Âlem-i Siyâhfâm

Öykü Seçkisi'nde okumak için: Âlem-i Siyâhfâm – Aylık Öykü Seçkisi

image

“My shadow said to me: what is the matter Isn’t the moon warm enough for you why do you need the blanket of another body” Margaret Atwood, The Shadow Voice Hepimizin ardında biri varmış gibi hissettiği, bedeninin tedirginlik tarafından ele geçirildiği, tüylerinin diken diken olmasına sebep olan anlar olmuştur. Sanki birisi arkanızdan dokunacak gibidir fakat… (DEVAMI…)

Merhabalar. Diliniz, cümle geçişleriniz çok güzel. Okurken keyif veriyor. Konunuza bir eleştirim var. Hikaye boyunca arayışını okuduğumuz karakterin yalnızca bir kitap ile bu kadar ümitsizliğe kapılması, hayatın gerçeğini görmesi bana geçmedi. Detay istedim orada biraz. Hikayeniz daha uzun, son kısımları kendi anlatım tarzınızda daha açıklayıcı birkaç parantezle süslenseydi dedim kendimce. Naçizane yorumumdur. Elinize sağlık.

Güzel bir öykü okudum. Sonun başlangıçla bağını sevdim.

Merhaba Oğuzhan Acar

Dilinizi, kullandığınız eski (uygun bir tabirdir sanırım) kelimeleri beğendim. Modern anlatım içerisinde eğreti durmuyorlar, aksine hikayeye o gizemli ve ezoterik havayı vermenizi sağlamış.

Hayata duyulan nefreti ifade eden ‘taedium vitae’ sözüyle etkileşime giren kitabın, ana karakterin ruhunda oluşturduğu değişim (belki de var olanı dışa çıkarması) etkileyiciydi. Bardağın boş tarafına hükümranlık eden bir olgu izlenimi uyandırdı bende.

Ve son cümle, orada bir şey olmadığından emin olduğum halde ister istemez başımı hafifçe döndürerek arkama bakmama sebep oldu. (Hayır hayır, orada hiçbir şey görmedim de, hissetmedim de. Bunu kabul etmiyorum.)

Kaleminize sağlık.