Alfa’dan bir milyonuncu kapak değişikliği…
- kitap
Buna para vereceğinize gidin başka bir şey alıp okuyun. Alım gücünün öldüğü şu dönemlerde ben bu düşünceden çıkamıyorum gerçekten. Kitapların uygun olduğu dönemde yeni şeylere fırsat vermek tamamdı ama şimdi çoğu kitap için bunu düşünüyorum.
Bu kitapları komple elden geçirmek lazım. Saçma sapan kapak tasarımları. Hangi kitap bu dizide inanın Alfa Kitap bile bilmiyordur.
Şimdiye kadar kapağı değişen kitaplar. Konuyu yakında güncelleyeceğim.
Açıkçası ben artık şunu düşünüyorum. Yayınevi içinden klasikler’in genel yayın yönetmenine mini bir pusu kuruluyor türlü akıl oyunlarıyla tasarımların değişmesi sağlanıyor.Bir yayınevi başka türlü bu kadar kötü kararlar alamaz. Serinin satmaması için elinden gelen her şeyi yapıyorlar. Hayır sağlam bir tasarımın olsun decameron bile kapak aynı olsun veya Shakespeare’ler bile. Hakikaten skandal alfa klasikler dizisi gerçi hümanitas da öyle olur o da epey değişiyor çünkü komik bir yayınevi:)
Kırmızı kapaklar tükenmeye başlamış.
İçlerinde İsmail Yerguz çevirisi olanlar duruyor ama bir iki tane baskısı tükenmiş kırmızı kapak gözüme çarptı, muhtemelen kırmızı veya beyaz sert kapakların yeni baskıları yapılmayacak.
Bunlar da yeni karton kapaklar olarak basılacak.
- kitap
Siyah Lale 189
İnsan Nedir 190 olacak
Kon-Tiki de 161 yazıyor kapağında, iyice çorba olmuş bu seri