşünen bir robottu evet.

1 Beğeni