Aile Evi

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/aile-evi-sadik-efe-saritunali/

image

Hasan, babaannesinin cenazesinden sonra, yıllardır uğramadığı köy evine gitti. Kapıyı açmasıyla gün ışığının içeri dolup uçuşan tozları aydınlatması bir oldu. Niyeti geceyi orada geçirmek, sabah olunca şehre dönmekti. Rutubete karışmış tanıdık bir koku karşıladı onu. Babaannesinin toplayıp kuruttuğu otların, eve dağılmış envaı çeşit baharatın kokusu… Çocukluğunu hatırladı. Arabanın arka koltuğunda uyukluyor bile olsa, gözleri kapalı… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Farklı bir tarza sahip, ilginç ve eğlenceli bir öykü. Babaannelerin az biraz cadı oldukları malum :slight_smile: Bu öyküde ise full time moda geçmişler.

Ruhlara dair daha fazla şey görmek isterdim. Perspektif olur, arka plan olur. Böyle detayların hikayenin bütünlüğünü arttırdığını düşünüyorum.

Gözüme çarpan küçük bir sorun var. Ruhların fiziksel dünyayı etkileyemediği kuralını koymuşsunuz. Ancak Kara arabanın aynasına SLM yazıyor. Bunu bir şekilde gerekçelendirseydiniz, daha bütünlüklü ve kendi iç kurallarına uygun bir hikaye olurdu.

Oldukça kompakt ve eğlenceli bir mini öykü. Ruhların cinlerle olan taht kavgasına bayıldım. Farklı ve eğlenceli bir fikir olmuş.

1 Beğeni

Merhaba, öyküyü beğenmenize sevindim. Güzel yorumlar beni motive ediyor :slight_smile:
Aslında yazı yazmanın bir mantığı var ama genelde hikayenin içinde world buildingle ilgili uzun açıklamalar yapmak yerine okuyucuya sezdirerek anlatmayı tercih ediyorum. Ama burada sanırım gerçekten fazla anlaşılmaz olmuş. Mantık şuydu: Ruhlar enerjiyi manipüle edebiliyor. Buğulu camda yazmak istediği harf şeklinde ısı veriyor. Tozlu zemine yazı yazarken de aynı şekilde elektrostatik kuvvetle harf in içindeki tozları dağıtıyor. Bu yüzden yazı yazabiliyorlar ama çöpteki muskaları çıkarıp duvara asamıyorlar.

2 Beğeni

Güzel bir arka plana sahipmiş, tabii bunu kullanıp, kullanmamak sizin tercihiniz. Sonuçta yaratılan her dünyanın bütünlüğü az biraz okuyucuya kalır. O konuda haklısınız. Sezdirmekte güzel bir yöntem. Ama bunun yazarın bir bilge edasıyla çerçeveler sunarak yapması, okuma sürecini şahsen daha çok keyifli kılıyor.

1 Beğeni