Baskısı mı yok acaba bu kitabın ?
Semboller ve İşaretler ile Efsaneler ve Mitleri bir arkadaşım için arıyordum ama bitmiş galiba baskısı. Alfa iki kitap içinde yeni baskısı yapılacak dedi ama tarih vermedi.
İnternetten baktımda sitelerde de stokta yok görünüyor. Geçen d&r da görmüştüm eğer duruyorsa sizin için alıp gönderebilirim isterseniz.
Teşekkür ederim. Bende bazen kitapçılarda rastlıyorum ama etiket fiyatı hayli pahalı
Alfa sanırım basar ise ikisini birden basar. İndirim denk getirmeye çalışırım 
Etiket fiyatına bakmamıştım. Bazen baskısını bekleyene kadar kitapçıdan alayım diyorya insan o yüzdn dedim. Tabi etiket fiyatı site fiyatından çok fazlaysa birşey diyemem
Tekrar basarlar umarım
Aynı Amazon gibi, sistemli ve düzenli 
dağıtan kişi aradığını buluyorsa sıkıntı yok 
Black friday de kitap365 ten aldigim siparis dun geldi.Ancak bir kitap hasarli geldi kendilerine ulaşamadim ne tellefona bakiyorlar ne mail ve mesaja cevap veriyorlarn varmi önerisi olan? fidan kitaptan aldiklarim sitede tedarik aşamasi yaziyor ancak kendilerine mail ve telefon ile ulaştiğimda site yoğunluktan dolayı güncellenemedigini ürünlerin cumartesi sabah kargo ya verileceği söylenmişti, verilmedi
@Fahrettin bey veya @melisfalan hanım ile iletişime geçerseniz size yardımcı olacaklardır.
Fidankitap bugün kargoya verdik diye mail atmış. Pazar 5 den sonra açık kargo bulmak güzel iş.
Bu durumlarda en iyisi sitenin iade değişim bölümündeki yönergeleri takip etmeniz. Bu bölümler bu yüzden koyuluyor her iadenizde siteyle iletişim kurmanıza gerek yok. Değişim ya da iade için gönderdikten sonra bilgilendirme maili atarsanız sorunu çözeceklerdir diye düşünüyorum.
https://www.kitap365.com/bilgi/iade-ve-degisim-islemleri/14
Yalnız kitap365 BKM’ye özenmiş galiba ki şöyle bir şey yapmış.
Özet
- Cayma Hakkı
Tüketiciyi Koruma Kanunu ve 29188 sayılı MESAFELİ SÖZLEŞMELER YÖNETMELİĞİ çerçevesinde satın aldığınız kitap ve periyodik yayınlar belirtilen yönetmeliğin 15(e) ve (f) bendlerine göre “Cayma Hakkının İstisnaları” arasında sayılmıştır:
MADDE 15 – (1) Taraflarca aksi kararlaştırılmadıkça, tüketici aşağıdaki sözleşmelerde cayma hakkını kullanamaz:
e) Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler.
f) Abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınların teslimine ilişkin sözleşmeler.
Dolayısıyla yalnızca kargo paket ya da kolisinin açılmaması halinde satın aldığınız ürünleri iade edebilirsiniz. Bu şartla iade yapmak istiyorsanız kargonuzu aşağıdaki adrese belirtilen iade kodlarıyla gönderebilirsiniz:
Cayma hakkı deyip altında cayma hakkını paylaşmayıp bunun istisnalarını paylaşmak nasıl bir mantıktır anlamadım. Ayrıca paket, ambalaj kısmını da kendilerine göre kargo paketi olarak yorumlamaları da tebrik edilmeye değer. Tüketiciyi böyle yaparak kazanacaklar sanırım. İlla bizi tüketici hakem heyetine ver her yerde kötü reklamımızı yap demenin değişik bir şekli ![]()
Linkte attığım sayfada devamında şunları yazmışlar sizin ki buna giriyor sanırım.
Sitemizde satılan tüm kitapları eksiksiz ve hasarsız şekilde paketlemek Kitap365’in sorumluluğundadır. Dolayısıyla kargo ambalajı hasar görmemiş bir gönderinizde hasarlı ve/veya kusurlu kitap çıkması durumunda fotoğrafını çekerek Müşteri Hizmetleri birimimize mesaj ya da email yoluyla ulaşmanızı rica ederiz. Konuyla ilgili lütfen yayıneviyle doğrudan temasa geçmeyin
Kitap365’in N11’deki merdivenaltı telefon satıcıları gibi bu maddeyi koymuş olması hiç yakışmamış.
e) maddesi için konuşursam, kitabın kendisinin ambalajı, bantı, mühürü veya paketi olmadığı için internetten alınan kitaplarda bu madde geçersizdir. Size gelen her türlü hasarlı kitabı takır takır cayma hakkı kapsamında iade edebilirsiniz. Yokuşa giderlerse internetten tüketici haklarına başvurabilirsiniz. Sonuçlanması uzun sürer ama paranızı alamama gibi bir durum dahi söz konusu olamaz.
Kitap365, temenni ediyorum ki aldığınız kitabı gönderirken sarıp koyduğu koyduğu kutuyu, e) maddesinde belirtilen ürünün kendinde olan paketmiş gibi göstermek istememiş olsun. Böyle birşey yaptılarsa da bu yanlışlarından bir an önce dönsünler. Çok etik dışı bir hareket çünkü.
Tüketici kargo paketini açmadan kitabın hasarlı olduğu malum mu olacak da “Ben cayma hakkımı kullanayım” diyecek? Herşeyden öte mantığa aykırı. Ayrıca kargo paketini açarsan cayma hakkını kullanamazsın saçmalığı, “Satıcı isterse size kitap yerine hıyar gönderir, paketi açarsan iade edemezsin” gibi mantık dışı bir sonuç doğurur.
Satıcı açısından bakarsak BKM, Kitap365 ve diğerleri büyük ihtimal kitapları alıp, okuyup, 14 gün içinde cayma hakkı ile iade etmek isteyen seviyesiz insanlara denk geliyorlar ve bu insanların sayısı gittikçe artıyor ki onları caydırmak amacı ile böyle şeyler yapıyorlar fakat yaptıkları bu hareketle o kişilerden pek bir farkları da kalmıyor.
2019 Yılı Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanmış belgeden alıntıdır.
185-Kitap satışları cayma hakkı istisnası kapsamına girmekte midir?
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve İş Yeri Dışında Kurulan Sözleşmeler Yönetmeliğinde, iş yeri dışında satılan fiziksel /ciltli kitapların cayma hakkı istisnası kapsamına girdiğine ilişkin bir düzenleme bulunmamaktadır. Bu bağlamda, fiziksel / ciltli kitaplara ilişkin olarak iş yeri dışında kurulan sözleşmeler cayma hakkı kapsamına girmektedir.
Diğer bir ifadeyle, ambalajının açılıp açılmadığından bağımsız olarak fiziksel / ciltli kitaplara ilişkin olarak iş yeri dışında kurulan sözleşmelerde süresi içinde ve usulüne uygun bir şekilde bildirimde bulunmak suretiyle cayma hakkının kullanılabileceği değerlendirilmektedir.
https://ticaret.gov.tr/data/5d43e87b13b876433065530b/08770c83dd8bc377676ab1575ebf8d99.pdf
@Ufuk, ben tam da Hepsiburada ile ilgili Tüketici Hakem Heyeti’ne yaptığım başvurunun sonucunu paylaşacaktım ki, senin Kitap365’le ilgili iletini gördüm. Denk geldi, iyi oldu.
Arkadaşlar, bundan birkaç ay önce Hepsiburada’dan alışveriş yapmıştım, tarafıma gönderilen kitapların tamamı hasarlı, adeta ikinci el gibiydi (hasarlı olmasa bile süresi içerisinde iade talebinde bulunabilirsiniz). Süresi içerisinde HB’ya iade talebinde bulundum. Daha önceki tüm iade taleplerim kabul edilmişken bu talebim reddedildi. Mail yoluyla bana kitapların ambalajlarının açıldığını, bu durumda iadenin mümkün olmadığını bildirdiler, sanki kitapları tarafıma ambalajlı göndermişler gibi!
Ben de Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuru yaptım. Başvurum sonuçlandı. Heyet doğal olarak beni haklı bulmuş ve ücret iadesinin yapılmasına karar vermiş. Bu kararı ekte sunuyorum. Okumanızı isterim. Burada tuhaf olan şey ise HB’nın savunmasıydı. THH’ne, tarafıma ücret iadesinin yapıldığına dair savunma yapmışlar
ama tabi THH, ücret iadesinin yapıldığına dair kanıt istetince, kanıt sunamamışlar.
Kitap satış sitelerinin, müşteriyi yanıltma taktiklerine dikkat etmek gerekiyor. Unutmayın, süresi içerisinde HERHANGİ BİR SEBEP GÖSTERMEKSİZİN değişim veya iade talebinde bulunabilirsiniz. 14 gün içerisinde cayma hakkınızı kullanabilirsiniz. Talebiniz reddedilirse THH’ne başvuru yapın. .
Firmalar, 15. Maddeyi işlerine geldiği gibi kullanmak istiyorlar. Ama tabi haksızlar. Eklediğim kararda her şey net olarak yazılı.
@_Ged, her zaman hasarlı göndermiyorlar tabi. Biraz şans işi. Ama bana gönderdikleri kitapların fotoğrafını çekip yüklesem hayret ederdiniz. Çünkü onlara hasarlı bile denemez. İkinci el demek gerek. Köşeler kıvrılmıştı ve uzun zamandan beri kıvrık olduğu çok açıktı. Kıvrılan köşeler resmen kir toplamış siyahlaşmıştı 
@_Ged, ufak tefek hasarlı kitapları değişime göndermiyorum, ama rahatsız edici boyuttaysa gönderiyorum. Son zamanlarda alışverişlerimi İdefix, DR, Kidega’dan yapıyorum

zaman çarkı sipariş etmiştim bende hiç az değil 6 cildini.
@Blackheart sende böyle dedin korktum. Daha önce de yapmıştım çok kötü yollamazlar umarım.
@Blackheart hepsini de koleksiyonluk aldım hani ciltli
bir şey olursa vay hallerine sandman almıstim bir kere ufak kıvrlmıştı ona laf etmedim ama bunda böyle olursa düşünemiyorum.
Bunun olduğunu sanmıyorum bence art niyet var. Böyle kişiler haklarını biliyor zaten olan hakkını bilmeyene oluyor. Whatsapp’tan 24 saat içinde mesaj atamadım diye yırtık kitabı kabul edenler var. İnsanlar bilmiyor daha geçen gün birisi yazmıştı mesela n11’de 3 gün içinde iade değişim olmazsa otomatik onay veriyor diye, verse bile 14 gün değişim hakkı var ki bugün kontrol ettim onaydan sonra da iade et butonu hala aktif duruyor. Ama bilmiyoruz işte zaten ülkemizdeki en büyük sorun değil mi bu, okumadan birisine sorup o ne derse doğru o diye inanmak.
Böyle madde koyarak bence yapmak istedikleri tek bir şey var; haklarını bilmeyeni ya da işi yokuşa sürdükleri için uğraşmak istemeyenleri iade-değişim olayından vazgeçirmek. Yoksa olay tüketici hakem heyetine giderse %99 tüketici lehine sonuçlanıyor. Geçenlerde paylaşmıştım adam pc için yazılım alıyor cd içerisinde kodu aktif edip bilgisayara yüklüyor sonra iade hakkını kullanıyor. Bir de 2000-3000 tl’lik bir yazılım tüketici hakem heyeti aslında baktığınızda satıcı haklıyken para iadesine karar veriyor
Oralara götürdükten sonra istediğimizi alırız ama ne gerek var kitap satıyorsun böyle ucuz işler olmamalı.
Bir de dikkatimi çekti, sözde müşteriye yardımcı olması gereken bir sayfa ama yapmamız gerekenden çok onu yapma bunu yapma demişler. Bence firmaların müşteri hizmetleri diğer birimlerden daha fazla yetkiye ve insiyatife sahip olup, şirket bünyesinde çalışsa bile tüketici tarafında yer almalı ki insanlar güvensin, alışveriş yapsın, tavsiye etsin. Yoksa bu sayfayı gören ben şimdi buradan alışveriş yapsam acaba ne olur diye düşünmeye başlar.
Kesinlikle doğru. Bu firmaların amacı bu.
Güzel olmuş en son ben (hepsiburada ile) tartışmıştım bu maddeyi söylemişti. Ben de o sizin yorumladığınız gibi değil demiştim. O zaman tüketici hakem heyetine başvurun demişti, müşteri temsilcisi olacak arkadaş. Adı üstünde ‘‘müşteri’’ temsilcisi ama firmayı savunmaktan başka bir iş yapmıyor.
Paylaştığın kararda iki kısım çok önemli firmalar genelde bunları ihmal ediyor;
1- Eğer 14 günlük hakkımız bize tebellüğ edilmediyse iade süresi hakkınız 1 yıla çıkıyor.
2- Aldığınız ürünü normal bir şekilde kullanırken sorun olursa 14 gün içinde iade hakkınız gene var. Yani kitap okurken elimde dağıldı diyorsanız size bunu siz yaptınız diyemezler.
Bence bu kararını çeşitli platformlarda paylaşman daha önemli blog olur, şikayet var, twitter ve aklına başka ne geliyorsa, en azından insanlar örnek alır ve söz konusu firma reklam olduğu için bu tarz durumlarda yola gelir.
Elimden geldiğince paylaşırım, ama isteyen herkes benimle ilgili bu kararı istediği yerde de paylaşabilir. Sorun olmaz yani. Dediğin gibi, bu firmalar belki yola gelir, tüketiciyi kandırmaya çalışmaz.