Hepinize merhabalar. Rıhtım’da daha önce bu başlığa rastlamamıştım. O yüzden ben açmaya karar verdim. Hazır 1 Eylül de Pazartesiye denk gelirken sizlere bir yıldır tuttuğum ajanda deneyimimden ve ajanda tutmayı zevkli hale getiren birtakım şeylerden bahsedeceğim. Bu başlığı açmamdaki amaç ajanda tutan arkadaşlarımızın ajandalarını nasıl tuttuklarını paylaşması, diğer ajanda tutan arkadaşlarımıza ilham olması ve o ayki hedeflerimizi paylaşarak sıcak hoş bir sohbet döndürebilmek. Umarım ki bu başlıkta tek ben olmam. ![]()
O halde öncelikle ajanda tutmayı zevkli hale getiren ilk şeyden bahsediyorum. Ben gittiğim ya da gezdiğim yerlerden çer çöp dahi olsa toplayıp ajandama yapıştırmayı çok seviyorum. Bana o andan bir parçanın defterimde, yanımda olduğunu hissettiriyor. Bu bazen kullandığım ıslak mendilin kabı, bazense bir yaprak parçası olabiliyor.
İkinci olaraksa minik bir fotokopi makinesi edindim. Termal yolla çalıştığı için kartuş derdi olmuyor ve her yere taşınabiliyor. Bu fotokopi makinesini edindiğimden beri kesinlikle ajanda tutmak daha zevkli oldu. Fotoğraflarım, yaptıklarım her şeyi çıkarıp yapıştırıyorum.
Kendime çıkartmalar da oluşturuyorum. Bu ajandamı daha sevimli hale getiriyor. Bunun için Pinterest’ten kolaj oluşturuyorum ve renkli yazıcıdan çıkartıyorum. Birkaç kolaj örneğimi aşağıya bırakıyorum.
Sonra da bu şekillerde yapıştırıyorum.![]()
Son olarak da ajandama resimler çizmeyi çok seviyorum. Bu da bence ajandayı daha renkli ve samimi yapıyor. Geçen gün kedilerimi çizmiştim aşağıya hemen iliştiriyorum. (Evdeki tüm böcekleri yiyorlar.)
Sizlerin ajandası ne alemde? Sizler nasıl tutuyorsunuz? Bu ayki hedefleriniz neler? ![]()