Aga

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Aga – Aylık Öykü Seçkisi

image

– Pardon, bu kahvede Selman Bey diye biri var mi? Beni aşağı köydeki kahveden gönderdiler. Hemen önündeki masada oturan yaşlı adam kasketini geri itip kafasını sıvazlarken soruyu soran genci baştan aşağı süzdü. Uzun kumral saçlı, kirli sakallı gencin buralardan olmadığı hem giyiminden hem de konuşmasından belliydi. Bej rengi şortu dizlerini bile kapatmiyordu. Şile bezinden, ince… (DEVAMI…)

Merhaba,

“savuşturdu” olmalıydı, sanırım gözden kaçmış.

Marka adı kullanma konusunda Stephen King’den etkilenmiş olma ihtimaliniz var mı, ya da Dan Brown’dan? Onlar da çok yapar. Marka belirtmek bence hoş durmuyor yazı içinde, çünkü gereksiz bir detay.

Ertuğrul Selman Ağa’yla konuşmaya değil de sanki ondan hesap sormaya gelmiş gibi bir hava var öyküde. Bu bence olumsuz bir etki yaratıyor, çünkü Ertuğrul karakteri inandırıcı olmaktan uzaklaşıyor.

Konu güzel, dil daha da geliştirilmeye açık. Kurgu biraz daha detaylandırılabilir, Ertuğrul ve Selman karakterleri biraz daha tanıtılabilir ve öykü uzatılabilirdi.

Elinize sağlık.

Merhaba,
Ilk once okudugunuz ve yorum yazdiginiz icin cok tesekkur ederim. Yorumlariniz cok isadetli.
“savusturuyordu” konusunda haklisiniz; gozumden kacmis.

Marka konusunda da haklisiniz. Stephen King`i cok severim. Fakat sizin aksinize ben markalarin genelede hikayenin gercekle bag kurmasini kolaylastirdigini dusunuyorum tabii, ben burada becerememis olabilirim ki o ayri bir konu.

Ertugrul konusunda da hakli olabilirsiniz. Ilk basata muallak bir karakter olacakti ama hikaye ilerledikce vazgectim. Belki yeterince inandirici gelmemis olmasi benim kararsizligimdan olabilir. Bu arada ilginc bicimde marklari Ertugrul icin kullanmisim.

Bu hikayeyi daha genisletmeyi ve uzerinde calismayi dusunuyorum, zaten.

Son olarak, bu seckiye elestiri almak icin katilmak istiyordum. Aldigim nitelikli elestiriler beni memnun etti ve edecek.

Saygilarimla,
Murat

1 Beğeni

Bir konuda araştırma yapmaya gitmiş bir halkbilimi öğrencisi gibi davranmıyor bence Ertuğrul. Tamam, çok yaşlı bir adam olduğunu duymuş ve onunla konuşmak istiyor ancak onu beklerken birlikte oturduğu daha az yaşlı adamla konuşmak istemiyor. Bu bana mantıksız geldi açıkçası. Ona da araştırdığı konuyla ilgili sorular sormalıydı bence.

Burada da “ben“ tekrarı var.

Bence de kurgu biraz daha detaylandırılmalı. Elinize sağlık.

Merhaba,
Ilk once okudugunuz ve yorum yazdiginiz icin cok tesekkur ederim.
Bir onceki yoruma yazdigim gibi Ilk basta Ertugrul isimsiz ve belirsiz bir karakter olacakti. Ama hikaye gelistikce bu karakteri biraz daha belirginlestirmeye karar verdim ancak anlasilan pek becerememisim.

Yorumunuz icin tekrar tesekkur ederim.

Murat

1 Beğeni

Bir solukta okunan bir hikaye, aslında hikayedeki olaylar bittikten sonra da kendiliğinden devam edecek gibi bir hissi var. Bazı öyküler bu tarz gerçekçilik yönüyle ön plana çıkar fakat bu öykü biraz eksik kalmış sahiden, daha devamı olsaydı diyor insan.

Tesekkur ederim. Bu hikayeyi bastan yazip, Ertugrul`un nereye gittigini ben de gormek istiyorum.

Merhaba,

Öncelikle emeğinize sağlık. Foruma ve öykü seçkisine ilk katılışım. İlk öykü de sizinki olduğu için, ben de bir şeyler söylemek istedim.

Öykünüz, sizin de belirttiğiniz gibi üzerinde çalışıldığında çok daha sağlam temellere oturabilir. Okurken Ertuğrul’u, Selman Ağa’yı kesinlikle daha çok tanımak istedim.

Selman Ağa’nın yatağında doğrulduğu bölümü biraz daha vurucu hale getirmek gerekiyor galiba. Zaman konusunda da ufak tefek aksaklık olmuş sanki o bölümde.

Elinize sağlık
Müge

Merhaba,
Yorumunuz icin cok tesekkur ederim. Uzerinde calisip tekrar yayimlamayi dusunuyorum zaten.

Murat

Elinize sağlık. Akıcı bir öyküydü ancak kimi zaman kaymaları ve Türkçe karakter eksiklikleri biraz yorucu oldu. Tekrar gözden geçirilebilir bana kalırsa.
Ayrıca öykü hiç beklemediğim bir yerde bitiverdi. Devamını okumak isterdim.

Tesekkur ederim. Devamini yazmak istiyorum. belki Wattpad de devam ettirebilirim.

Yorumunuz icin tekrar tesekkurler.
Murat

Kaleminize sağlık. Hikayeniz kısa kalmış. Gönül isterdi ki daha uzun olsun. Devamı olduğu zaman buradan paylaşırsınız umarım. İlelebet yazmanız dileğiyle.

Biraz geç de olsa öykünüzü okudum. Diğer arkadaşların yorumlarında katıldığım nokta, marka konusu oldu. Diliniz çok akıcı. Okuyucuyu içine çeken ve meraklandıran bir üslup. Ki bu bence konu ve bazen kurgudan daha önemlidir. Okuyucu öykünün kendi istediği yönde gitmesini ister. Bu da okuyucunun öyküyü benimsediği, sahiplendiği anlamına gelir. Böylece önemli bir şartı yerine getirmiş oldunuz. Ama size tavsiyem, taslak halinde olmayan bir öyküyü eleştirilere göre özellikle kurgu ve konu ile ilgili olan eleştirilere göre düzenlemeyin. Elbette belli bir zaman geçtikten sonra el atabilirsiniz ama öyküyü sahiplenmeniz ve ana dokuyu korumanız daha iyidir. Velhasıl kaleminize sağlık ben çok sevdim. Yeni öykülerinizde görüşmek üzere.

Cok tesekkur ederim. Oykumu begendiginiz ve yorum yazdiginiz icin cok mutlu oldum. Hala ogrenciyim ogrenmeye calisiyorum.