Ahmet Ümit Kitapları

Bence seri olmayan her kitap da, konusu okumak isteyenin ilgisini çeken her kitap yazarın kitaplarına giriş olarak okunabilir.

Seri değilse ve külliyat okuyacaksam ben genelde kitapların çıkış sırasını izliyorum. Külliyat okumayacaksam en çok ilgimi çeken kitabını okuyorum.

Yeni çıkan Yırtıcı Kuşlar kitabı dışında (eşi ve kızının ölümü) Başkomser Nevzat romanlarında önceki kitaplara yönelik çok küçük detaylar dışında göndermeler olmuyor. Belki Nevzat külliyatı okunacaksa Başkomiser Nevzat roman ve öyküleri kronolojik yayın sırası ile okunabilir ama bence elzem değil, herhangi bir başkomser hikayesinden okunmaya başlanabilir.

Kısacası başkomser Nevzat ya da Ahmet Ümit kitaplarını ilk kez okuyacak bir okur Kırlangıç Çığlığı ile başlayabilir. Her Ahmet Ümit kitabı gibi toplumsal güncel meselelere değinen, akıcı ve sonu ile okuru şaşırtan bir hikaye. :slight_smile:

Hatta Behzat Ç. Kesik Parmak bölümleri ile az biraz benzeyen yerleri var hikayenin. :slight_smile: Behzat Ç. senaristleri bu kitaptan mı esinlendi denk mi geldi bilmiyorum.

4 Beğeni