Aile Draması

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Aile Draması – Aylık Öykü Seçkisi

image

Karanlık ormanın içindeki ufak patikadan yürüyorlardı. Biri boyunun uzunluğundan dolayı sürekli kafasını dallara çarpıyordu. Adı Colin’di. Colin yine bir dala çarptığında “Radu Daha ne kadar ormanın derinliğine gideceğiz?” Dedi. Radu ise boyunun avantajını kullandığın yüzündeki çiziklerin oluşmasını engelliyordu. “Bilmiyorum. Buralarda bir yerde olması lazım.” Yanlarındaki ağaçlar kıpırdandı ve bir karaltı onların bakmasıyla birlikte yanlarından geçti.… (DEVAMI…)

Merhaba Mustafa.

Tarzı değişik bir hikaye. Paragraflar tek cümlelik. Bu paragraflarda herhangi bir ağırlık sezemedim. Beni böyle içine alan bir durumu olmadı hikayenin.

Teknik açıdan incelemen için - okuyup okumadığını bilmiyorum - Ferit Edgü’nün kitaplarını okumanı öneririm. O da böyle tek paragraf kullanan bir yazar. Ben Hakkari’de Bir Mevsim’i hem bir günde okumuş hem de öyle bir hayran kalmıştım ki anlatamam. Bence Hakkari’de Bir Mevsim’i alıp teknik açıdan bir oku. O zaman kendini geliştirebileceğini, hikayeyi daha ağır nasıl yazarım tek cümleyle diye düşüneceğini sannediyorum.

Kendine iyi bakman dileğiyle.

Atakan.