Ahir

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Ahir – Aylık Öykü Seçkisi

Ahir zaman: (Far. آخر زمان) Kıyamet öncesinde alametlerle kendisini belli edeceği belirtilen zaman dilimi, dünyanın son günleri.   1 “Allah’ın kabul edeceği tevbe, ancak câhillikleri sebebiyle günah işleyip de, o günahtan çarçabuk vazgeçenlerin tevbesidir. İşte Allah, böylelerinin tevbesini kabul buyurur. Allah her şeyi hakkıyla bilen, her hükmü ve işi hikmetli ve sağlam olandır.” Nisâ suresi…

2 Beğeni

Daha ilk nottan sağlam bir öykü geleceği belli oluyordu. Öyküyü okurken karakterler gibi psikolojik olarak savruldum durdum.

Bir an Mestan hâlâ Ahir’in sadık adamı olduğunu düşündüm, ona güvenmem çok uzun sürdü. Hatta kesin ihanet edecek diyordum. Hazret karakteri ortaya çıkınca metafizik bir varlık Mestan’ın zihniyle oynuyor sandım. Ta ki bir cümle beni tam 12’den vurana kadar.

Akif bu tarikat işlerini kaç yaşında, nerelerde öğrendi fikrin var mı? Neler yaşadı?

Sayfalarca anlatılabilecek şeyler, tek bir cümlede. İşte bu edebiyat. En acısı da birilerinin gerçeği olması. Edebiyatın, toplumun duymak istemediği acı gerçekleri alıyor ve bir abide gibi biçimlendirerek anlatıyor.

Yazar olarak tarzınıza ve ustalığınıza bayıldım. Kalite tesadüf değildir. Emeğinize sağlık. @Abaris

2 Beğeni

Çok teşekkürler :slight_smile: Yazmayı çok seviyorum ve öykülerimjn insanlara ulaşması beni çok mutlu ediyor. Bu öyküyü yazarken ben de buhranlara sürüklendim ama sonuçtan memnunum.

2 Beğeni