Alfa Yayınları

Pardayanlar ile ilgili halen bir gelişme yok mu? :slight_smile:

1 Beğeni

Büyük boy baskıların tümü 2023 basımı. Diğer ufak boylar ise 2022 - 2020 vb diğer yıllara ait baskılar. Yani bunların hepsinin bir boy olabilmesi için diğer tüm baskıların tükenmesini beklemek lazım. Yayınevine bir türlü telefon ile ulaşamıyorum. En sonunda gidip bir okul kütüphanesi veya bir çocuğa hediye edeceğim bu gidişle.

2 Beğeni

Neredeyse 1 hafta oldu.
Alfa Yayınlarında telefon ile ilgili hiç kimseye ulaşamadım. Bir kaç kişi yetkili olmadığını söyledi. 3 kez farklı zamanlarda ismimi ve telefonumu bırakmamı istediler ama geri dönüş yapan olmadı. İade için kargoya verdim ama hayırlısı. Telefon ile ilgili hiç kimseye ulaşamadığım için muhtemelen iade işlemlerim de askıda kalabilir.
Alfa sitesinden alışveriş yapan ve yapacak arkadaşlar bu riskleri değerlendirsinler. Ben o kadar alışveriş yaptım ama ilk kez iade gibi bir durumum oluştuğu için bunları yaşadım.

5 Beğeni

ALFA yeni bir serisi ile iktisat - ekonomi kitapları yayınlamaya başladı.

Alfa İktisat

1- Kapitalizmin Ruhu - Liah Greenfeld
2- İktisadi Hayatın Sosyolojisi - Mark Granovetter

@fortknoxt

3 Beğeni

Konu Alfa Yayınları olunca çekinmedim değil. :smiley: :smiley: :smiley:

2 Beğeni

Eylül ayında 1140 TL olan Dedalus Pardayanlar karton kapak seti, şu an 1980 TL oldu. Vaktinde almadığım için her gün kendime daha çok kızıyorum.

1 Beğeni

Şunu atıyım daha pişman olursun belki. :face_with_hand_over_mouth::face_with_peeking_eye:

1 Beğeni

Geçen ay bir siteden soğuk damga yaptırdım. Şimdi evdeki kitapları tek tek damgalıyorum. Biraz geniş bir kitaplık olduğu için zaman alıyor haliyle. Damgalama yaparken ister istemez bazı kitapların arkasında kalan fiyat etiketlerine bakıyorum. Ohareeee diyip işime devam ediyorum. Tam da yukarıda gönderdiğiniz gibi çoğu kitabın etiketi çift haneli ve 2-3 gibi rakamlarla başlıyor. Ben devlet memuruyum. Mesela bu yıl maaş artışım %11 oldu. Kitaplardaki artış oranı ile maaş artış oranımı kıyaslıyorum, cidden garip yerlere doğru gidiyoruz. İnsanlara artık lükslerini ve zevklerini yavaş yavaş azaltma politikası uygulanıyor. Sonumuz hayrolsun.

7 Beğeni

Aynen çok haklısınız. Ben de Kamu’da çalışıyorum ve eskisi gibi kitap alamıyorum artık.

Siz söyleyince Pardayanlar aklıma geldi. 10 cildin tamamı bana 300 lira gibi bir fiyata gelmiş. Bir de Dedalus diğer yayınevleri kadar fiyat artışı yapmıyor. Buna rağmen 6 katı olmuş fiyatı.

2 Beğeni

Şu an bütçen varsa al gitsin hocam. Yarın fiyatı daha çok artacak daha fazla kızarsın kendine. Zararın neresinden dönsen kar hesabı benim dediğim ama olsun :sweat_smile: Birde set olarak değil de ilk 2-3 kitabı sonra 2-3 kitabı daha alarak da tamamlayabilirsin, hem kendini yormamış da olursun. Ben Zaman Çarkı’nı öyle tamamlamıştım.

1 Beğeni

Sanırım bu gidişle de öyle olacak. :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Ben de Alfa bekliyorum ama çıkarmayacak gibi. Bakalım çıkardığında böbreklerden olmasak bari :joy:

1 Beğeni