Ağaç

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Ağaç – Aylık Öykü Seçkisi

image

Grinin sayısız tonuyla resmedilmiş gibi duran, ruhsuz beton yapıların arasında, gerçekliğin çarpık bir yansıması olan, var olmaması gereken bir dünyaya bakıyordu. Önünde kilometrelerce uzanan şehri hem tanıyor hem de anımsayamıyordu. Gökyüzünün karanlığının üzerine sisli parmaklar gibi geçen, bu binaların arasında, çığlıklar yitip kayboluyorlardı. Bir şeyler geziniyordu bu kımıl kımıl koyu karanlık sisin içinde. Bir şeyler,… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Öykünün dilini beğendim. İyi bir şey olsun inadı gerilimi üzerinden aksedilmiş bir hikaye. Öyküleştirme biçimi de oldukça sade ve içli. Bunları takdir ettim.

Anadolu kültür motifinde ölüye saygı varken, ruhlara saygı bildiğim kadarıyla hakim bir tema değil. Ayrıca Babaannenin Cenevizlilerden kalmış köyü bilmesi hikayenin gerçekçiliğini azaltmış.

Genel olarak hikayenin şaman ve çözüm bölümlerini ise bir kaç kez okumama rağmen yeterince idrak edemedim. Buraların daha düşük tempolu ve sade olması şahsen daha mantıklı olurdu.

Son olarak ufak bir öneri. Hikayenizi daha kompakt hale getirirseniz daha vurucu olacaktır. Uzun öyküleri seviyorum ama nedense pc ortamında okuması zorlaşıyor.

1 Beğeni

Yorumunuz için çok çok teşekkür ederim. İlk kısa öykü denenmem ve haklısınız biraz daha kısa olabilirdi. :slight_smile: O an ilham gelince kaleme döktüğüm bir hikaye oldu. O neden ile bazı kısımlarda tempoyu tutturamamış olabilirim. Eleştiriler için de çok teşekkürler.

2 Beğeni