Alfa Yayınları Klasikler Serisi

Burma Günleri ve Wigan İskelesi kitapları da Alfa’dan gelecek ama henüz satışa açılmadı.

Siz belki Alfa’nın Orwell’in şu kitapları Alfa’dan çıkacak duyurusunu gördüğünüz için baskısı çıktı zannetmiş olabilirsiniz.

Teşekkürler. Evet, tanıtım videosunda görmüştüm. Hatta sitesinde de vardı ama stokta var mıydı hatırlamıyorum açıkçası. Artık kaldırılmış olduğunu görünce şaşırdım. Can yayınlarından almak istemiyorum açıkçası. Çıkmayacak diye düşünmeye başlamıştım. Siz geleceğinden emin misiniz, nasıl edindiniz acaba bu bilgiyi rica etsem söyler misiniz?

Ben Orwell kitaplarını Alfa’dan aldığım için takip ediyorum.

Alfa Aralık ayında sosyal medya üzerinden duyurmuştu. Kitapların ciltli ve karton kapak baskılarını yapıyorlar.

Duyurulan kitaplardan henüz basılmayan 2 kitap kaldı, Burma Günleri ve Wigan İskelesi.

2 Beğeni

Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Gelmeyecek falan sanmıştım.

1 Beğeni

Bir de arkadaşlar bilen varsa yardımcı olursa sevinirim: Tolstoy Bütün eserleri serisinde Tolstoy’un “İtiraflarım” adlı eseri var mı? Hangi ciltte var ismi aynı mı? Şimdiden teşekkürler.

“İtiraflarım” henüz yayımlanan ciltlerde yok. Belki “Günlük ve Mektuplar” ile birlikte yayımlanır.

1 Beğeni

monte cristo kontu ve savaş ve barış için alfa ve iş bankası yayınları arasında kaldım. tavsiyesi olan var mı acaba? :slight_smile:

Seri tam bir çıkmaza girdi. Tespit edebildiklerimi ekliyorum.

Bu seri bitmedi mi? Dördüncü kitap için “10 Yıl Sonra” ismini gördüm. “10 Yıl Sonra” isimli kitap yayınlanan kitaplardan üçüncü kitabın sonuna mı yoksa dördüncü kitabın başına mı eklendi?

Alfa Klasik 231: Nikolay Alekseyeviç Nekrasov - Rusya’da Kim İyi Yaşar?

Rusya’da Kim İyi Yaşar?

Nekrasov’un önemi ölümünden sonra bile durmayan acımasız saldırıların ve gücünü yaratan bütün koşulların altında yatar. Bilinçli yaratıcılığının başladığı ilk andan itibaren

Rus tarihsel yaşamının iyileşmeye en muhtaç yaralarına odaklanır. Onun, Rus halkının acısını betimleme biçimi ve halk yığınlarına dair çizdiği acı dolu yaşam tabloları diğerlerinden farklıdır. Ezilenlerin ve aşağılananların bütün zaferlerini doğuran korkuyu o dile getirir ve gür sesi okur üzerinde güçlü bir etki bırakır. Rusya’da Kim İyi Yaşar? Nekrosov’un 19. yüzyıl halk destanıdır adeta; dili, yaşayan Rus dilidir. Yedi çilekeş köylü Rusya’da en mutlu, özgür ve rahatça yaşayan kişiyi bulmak için çıktığı yolculukta Rusya’nın gerçeğine rastlarlar.

“Nekrasov, daha yaşamının başında yaralanmış bir kalptir; onun bu hiçbir zaman kapanmayan yarası, sonraki bütün yaşam boyunca tutkularının, çile dolu şiirinin başlangıcı ve kaynağı oldu.”
–Dostoyevski

“Zamanın ruhu eski sisteme amansız bir savaş ilan ettiğinde, yeni ruh halinin tek sözcüsü Nekrasov oldu.”

–Semyon Vengerov

Alfa Uğur Büke çevirisi ile yayınlamış. Everest aynı kitabı 2016’da Arif Berberoğlu çevirisi ile yayınlamış

2 Beğeni

3 Silahşörler 5 cilt diye biliyorum bu listede 2 si var diğer 3 cilt eksik olanlardan olabilir

3-171
4-172
5-173

O ilk eksikleri yayınevi bile bilmiyor muhtemelen. :slight_smile:

İlk boşluklar için dememiştim zaten 170 180 lerdeki boşluklar için demiştim. Şimdi bakınca Shakespearelerde eksik sanırım liste güncellenecek mi acaba?

Alfa’nın bu numaralandırma olaylarının içinden kendilerinin bile çıktığı konusunda şüpheliyim :slight_smile: ama @fortknoxt Serhat fırsat buldukça okuma rehberinde olan listeleri güncelliyor.

Shakespeare Alfa klasik değil Alfa edebiyat dizisinde.

Bence de 2 Shakespeare kitabını klasiklere ekleyip diğerlerini başka diziye eklemeleri garip çok karıştırıyorlar

Alfa Klasik diyerek yaramı deşmeyin. :triumph: :triumph:

Bu kadar karmaşık ve hangi kitap bu dizide hangisi değil inanın @alper dediği gibi kendileri bile bilmiyor. Ki listeyi uzun süredir güncellemiyorum. Bu sayede bi güncelleme yapayım bari.

1 Beğeni

*203. 1984 - George Orwell
*222. Anton Çehov Bütün Eserleri 7
*223. Altın Kase - Henry James
*232. Rusya’da Kim İyi Yaşar? -Nikolay Alekseyeviç Nekrasov
*233. Anton Çehov Bütün Eserleri 8
*238. Karanlığın Yüreği - Joseph Conrad
*242. Anton Çehov Bütün Eserleri 9

*243. Zehirli Dalga - Sir Arthur Conan Doyle
*243. Anton Çehov Bütün Eserleri 10
Yine hata yapılmış…

*244. Anton Çehov Bütün Eserleri 11