Akvaryumun İçi

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Akvaryumun İçi – Aylık Öykü Seçkisi

image

Rüzgarın yazı bitirmeye ant içtiği efsunlu bir gece de başlamış ve bitmişti bu hikaye. Uzun boylu, atletik bir delikanlı ile doğanın tüm renklerini duru teninde barındıran genç bir kız, bir gece vakti karşılaşmış ve yaz bitmeden hayatlarını birleştirmişti. En nihayetinde genç adam, karısını da yanına alarak İstanbul’a geri dönmüştü. Evliliğin üzerinden aylar geçti. Adam, zaman… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Kalemine sağlık Dağhan. Görsel olarak zengin ve farklı bir öykü olmuş. Öykülerin bana '80’lerin korku filmlerini anımsatıyor. Plastik makyaj ve suni kanla dolu saykodelik hikâyeler. :sweat_smile: Belki de o filmleri sevmemden dolayı senin öykülerine sempati besliyorum.

Sondaki adamın, deniz kızının şarkısına aldırmayıp onu kandırması güzel bir ters köşe olmuş. Ama genelinde biraz çabuk değişmiş öykü. Yani başında olan olaylar ile sonundaki olay birbirine yeterince uyum sağlamamış gibi geldi. Belki de birkaç kez daha dikkatlice okumam gerekebilir.

Teknik olarak bazı hatalar gözüme çarptı. Özellikle eklerin kullanımı konusuna özen göstermeni öneririm. Aynı şekilde 've’lerin kullanımı için de biraz daha cimri davranabilirsin.

Bu cümlelerde sorunlar var gibi. Belki cümleler ayrılabilir ya da zaman kipleri gözden geçirilebilir.

Öyküyü redaksiyonda daha fazla tutmanı öneririm. Her ekstra okumada gözüne daha fazla şey çarpar ve böyle pürüzlerden kurtulursun. Kalemine sağlık. Görüşmek dileğiyle. :wave:

1 Beğeni

Merhaba sevgili Kasvet Ulu
80’ler korku sineması delisiyim. Çok belli oluyor değil mi.:sweat_smile: Sevindim. Benim burada yazdığım hikayeler de tam olarak, ecnebilerin dediği gibi: ‘pulp’. Tam olarak B filmlerine olan aşkımdan ötürü bu ucuz hikayeler çıkıyor.
Yazdıklarını hemen dikkate alıyorum. Çok teşekkürler ayrıca.
Yazarken çok savruk biriyim, yazıyı toparlama konusunda da bazı zorluklar yaşadığım bariz… Henüz tam olarak öykü nasıl yazılır algılayabilmiş bile değilim. Kendimce iyi bulduğun yazarları inceliyorum. Geçenler de senin bloğuna da baktım mesela. Bu adam cümleleri nasıl yana yana getiriyor, hikayeyi nasıl anlatıyor diyerek inceledim. Bir iki not bile aldım:smiley:

Bu arada hikayenin dönüşümü biraz hızlı oldu.Buna katılıyorum. Kısa bir öykü olsun dedim. Biraz fazla kesip biçtim. Sanırım ondan kaynaklı.
Tekrar yapıcı yorumlar için teşekkür ederim.

1 Beğeni

Merhabalar,

Öykünüz çok güzel. Kafa karışıklıkları yaratmadan okunuyor, bağlantılar ve geçişler güzel, temposu iyi. Tek bir sorun var, bu da, “de” ve "ki"lerin yazımıyla ilgili. Biraz fazla yanlış yapılmış sanırım. Bu haliyle bir kase harika ceviz yemeye oturmuşken insanın ağzına ceviz kabukları gelmiş gibi oluyor. Cevizler hala süper ama kabuklar da olmasa tecrübemiz çok daha güzel olacak.

Ellerinize sağlık!

1 Beğeni

Merhaba Yusuf Ziya,

Çok çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Evet bu yazım konusunda eleştiler alıyorum. Yapacağım ilk iş buna ekstra çaba harcamak olacak artık. Bende farkındayım, devrik cümleler ve imla hataları haddinden fazla olmaya başladı.
Eleştiri ve uyarı için ayrıca teşekkür ederim.:slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Selam,
Güzel bir fikir, özgün bir hikaye. Akıcı ve merak da uyandırıyor. hatta konunun deniz kızı olduğunu bilmeseydik daha da merak uyandırıcı olurdu.

Biraz dağınık yalnız. Bunu da halledersiniz.

Elinize sağlık

1 Beğeni

Merhaba @DaghanOzek
Daha önce bir öykünüzü okumuş; ancak yorumlama fırsatı bulamamıştım. Öncelikle hayal dünyanızın oldukça gelişmiş ve gelişmeye açık olduğu aşikar. Kurgulama şekliniz başarılı.
Ancak zaman kiplerini kullanımınız, - miş, - di arasındaki sert geçişleriniz, akıcılığı azaltıyor. Bende diğer arkadaşlara katılıyorum. Birkaç kez okuma yaparsanız, bu sıkıntıları kolayca aşarsınız.
Bir de ben, ara ara flashbackler görmek, kadının dünyasında o sanrıları hissetmek isterdim.
Bunun dışında evliliği pek doğru anlatmışsınız🙈 İçinden bir bakış açısı ile tebrik ediyorum.
Görüşmek üzere diğer seçkilerde✌️

1 Beğeni

Merhaba Gaye Çelik

Öncelikle çok teşekkür ederim. Burada çok beğendiğim öykücülerden birisiniz. Bunu belirteyim.
İki, üç gündür imla hatalarıyla ilgili mevzuya, zaman kiplerine vs epey çalışıyorum. İnsanların beni bu yönde uyarması, hiç görmediğim bir şeyi görmemi sağladı. Çok da mutlu oldum. Pek kolay öğrenebilen biri değilim açıkçası :sweat_smile: Ama kararlıyım, olacak.
Aslında kadının iç dünyasına daha fazla inmek istemiştim. Bu yönde de bir girişimim oldu. Kısa tutayım diyerek epey bir metni kestim. Böylece biraz oldu bittiye geldi bana sorarsanız. Ama son pişmanlık fayda etmiyor:slightly_smiling_face:

Tekrar çok teşekkür ederim, önümüzde ki seçki de görüşmek dileğiyle.

Selam Murat Barış Sarı,

Çok sağ olun, bunu duymak mutlu etti. Dağınıklık konusuna kesinlikle katılıyor ve hemen bahanelerimi sıralıyorum. Birincisi kafam hep çok dağınık benim.:smile: Bir insan yazdığı bir metni iki, üç kez okuma yapıp, toparlıyorsa benim en az on kez falan okuma yapmam gerekiyor genelde. İkinci olarak hikaye epey bir kesime maruz kaldı ve bir şeyler dağıldı maalesef.

Tekrar güzel yorum için teşekkürler.

1 Beğeni

Çok sevdim! Davul bile dengi dengine çalar ve intikam en sonunda gelir senin canını senden alır, öyküsü diyebilir miyim bunun için? Açıkçası başta kadının deniz kızı çıkacağı hiç aklıma gelmezdi. Hıncını balık kafalarından çıkardığı için öfkesi karnında bir insan balık yarattı sanırım, diye düşündüm. Lakin öykü bambaşka bir yere evrildi. Aslında sanki biraz daha uzun olabilirdi gibi gelse de ürkütücü bir masal sınıfına sokarsak kışın ateş başında anlatılacak öykülerden birisi olabilir. Kaleminiz daim olsun.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim, ne güzel bunları okumak.
Bence çözersiniz. Yetenek ve çalışma birleşince, kotarılmayacak bir şey yoktur.
Ayrıca çizdiğiniz resimleri inceledim. Anadalım resim. Çizdiklerinizin çok vizyonlu, yenilikçi, karanlık ve etkileyici olduklarını söyleyebilirim. Kesinlikle bayıldım👌
Başarılarınız daim olsun.

2 Beğeni

Merhabalar Merve Aydın,

Çok sevindim bunu duyduğuma. Kesinlikle daha uzun bir öykü olmalıydı.Bende öyle düşünüyorum. Başta öyle planladım aslında. Kadının iç dünyasına daha fazla girmeyi planlamıştım. Sonra kısa bir öykü olsun dedim, biraz da vakitsizlikten. Baya bir kısalttım. Hikayede keskin geçişlerde bu yüzden.

Güzel yorum için tekrardan çok sağ olun…

1 Beğeni

Bataklık ve Değirmen öykünüzü okumuştum. Orada resme bağlılığınızı hissetmiştim. ki okuduğum kadarıyla öykülerde renkleri kullanıyorsunuz da.
Çok teşekkürler ayrıca, bir süredir çizim yapıyorum. Öğrenmeye çalışıyorum daha doğrusu.
Cidden bu güzel yorum mutlu etti.:hugs:
:

1 Beğeni

Güzel akıcı bir öykü. Kalem devam etmeli, yazmaya. Güzel öyküler var gelecekte.
Kalemin ve nefesin daim olsun.

1 Beğeni

Zarif ve destekleyici yorumunuz için çok teşekkür ederim Ziya Şeker.