Alevden Bebekler

Öykü Seçkisi'nde okumak için: https://oykuseckisi.com/alevden-bebekler/

image

Soğuk rüzgâr, buğday tenli adamın yüzünü jilet gibi kesmişti. Koyu teni, soğukla beyaza çalarken ayak parmaklarını her geçen dakika daha az hissediyordu. Adam, arkasına son kez bakıp yürüdüğü yolun mesafesini kestirmeye çalıştı. Ancak kar fırtınası o kadar şiddetliydi ki, görüş mesafesi birkaç adım öteden fazla değildi. Ne kadar yürüdüğünü anlaması mümkün değildi. Çevrede tek güvenli… (DEVAMI…)

2 Beğeni

Merhabalar.
Hikayenin başlangıç sekansında yer alan “bir yerlere sığınma hissi” güzel bir giriş eşiği yaratmış. Hikaye oldukça akıcı ve yüksek tempolu. Sonunda ne olacağını hissediyorsunuz, ama kendini de okutuyor. Bu ilginç bir denklem.

Eleştireceğim iki nokta bulunmakta. İlki tabut sahiplerine ilişkin. Onlar neden bu lanetin parçası? Bebek olmaları mı yoksa 12 adet olmaları mı bir referans? Veya bu sayının bir anlamı var mı? Öyküde metinler arası bir boyut varsa ve bunu kaçırmışsam affola.

Diğeri ise name dropping noktasında. Keşke minator ve bafomet isimlerini doğrudan geçirmeseydiniz. Bunun yerine dolaylı bir metinlerarasılık, öyküye daha fazla yakışırdı.

1 Beğeni